Arkadaslar bu urunleri Grande Punto'sunda deneyenler varmi? var ise sonuclari bizle paylasabilir misiniz?
Simdiden tesekkur ederim.
Arkadaslar bu urunleri Grande Punto'sunda deneyenler varmi? var ise sonuclari bizle paylasabilir misiniz?
Simdiden tesekkur ederim.
Arkadaşlar bu manyetik yakıt tasarruf aparatları bazı kişiler "hiçbir işe yaramıyor" dese kesinlikle işe yarıyor. Ama bu eko66 denilen alet "500 ytl" den başlayan fiyatlarla satılıyor, kesinlikle bu alet 40ytl yi geçmeyecek maliyette çok basit bir şey. sadece elektriksel manyetik alan oluşturuyor. o yüzden bu alete bu kadar para vermek yerine 100 yıl boyunca kullanılabilecek aynı etkiyi sağlayan "neodmiyum bor demir" alaşımlı mıknatıslar var; 12000 gauss. "ekoyak" ın sattığı mıknatıslar bunlardır ve diğer bir sürü firmanın. ama ne yazık ki onlar da çok yüksek fiyata satıyorlar. mesela 100ytl gibi rakamlara... ben bu aletlerden bazı arkadaşlarla birlikte 21 tane aldım. tanesi 25 ytl. bi sürü arabada denedik. sonuç: işe yarıyor. özellikle kartal doğan serisi karbüratorlu araçlarda yüzde 30 a yakın tasarruf sağlıyor. benim grande punto dizelim de yüzde 10 tasarruf sağladı. performansı da etkiliyor. benzinli ve lpg li araçlarda süper işe yarıyor diyebilirim. mondeo 2.0 benzinli de yüzde 18, mutfak tüplerinde yüzde 12.5 tasarruf ediyor. bir de benzinli ve lpg li araçlara "ultrasonik buji" yi tavsiye ederim. bu bujilerle neodmiyum mıknatısları kullanmayla grande punto benzinli ve lpglirinizde minumum yüzde 15 tasarruf sağlarsınız, üstelik performans da cabası.
daha da tasarruf yapan sistemler var ama çok çok pahalı en mantıklısı bu mıknatıslar ve bujilerdir.
adanadan cihan arkadaşımıza gondereceğim ürünü denedikten sonra bildirsin sonuçlarını.
Milleti, "çevreci" geçinen, deli fiyatlara bu aletleri satan firmaların pençesinden kurtar. eğer gerçekten iddialarında doğru iseler görelim de fiyatlarını olması gereken fiyatlara çeksinler de millet istifade edebilsin.
Motor silk i de 60000km de uyguladım çok belirgin olmamakla beraber işe yarıyor.
bunların hepsini yapınca araç düşük devirlerde çalkantısız gidiyor diyebilirim. büyük viteste daha rahat gidiyor. vites değiştirmek için 2000 devir bile yeterli oluyor.
peki bu parçayı motorun hangi ünitesine takıyoruz yani uygulama nasıl oluyor.. ?
Bugün motor kaputunu açtım baktım. Resimlerdeki boru bizim arabada aynı yerde değil malesef. Benzin deposundan geldiğini düşündüğüm 2 boru gördüm. Hangisi mazotun geldiği boru çözemedim. Alet gelince servise danışacağım.
bi arkadaş o iki bpruyada ekoyak takmıştı, yine bizim forumdan mı gordum bilmiyorum![]()
AGUS, bu manyetik yakıt tasarruf aparatını benzinli araçlarda enjektörlere veya karbüratöre giden yakıt borusunun üstüne monte ediyosun. takması çok kolay. ama 2 adet yakıt borusu var birisi yanmayan yakıtı depoya götürür. ona takarsan bi işe yaramıyor. bu aparatlar özellikle benzinli ve lpg li araçlarda çok işe yarıyor. bu aparatla birlikte sana "ultrasonik buji" tavsiye ederim. bu ürünlerin ikisi de patentlidir. çok rahat bi şekilde yüzde 15 tasarruf yaparsın, üstelik performansı çok arttırıyor. istersen ikisini de temin eder gönderirim sana. Cihan'a bugün gönderdim manyetik aparatı, o da test edip yazacak bize sonuçlarını.
