Yok hayır keşke bilgi dolu bir yorum olsaydı da faydalansaydım ama önce astarlı geliyor diye iddia ettin şimdi astar atılmaya uygun geliyor oldu. Hangisi gerçek fikrin ?
Printable View
Yok hayır keşke bilgi dolu bir yorum olsaydı da faydalansaydım ama önce astarlı geliyor diye iddia ettin şimdi astar atılmaya uygun geliyor oldu. Hangisi gerçek fikrin ?
Yok, farklı değil ikisi de aynı dostum. Sadece ilkini öylesine bir anda yazdığım için o şekilde anlaşılabilir diye ikincisinde dediğimi açıkladım. Aslına bakarsan ben astar atmaktan falan anlamam, fakat bu olayı daha önce sorup öğrenmiştim ve detayıyla kavrayarak öğrenmiştim (kendi aynamı boyatmak isterken), bu BiLGi'yi paylaşarak aracının içini boyamaya kalkma istedim ;) Çünkü çıkarsa iki gün sonra,kalkarsa bazı yerleri (servisin de dediği üzere) aracının içi çok çirkin olur,mazallah! Ben de bir grande punto sahibi kardeşimin bu durumla yüzleşmesini istemediğim için teknik bilgi olmasa da önleyici bu bilgileri vermek gereği duymuştum. Aman ne yaparsan yap dermişim :) Ama yapmayasın bence,boyatma yani kaporta boyası ile...
eyvallah sağolasın. Ama sorun plastik oluşu yada dokulu oluşu değil dediğim gibi. En kötü zımpara atılır üstüne astar uygulanır. İyi seramik yüzey kaplama yapabilecek atölye gerekli.
teknik detayları bilmiyorum ama. ayna boyatmayı bende sormuştum, mevcut aynaların boyanması zor, boyamak için yeni ayna alınıp onun boyanması gerekir dediler servisten. boyasız sandığımız boyasız değil aslında o aynaların üzerindede boya benzeri birşey var. o nedenle boyanması mümkün değil boyansa da kalkar diye cevap verdi servis
butonlar boyanamaz çünkü ışıklı biliyorsunuz onlar. Yani içlerinde yarısaydam bir bölüm var. Boyanırsa orası kapanır ve ışıksız butonlarınız olur.
ben de bu arabayı youtube'ta gördüm. siyah çok kaliteli. Beyler bunu yapabilecek birini bulursanız bana da haber verin ;)
N'aptınız yaptırdınızmı ön konsolu parlak siyah?
pardon bu arabanın markası ne:Dsüper görünüyor.....
konu tarihi gözüme çarptı da siz konuyu direk hortlatmışsınız :D
Benım arananında göğüsteki punto ambleminin alt kısmı ve konsolun üst kısmının rengini güneş almış.renk turuncu aseltat kalemin turuncusu çok mu abes kalır. Yoksa parlak turuncu folyoylamı kapasak.
İsinin ehli biri sokmeden folyo ile kaplar
Folyoyu tavsiye etmeyişimin ana sebebi, yolcu airbagidir.Açılmasını engelleyecek birşey yapmak istemezsiniz.İşinin ehli bir usta şimdikinden daha da sessiz montajını yapabilir.Bunu araştırmanızı tavsiye ederim.
konu biraz geride kalmış ama yeni öğrendiğim bir olay var.
benimde airbag patlamış ve sonradan yapıştırılıncada kötü bir iz kalmış. araştırdım folyo olmuyor, tutmuyor. ancak yeni sistem ( plasti dip ) dene bir boyama şekli var belki duymuşsunuzdur. plastik boya püskürtülerek kaplama yapılıyor. aracın dışınıda istediğiniz renge bu plastik boya ile boyadıkları gibi iç aksamın isdediğiniz yerinede uygulama yapılabilior.
PlAsti dip Uygulamadan Önce Mevct Yüzeyi Pürüzsüz Dümdüz Bir Hale Getirmeniz Gerekmektedir Airbag Çatlağını Doldurmaz Plastidip. Tecrübeyle Sabittir. Öncelikle Macun GİBİ Altını Çizim GİBİ Bir Şey İle Düz Hale Getirip Sonra Boyamanız Gerekir.
İlk Soru Şu Olur : Macunumsu Ne Yapılabilir Oraya. Yapılırsa Yıllar Sonra Daha Fazla Zarar Verebilirmi. Hatasız Göğüse Uygulamada Hiç Bir Problem Yaratmayacaktır Plasti Dip.
bunu bende sordum. çok derin olmadığı için bir kaç kat ile kapatabileceklerini söylediler ancak konsol üzerindeki pütürlüğü veremiyorlar. dümdüz folyo düzlüğünde oluyormuş. 35*35 ebatındaki yer için 100-150 TL civarı olur dediler.
folyo tutmaz deniyor. deri döşeme için sökülüp yapılması gerek 500-600 TL ye sökülüp takılıyor. ozamanda dendiği gibi ses yapma olayı. yine bence en iyisi istediğin rengede yaptıklarına göre plasti dip.
yapabilirim derseniz 500 cl sanırım 35 TL. ama riskli.