peki fire motoru yakıt sarfiyatını arttırmadan motora da zarar vermeden gücünü arttırma yolu varmıdır acaba ? yazılımla mesela...
Printable View
peki fire motoru yakıt sarfiyatını arttırmadan motora da zarar vermeden gücünü arttırma yolu varmıdır acaba ? yazılımla mesela...
Levent, yazılımla küçük de olsa bir miktar güç artışı yakalarsın tabi (motorun tolerans değeri de aşılmadan) ama tüketimin de buna parelel bir miktar artacaktır.Chiptuningle ilgili başlıkları inceleyebilirsin...
yaa hiç olmazsa 1.3 75 hp alın 190 tork 28bine alırsınız bi gittik veriyolar hem 1.4 benzinlinin şehiriçi tüketimi çok fazla.kendiniz bilirsiniz ama bence 4 milyar daha fazla verip onu almaz daha mantıklı
Konu açılalı 15 gün olmuş.
İlker bey kararınızı verdinizmi? Son durum nedir? Aklınıza takılan başka birşey varmı?
bugün kendime almak istediğim 1.4 77hp testini yaptım.umduğum gibi çıkmadı.dizel 90 hp almak mantıklı esasında
Önemli olan araçtan ne beklediğiniz. Ben fazla hız yapmam, ayda en fazla 1000-1500 km yaparım, bundan dolayı benim için en uygunu fire motordu. Gp nin motor yelpazesi oldukça geniş, dediğim gibi önemli olan beklentilerinizi iyi belirlemek...
bende aracımı salı günü alıyorum 1.4 fire fun.
tek korkum daha önce yetmiyor bu dediğim 1.4 90hp lik 206'ımdan sonra gidip 77hp lik bir araç almış olmanın pişmanlığını yaşamak. ama sakin ve ekonomik kullanma konusunda kendime telkinde bulunuyorum:)
dediğim gibi ben kullandım alacağım arabayı sırf dynamic diye istedim esasında 1.4 7hp yi ama araba gerçekten gitmiyo.dedim araba özelinde mi biş var.diğerleride aynı.ekmek ve köfte meselesi bu.multijetlerde 1-2 viteste ağır kalıor ama devrini alınca araba yürüyor.77hp benzin öle değil.arabannı üzerine ölü toprağı serilmiş giib.sakin 90-100 kullanırsan prb yok ama daha sonrası çok zorluyo inliyo araç
artık çok geç:( salı alıyoruz inşallah aleti:)
test sürüşü yapmadan aldım ya ona yanıyorum:)
Cengiz, dediğin gibi sakin ve ekonomik kullanım için fire gerçekten 1. tercih olmalı.Ancak 206 1.4 90bg le karşılaştırılınca hem ağırlık hem de güç ve tork olarak 206 nın üstünlüğü var.1.4 fire, 206 nın 75bg lik modeli ile karşılaştırılabilir.
Aracın hayırlı olsun...
ben de 77bg aldım araç geçekten gitmiyor hafif bir yokuşta bayılıyor motor ama ben çok hırçın araba kullanan biri değilim onun için çok da dert etmiyorum sonuçta bu arabalarla yarış yapmıyoruz onun için az yaksın ama çok gitmesin razıyım.
prb hem yakıyo hemde gitmiyo. 7-8 lt ortalama.son hız 140 :))
bugün pederin 2004 145.000 km deki focusu ile 250 km yol yaptım,inmek istemedim içinden.punto ile ilgili biraz daha mı düşünsen demeye başladım şimdi.
Aile otomobilimi :D yaw 2 çanta koyuyorsun bagaj bitiyor :D çoluk ocuk yoqsa tmm da yoqsa mesela 2 çocuklu bir ailede gp nin bagaj bence yetmez belki kısa mesafelerde yeterde mesela burdan kalkıpta (izmirden ) gidip ta erzuruma gidersen birde mesela 1 ay kalıcaksan sence gp nin bagajı bir aile otomobili olarak yeticek mi ?
Bu arada benim bildiğim 206 larda 1.4 motorlar 8 subaplı ve 75 HP olarak üretilmişti. 206 nın 90 HP olanları ise 1.6 motorlardı diye hatırlıyorum. Fakat 207 lerde hem 8V 75 HP hem de 16V 90 HP motorlar sunuluyor.
Haklısın Emre.Ancak sonradan 1.6 90bg lik motor yerine 1.4 90bg lik motor geliştirildi(Tork ise 8v 1600cc lik motor ile yine aynı kaldı:133nm) ve 206 larda da kullanıldı diye biliyorum ben.Hatta tek kapı sunroof lu 1.4 90bg 206 sı olan bir tanıdığım vardı.Modelini tam hatırlamıyorum ama xs olabilir...
evet kardeşim, XS. ben de vardı. illallah ederek satmıştım... kağıt üstündeki değerlerden ziyade , pratik olarak verdiği his bence daha önemli. benim puntom bence eski XS imden çok daha atak ve hızlanmaları bence gayet yeterli. ama tabii ki abimin 2007 Honda Civic Dream'inden değil :-):serenade: ( 120 veya 125 BG olmalı)..
benım fıkrım 1.4 77 beygır arac ıcın cok az ve bu yakıt tuketımını dusurcegıne tam tersıne arttırıyor cunku gaza daha cok basma ıhtıyacı hıssedıyorsunuz sonra bence bu aracların yakıt tuketımıde tatmın edıcı deyıl sonra aracta bıtmez sesler var bırı bıtıyor dıgerı baslıyor yanı bence o paraya bıraz daha eklenıp pazarlıkla daha ıyısı bulunabılır ben 1.4 fıre 77 beygır dynamıc kullanıcısıyım sahsen uygun fırsat kolluyorum verıpte bıraz uzerıne ekleyıp baska almayı dusunuyorum servısler zaten bes para etmez