basit işlem hella marka bmw x6 mercekleri tam oluyo gp farına.toplam maliyeti 200 tl civarı.hazır almak en mantıklısı.
Printable View
basit işlem hella marka bmw x6 mercekleri tam oluyo gp farına.toplam maliyeti 200 tl civarı.hazır almak en mantıklısı.
bende de e46 mrcekleri var, d2s mehmet abinin söylediği gibi sadece ampüllerin çifti 100 tl gibi bişey, mercekler 80, çerçeve 40-50 arası, d2s duy 20-30 arası, rtv silikon 20, yapıştırıcı, sista siyah silikon,far açma (40tl). (farı kendiniz açmayı denemeyin ben denedim pişman oldum, ikinci uygulamamda farı tecrübeli bir aksesuarcıya açtırdım) kesme biçme boya, farı düzgün kapama vs derken pür dikkat yapılması gereken işçilik (kendiniz yapsanızda çok zaman harcayacağınızdan harcayacağınız zamanıda maliyete ekleyin bence...) + ön görünmeyen maliyet kalemleri ile masrafınız bi 350-400 u bulur derim. ben geçen sene kendim yapmıştım, baya bi cebelleştim evde (atöyle olsa fena olmazdı en azından ev dağılmamış hanımdan fırça yememiş olurduk). toplamda sadece malzemeler 250-300 arası bişey tutmuştu, halbuki adamlar 450 ye yapıyolardı. ilk yaptırırken 500 tl verip sonradan oluşacak hatalara karşı (yamuk mercek montajı, farın su alması, far camının çatlaması, park lambası yerine kullanacağınız aydınlatma elemanının arızası gibi) farı tadilata sürükleyecek nedenleride kafanıza takmamış olursunuz :)
ben şahsen yapamam bu dediklerinizi :) kime yaptırmam gerekiyo acaba sanayide neciye gitmem gerek. birde böylem mercekli far yapmaktansa 400 tlye falan bir angel almak daha mantıklı değilmi hazır ?
bir takım çıkma far ayarlayıp montaj yaptırsam, sonra farları alıp servise gitsem, şu farları monte edip kendi xenon kitinizi takın lütfen diye, uğraşırlarmı acaba? garantiyi sorun ederlermi acaba
snayide yapmazlar heralde. Sahibinden.com da var yapanlar... ayrıca angel farın mercekli olması iyi aydınlattığı anlamına gelmiyor ki. beş metreden sonra göremiyorsu önünü. Adamlar angel halkası olsun diye mercek koymuşlar. Orjinal farınıza angel fiyatına bi-xenon yzptırabilirsiniz. Dediğim gibi sahiinden.com da ila var
erhan bey bende fara yaptırmak istiyorumda sizin farlara hayranım ama korkuyorum yaptırmaya ledli far almayı düşünüyorum o yüzden
ben pek tavsite etmiyorum arkadaşlar.neden? daha önce honda vardı bende onda yaptırdım birisine 250 lira verdim.gösterii çok güzel aydınlatmasıda mükemmel ama farın ön camını söküyolar ve sonrada silikonluyolar bu yüzden zamanla farın içi buhar yapıyo su alıyo
İyi bir işçilik ve havalandırma da sıkıntı olmuyor far açıldıktan sonra.
Yok be abi..tavsiye etmiyorum ama siz bilirsiniz tabi..
Ben de önceki aracımda kullanıyordum.Şuanki aracımda da karartma var sıkıntı yaşamadım.Dediğim gibi işçilik çok önemli.
adam gibi kapatılırsa su falan almaz.......