Aracım dizel olduğu için ben sadece manyetik aparatı kullanabiliyorum ama etkisi var. yalnız cihan'a da söylemiştim 2 adet yakıt borusunun ikisine de taktım bu aparattan. birisi depoya giden boru ama, hangisi doğru, bilen varsa söylesin aparatımın biri boşa çıksın.
Motor silki aracını uzun süre kullanmak isteyene tavsiye ederim, etkisi var. zaten bu ürün de patentlidir. ama ekoyak için söyleyebileceğim "çok pahalı". Değil mi Cihan? 25ytl ye satılıyor ya bu aparat. hele ki aynı manyetik etkiyi yapan "eko66" ya fiyatından dolayı (500ytl den başlıyor) diyecek söz bulamıyorum. taktırmak isteyen arkadaşlara mantıklı olmalarını öneririm.
Bugün birmota gittim. Baya ders gibi motoru kurcaladık. Ekoyak ürünlerinin su ve hava aparatının da takılış yerlerini öğrendim. Gelelim senin boru problemine.
Motor kapağının sağ alt köşesine kafayı ey. Orada 2 tane ince hortum göreceksin böyle plastik vida gibi bir mekanizma ile motora giriyor. Sol taraftaki beyaz olan mazotu getiren hortum. Aleti takmam zahmetli olacak gibi. Motor kapağını tekrar sökmem gerekecek sanırım. Taktıktan sonra da geri otrutmak mesele yükseklik kalacak orada. Neyse halledecem bir şekilde artık.
Ayrıca Fatih Ustam sağolsun çok yardımcı oldu. Yalnız iki borudan biri dedi hangisini olduğunu nasıl anlarız dedim. Başladı sökmeye. Boruyu boşa çıkarttı. Mazot aktı. Yine güvenmedi. Eline boş kutu aldı hortumu içine tuttu. Kontağı aç dedi. Kapaaat diye bağırması bir olduBöylece doğru hortumu bulduk. Eğlenceli bir birmot günü dahaydı
.
Cihan cihazı takınca yorumlarını merakla bekliyorum
Tamam kemal mutlaka paylaşırım. Benim fikrim elektro mıknatıs kadar performans veremeyeceği ama ona yaklaşacağıdır. Fiyatları karşılaştırırsak. 20 tane bundan alıp depodan motora takmaya başlasan aynı paraya geliyor. Yani eko-66 işe yarıyordur doğrudur ama maliyeti nedir ki o ürünün 500+kdv ye satılıyor buna biraz kızıyorum.
al bi kablo birde insaat borusu insaat borusunun etrafına dola kabloyu iki ucuna elektrik ver maliyeti ne tuttuysa eko66 nın maliyetide cok farklı degil aslında. Simdi arkadaslar bu manyetik urunlerin hangisinde karar kıldınız verim ve alış maliyetinin uygunlugu olarak ve kullanan varsa yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
bende az once kaputu acip baktım, 75 hp lerde nasıl bilmiyorum ancak bizimkilerde armut gibi belli hangi hortuma takılacagi: motora giren iki hortum var birisi filtreden geliyor -ekoyakın takılacagi boru budur- digeride fazla yakıt tahliye hortumu diye tahmin ediyorum filtreyle alakası yok yandan gidiyor asagiya dogru.
bu motorsilkin borpowerdan bi farkı var mı?
motor silk patentli ve daha uzun km etkili. "bor power" motor silkin türkiye versiyonu. ayırıcı bazı içerik farkları da var mesela partikül boyutları falan. motor silki tavsiye ederim.
arkadaşlar bu eko66 nın manyetik etkisi ile neodmiyum mıknatıslarının sağladığı etki aynı. insanları elektronik olması, çok iddialı olan reklamsever bi sahibinin olması nedeniyle eko66 insanlara daha iyi bişeymiş gibi geliyo. neodmiyum mıknatıslarının tam 360000 gauss olanları var bir araç elektriğinden bu kadar etkili aynı boyutta bi elektromıknatıs yapmak çok zor.
