mert şimdi şöyle oluyor (bu arada akşam akşam kafayı yedirttin bana işteyim ha bi de )
aslında bu adamlar kazıklanmış oluyor adam başı (25/3) 8,3 lira ödemeleri gerekirken fırlama çırak bunların her birini (2/3) 0,7 lira kazıklıo![]()
3 kişi Para birleştirip bir radyo almaya gidiyorlar.
Radyo 30 lira. Hepsi 10'ar ......lira koyup radyoyu alıp gidiyor.
Fakat sonra tezgâhtar radyonun indirime girdiğini ve
25 liraya düştüğünü
Hatırlıyor ve Çırağına 5 lira verip gidip para
üstünü iade etmesini istiyor.
Çırak 5 lirayı 3 kişiye bölüştüremeyeceğini düşünüp
2 lirayı cebine atıyor ve 3 lirayı 3 kişi arasında bölüştürüyor.
Böylece radyoyu 9'ar liraya almış oluyorlar.
Şimdi: 9 x 3 = 27
Çırak da cebine 2 lira attı 27 + 2 = 29
Peki geri kalan 1 liraya ne oldu.?
İste matematiğin içinden çıkamadığı olay budur...!
mert şimdi şöyle oluyor (bu arada akşam akşam kafayı yedirttin bana işteyim ha bi de )
aslında bu adamlar kazıklanmış oluyor adam başı (25/3) 8,3 lira ödemeleri gerekirken fırlama çırak bunların her birini (2/3) 0,7 lira kazıklıo![]()
bilenler söylemesin bilmeyenler tahmin etsin
şu an ne durumda çalıştığıımı ve masamın üstünü görsen... hani telefonu kaybedecek kadar kalabalık masam her yer kağıt, çektim bi kağıt ilkokul problemi çözer gibi yazdım herşeyi
azcık tersten düşünmek lazım sorudaki düz gitmemek lazım...
Helal olsun çırağa![]()
1 liranin lafimi olur nolursa olsun yav
27 lira var ortada çiragin (çakal çirak)attigi 2 lirada 27 liranin içinde.radyo 25 lira 2 lira çirakta ettimi 27 lira 3 lirada diger heriflerde al sana toplam 30 liraaa
![]()
Hem çekilmezim hem vazgeçilmez Allah başka dert vermesin
ulen bilenler yazmicaksa soru sormanin ne anlami kaliyor çirak mertdogrumu ki ben böle düşündüm belkim yanliştir
![]()
hemen yazılırmı ya ne anlamı kaldı şimdi işin espritüel kısmı kaçtı koş yakala![]()
herkeş fikriyatini söylesin sen de en son açiklasaydin dogru yanlişi hemen atladin çirağa çekmemişsin hiç![]()
doğruyu bilmiyodum ki açıklayayım sen söyleyince mantıklı geldi![]()
yaw 9*3:27 27+3:30 çırağın ceba attığı para yı eklemiycez çünkü zaten 27 tlnin içinde o para![]()
Ule Mert, forumda daha önce paylaşılmıştı zaten. Oradan bakıp cevabı tekrar yazalım mı? Kopya ser mi?![]()
![]()
onur varken matematik soruları yazmana gerek yok mert o herşeye bir şekilde cevap verir![]()
bence seni silelim cümle alem kurtulsun![]()
silin canınız sağ olsun![]()
![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri