bu zamanda 30000 ytl ye kadar olan hiçbir aracın bence ikinci el alınması taraftarı değilim...20000 ytl yi gözden çıkaran bir insan bu kadar da herşeye karamsar bakıyorsa biraz daha faiz ödesin sıfır km alsın derim :)
Printable View
bu zamanda 30000 ytl ye kadar olan hiçbir aracın bence ikinci el alınması taraftarı değilim...20000 ytl yi gözden çıkaran bir insan bu kadar da herşeye karamsar bakıyorsa biraz daha faiz ödesin sıfır km alsın derim :)
Bence sıfır km almanın bı anlamı yok ertesı sene fıyatındakı dusus ınsanın içini karartır.Benim arabam 2006 ama citye bişe olmadı.İkinci el dizel ile benzinli arasında 1500 2000 arası fark olcagını tahmın edıyorum.Tabı satarkende aynı farka satacaksın.60 ytl ye 500 km yapmıs bırı olarak dızel al derım.(şehir dışı)
arkadaşlar bir takım sorularım olcak sabahtan beri forumda geziyorum gezmez olaydım :)bu city arızasını biri tam olrak doğrusunu bir açıklasn ltfn bozlnca yolda kilitlnyr mu yoksa sadece sertleşyr mu 2006 larda kesin bu arızayı veriyor mu detaylı olarak anltrsnz svnrm bunlar ilgili başlıkta kmn ne yzdığı blli değil kafayı yicem
bir diğeride 2006 model 1.3 multijet active 80.000 de ve garantisi devam ediyr 18.500 istyr annemn paliosunu satp almayı dşnyrz önerilereiniz nelerdir..city arızası ypmşmdr var mdr nerdn öğrnblrm servis bakımlı diyor adam ...veya puntolarda 80.000 civarı ağır bakım var mı dr vardr da ne zmndr fiyat nedir?city dışında ki arızaları nedir şimdiden çok tşk edyrm ...
İbrahim, city arızası genellikle direksiyonu çevirirken duyulan ses veya boşuklardan, kendi kendine sola dönme eğiliminde olmasından ya da arıza ışığının yanmasından anlaşılmakta.Giderken direksiyonunun kilitlendiğini söyleyen bir iki arkadaşımız da olmuştu ama esas belirtiler yukarıda söylediğim şekilde olmakta.
2006 modellerde arıza çıkma ihtimali yüksek ama değişim yapılmış da olabilir tabi.Bu servis kayıtlarından kolayca anlaşılır.
80000 bakımda rrutin kontrol ve değişimlerin yanında sübap ayarları ve carbonclean yapılmakta ekstradan...
arkadaşım tam 4 ay boyunca gp baktım, alınır mı alınmaz mı derken en sonunda yaz geliyo diye kafam attı, gittim 2007 dizel dynamic gp aldım. Sıfır almış olsaydım 29 milyardı, şimdi satsam 21-22 ye satacaktım, ikinci el aldım şimdi satsam kendini amorti ediyor. Yakıt desen şahane, süper yakıt sarfiyatı başlığıma bakabilirsin. Fazla kilometre yapmam benzinli alayım felen diye düşünme, ben aldım alalı kısa bir süre olmasına rağmen 15 bin kilometre yaptım, arabana binerken aman fazla yakar arabayla gitmeyeyim lafını söylemek istemiyosan dizelden şaşma :)) Çünkü benzinli olan arkadaşlar hep bunu söylüyorlar :DD Şu an 20 milyar verseler kendine bir araba d aha al deseler yine punto alırdım ve hiç diğer modellere bakmazdım bile çok samimiyim, özellikle city rahatlığını yaşadıktan sonra. Şimdi diğer arkadaşların arabalara bindiğim zaman sanki toros kullanır gibi oluyorum, zaten fazla kuvvetli de değilim döndürecem diye canım çıkıyo :D
Uzun lafın kısası araba servis bakımlıysa çok rahat alınabilir
Bencede sınıfının en iyisi tavsiye ederim hele hele bi getz'e göre aralarında ki farkı görmek için lastik ebatlarına bak yeter:D
merhaba eser bende bir hafta oldu alalı punto 1.4 active 77 bg aldım ve lpg taktırdım memnunum 2007 17ooo km aldıgım araba tavsiye ederim ben
city sorunu 2006 modellerde yogun bir sekilde oldu herhalde butun 2006 lar asagı yukarı yasadı o sorunu ama yasamayanlarda var tabii. bbu konuda forumda anket var. adıgın kiişye bu konuyu sor hic işlem gormusmu benm iki defa degisti ama her sene yapar demek yanlıs olur ben 4 .seneye yakın oldu kullanalı 2006 model benmkisi
1-alınır
2-ciyt mode senede 2 milyar ayır diyenlere slm söylemiş yukardaki msjlarda arkadaşlar.bende söylüyorum.
3-4 5 sene binerim demişsin bence dizel al yaklaşık 3 hafta önce bende 2. el 1.3 75 mjet aldım memnunum
gp sınıfının başarılı bi arabası......
2008 grande punto 1,3 multijet i 5 yıl boyunca kullandım ve hiçbir zaman city problemi yaşatmadı bana, şimdi onu satıp 1.4 105 bg easy aldım çok memnunum...
ben 2 ay önce aldım puntomu. inan araba baktığım 1 yıl zarfında son aya kadar hiç aklımda yoktu punto. tesadüf arkadaş bi bak diye link gönderdi. öyle böyle derken ben kendimi sadece punto bakarken buldum :) şuan gayet memnunum. ikinci el aldım. 2009 model 90 binde lpg li. pişman değilim. belki bi kaç sene sonra dizel sıfırını bile alabilirim. tavsiye ederim. ayrıca ucuz diye boş model alma. donanımlar gerçekten çok işe yarıyor. konforu farkediyorsun.
şuan 2. puntoma biniyorum,bugün yarın arkadaşımıda aldırıyorum,iki araç arasında kaldık tercih yapıp sonuçlandırıcaz;puntoya severek biniyorum,fiyat performans olarak herkezede tavsiye ediyorum,yalnız alırken mümkün olduğu kadar donanımlısına yönelmek lazım..
4 yıllık bir hort :D