aractan gidecek surekli elektrigin harcadıgı guc bence o mıgnatısın yararlı etkisinden daha fazla olacak ekonomi yerine daha fazla sarfiyat yapacak. elektromıgnatıs almayın arkadaslar 5 ytl lik cihazlara 500 ytl vermeyin eko66 tuzagina dusmeyin
uğur arkadaşım denemeden bence herkesi etkileme eko66'yı çıkaran benim babamın oğlu değil akrabamda değil arkadaşımda eko66 taktırdı arkadaşımında akrabası değil ben birkaç çeşit mıknatıslı ürün kullandım hiçmi hiç faydasını görmedim eko66'nın hem performansta hemde yakıtta %15-20 gibi tasarrufunu görüyorum eko66'nın sitesinde erkan güven mersin'den yorum yazmış birkaç sefer telefonuda var aramak isteyen varsa arasın görüşlerini alsın benzinli seat leon arabasına taktırdı, ürün biraz pahalı olabilir ama benim gibi çok km. yapan bir kişi olarak kısa zamanda amorti edip tasarrufa geçebilir ayrıca chiptuning yapınca çevreye verdiğim zarardan dolayı içim rahat değildi şimdi ise gayet rahat hiç tasarruf yapmasa bile eksozdan çıkan zehirli gazı sıfıra düşürdüğü için gene taktırırdım ben bu cihazı
%15-%20 mi sen ne yazdiginin farkında mısın arkadasım yaw? bu urunun web sitesini yapılan testleri vs inceledim yapılan acıklamalar hep sahislara ait ve aynen bunun gibi aciklamalar: bu urun sunu azaltabiliyorsa yakıta etki yapabilir, su urun bunu yapabilirse bu kadar ekonomi yapabilir gibi seyler, bunları okuduktan sonra hic bir inancım kalmadı acikcasi, yeni model aracları calistirsana bilmem kac devirle bilmem kac saat bir cihaz bagli iken birde degilken bir tknik universite ile birlikte madem cihazına guveniyorsun cok mu zor? birkac soru sordum cevap dahi gelmedi. %20 gibi bir rakamı nasıl bir olcum metodu sonunda aldınız? benim aracım yeni iken bakın 5L yakıyordum sehirler arası suan 4.5L yakıyorum egerki bu cihaz gibi birsey takmış olsaydım bende ondan sanardım, ancak biliyorumki aracın saglıklı rodajı benim aracı kullanmayı ogrenmem %10 luk bir fark yapıyor.
Arkadaşlar bu yakıt tasarruf ürünleri hakkında ön yargılı olabilirsiniz. Fakat lütfen kullanan arkadaşlara saygılı olun. Kullanıyorum ve yararını görüyorum diyen bir adama daha 1 kelime bile söyleyemezsiniz. Uğur arkadaşım madem inanmıyorsun tamam herkes inanmadığını öğrendi. Fikirlerin için teşekkür ederiz. Kemal arkadaşım çok memnun ona da teşekkür ediyoruz. Gerçekten merak edenler yorum yapmadan önce ya bir kullanana danışıp fikirlerini alsınlar ya da kendileri alıp takıp denesinler.
Cihan sen ne yaptın, taktın mı aparatı? ilk gözlemlerini ve 1-2 depo harcadıktan sonraki verileri paylaşırsan çok iyi olur. Çünkü ilk taktığında bizim araçlarda etkisi az oluyor. daha sonra yakıt tüketimi ve biraz da performans olarak anlaşabiliyor. Bakalım senin görüşlerin nasıl olacak? Bekliyoruz.
cihan bu neydi şimdi? ne yani susun bu konuyu burda taştırmayın gibi oldu? bu konunun icinde inanmayan fakat inanmak isteyen birisi ile %20 ekonomi yaptıgını iddia eden birisi goruslerini paylasamayacak birbirini bilgilendirmeyecekse nerde yapacak?
Hayır tabi ki tartışın, benim yapmaya çalıştığım şu: Olay gitgide alevleniyor ve tartışma çirkin bir hal almadan kavgaya dönüşmeden müdahale etme gereği duydum. Fikirler insanlara aittir. Fikrinizi söyleyin çekilin. Karşınızdaki insanı inandırmak için uğraşmayın. Tartışma aynı şekliyle devam edecekse sonsuza uzasın ne güzel yeni bilgiler yeni fikirler gelsin. Ama dediğim gibi olmasın. İlgi ve alakanıza teşekkür ederim.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri