Arkadaşım dediklerinde sonuna kadar haklısın.Ancak; adamlar arabaları yapmış, yolları da yapmış sonra da sürat yapma diyolar.Kaldı ki 90 la gidiyordum bence şehir içi bölünmüş yollarda maksimum hız sınırının 90 olması daha uygun olur bence.
Printable View
160 km/hızla Karataşta'ki ekibin yakalamaması normalir. Üçkuyulardaki nasıl yakaladı acaba?https://forum.grandepuntotr.com/images/icons/icon3.gif Şaka bir yana, hız olayını da abartmamak lazım.
Daha önce spor bir arabam olmasına rağmen asla hız yapmazdım. GP benide yoldan çıkarttı :)
teşekkürler bende size katılıyorum ancak inanın bizim ülkede galiba çok zor örneğin tv de bile bir kaç sefer izledim ekip çevirip ceza yazıyor gazeteci röpörtaj yapıyor alkollu araç kullanmaktan bilmem şu kadar ceza yediniz falan derken,
Adam öderim kardeşim diyor içerim de öderimde keza emniyet şeridini kullanan bir adamda aynısını yaptı kameranın önünde 80 ytl lik cezayı ödedi ve ardından emniyet şeridinden bastı gitti neyse
demek istediğim cezalar çok yüksek olsun ama tabii rüşvet engellemekle beraber olsun
hız konusunda söylediklerim en önce benim için geçerli zaten
51/2 b Hız sınırlarını % 30 dan fazla aşmak : 265 TL Bu maddeyi bizzat deneme şansım oldu dün. Hakikaten 265 miş. 15 günde ödersek 198 e falan düşüyor. Bence duble yollarda hız sınırlaması 120 olmalı. Katılırmısınız?
Gidiş-Geliş yollarda 90, Duble yollarda 110, Otobanlarda 130 yada 140 olmalı. Geniş yoldan dar yola geçişlerde birkaç km tolerans olmalı, otoban çıkışı bir anda 90km sınır zorlayabiliyor insanı (yüksek hıza alışma v.b.) Ama bu hızların üstüne çıkıldığı zaman caydırıcı miktarda ceza olmalı.
Bunların dışında viraj v.b. durumlarda gösterilen hızların da gerçekçi olması lazım. Bazen 30/50 felan yazıyor 80/90 ile rahat alınan virajda, asıl insan o kadar yavaş girse arkadan biri çarpar diyesi geliyor insanın...
Geçen kırıkkaleden ankaraya geLirken 97 yle radara yakalandım 265 tl ceza aldım:(
Bene geçenlerde eve geldi makbuz sirkeci de 47/c ihlali yapmışım.. 61tl
gecen hafta ısparta yolunda sabah 06:16'da 142 ile radara girdim 265 tl!!!
sanki herşey bu ülkede doğru gidiyorda bi ben yanlışım sabahın köründe!!!
142 yine iyi en azından hızlıydım da yazdılar dersin, bana kızılcahamam yolunda 121 le 265 yazdılar...
geçmiş olsun :) arkadaşa 102ye yazdılar ankaraya gelirken :)
128,00 lira kırmızı ışık ta geçme cezası ödedim geçen gün vatana millete hayırlı olsun :D
101 le yedik hayırlı olsun hiç acıma duygusuda yok polislerde
olduk olmadık yerlere fi tarihinden kalma hız sınırlaması levhaları koymuşlar yolları 3 şerit kaymak asfalt yapmışlar o levhalara uyarsak arkadan gelenlerden biri bindirmese diğeri bindirecek bir de radar koysunlar bir de suyundan koysunlar bir bizi avrupa birliğine koysunlar...
cuma günü itibariyle 265 TL'nin tadına ben de baktım. 93 ile radara girdim Kandıra yoluna girerken. hız sınırı 70'miş. 91'le girseydim 128 ödeyecekmişim. eski bir öğretmen olması sebebiyle muhabbet kurmaya çalıştım ama radara girdiğin için hiçbirşey yapamam dedi. ilk defa ceza yedim, pek koydu.
2 gün önce Erdem Caddesi'nde ,Buca'yı bilenler bilir, telefonla konuşurken 61 lira +10 ceza puanı yedim; saat sabahın 9 buçuğunda. Bucalı arkadaşlar Erdem caddesinde pusuya yatıyolar dikkat. Nerden çıktıklarını anlamadım bile.