bizim arabaların sıfır fiyatıyla 2. el fiyatı arasında neden bu kadar uçurum olduğu belli oluyor.
Printable View
bizim arabaların sıfır fiyatıyla 2. el fiyatı arasında neden bu kadar uçurum olduğu belli oluyor.
ben İzmir'e yakın çevredeki neredeyse tüm bayilere sormuştum, İzmir'deki 3 bayi, aydın, muğla falan.. aldığım en iyi fiyattı. belki tüm hepsi olmasa da yakındaki illere sormakta fayda var.. özellikle model değişirken (yani atıyorum seneye 2010lar yeni çıkmaya başladığında ellerindeki 2009ları baya ucuzlatırlar..)
ben Auris Comfort almayı ( düşünüyorken 36.600dü) 39.500lük elegantın 2008i 38000demişlerdi muğla'daki ya da aydındaki bayii idi sanırım ve pazarlık payı da vardı yani 2009 comfort yerine 2008 elegant alabilirdim ve hiç bir farkı yoktu arabaların. Ama o arabadan İzmir'de yoktu..
13 haziran 2008 tarihinde t-jet dinamik aracımı 27500 ytl peşin aldım yanında 1250 ytl lik kasko hediye
bu koç indirimi nası bişey ya demekkı koc indiriminden yararlanmıyan arabayı gercek degerinin üstünde alıyor yani kazıklanıyor bana göre.Allahtan ikinci el aldım yoksa arabamdan memnunum ama sıfır alsaydım bu durumda memnun olamayacaktım.Aynı arabayı baskasının 2000 ila 4000ytl indirimle aldıgını gorunce insanın sinir bozulabilir.
ben 20250ye almıştım.. O zaman Birmot bölge müdürü tanıdıktı..
haklısın cihangir ama konuyu açarken ki amacım gplerimizden soğumak değil ikinci gpleri alırken herkesin kıstasını iyi yapmasını sağlamaktı bana göre...ve sanırımda gayet iyi oluyor...bursadan alan arkadaşlarda yazarlarsa daha iyi olacak..sanırım orada türkiye genelinden çok daha iyi fiyat vermeleri gerekiyor fabrikanın orada olmasından dolayı...fiyatlar cazipse ben bursadan almayı tercih ederim...
Önemli olan, aldığımız araca vermek istediğimiz maksimum ücretle sahip olup olmadığımız.Eğer kafamızda belirlediğimiz fiyata aracı almışsak bizim için iyi bir tercih olmuştur.Aynı araca aynı zamanda bile farklı fiyat verebilirler bayiler.Farklı zamanlarda ve farklı şehirlerde çok farklı fiyatlar çıkabilir normal olarak.Özel indirimler, personel indirimleri, kampanyalar farklılık gösterebiliyor.
Astra cdti, i30, focus, civic (eski kasa) alan arkadaşlarım var.Bu kişiler de zamanında farklı bayilerden farklı fiyatlar almışlardı.Bu örnekler çoğaltılabilir...
Eğer konu, ben aracımı şu fiyata aldım ama diğeri nasıl bu fiyata almış-bir daha Fiat almam-onun tanıdığı-bunun kampanyası na gelecekse ve bundan üyeler ister istemez zarar görüp üzülecekse bu konunun kapanması hepimizin hayrına olur...
doğru bir tespit arda...ama önceki mesajımda da dediğim gibi asıl konuyu açma amacım bir daha fiat almamak değil...bir sonraki fiat alışverişimde fiyat politikası indirimler ve ekstralardan haberdar olmaktı...sanırım bakış açısının karamsar olması ya da değerlendirilmesine göre kişiyi etkileyebilir...
22 ekim 2008 tarihinde ankara kartaş dan 1.4 fire dynamic aldım 26.000 ytl ye..
hepimiz bu araca sonsuza kadar binecek degiliz.eger aracı ne kadar yuksek bir fiyata aldıysak ikinci elde de zararımız o kadar fazla oluyor.ikinci eller arasındaki ucurumlarda fiat ın bu garip fiyat politikasından oturu oluyor.ben aracımı 5 milyar zararla satsam canım yanacak ama benden 3 milyar ucuza almış biri rahatlıkla 2 milyar zararı gozden cıkartabiliyor.
DOĞRU...
yeni alan arkadaşlar neredeler...
fiyatları ve taksitleri öğrenelim..
2008 gp 1.4 fire 77bg active opsiyon yok
29 kasim 2007 teslim alindi
ist/göker
22000 ytl peşin
Cihangir, dediğin gibi ne kadar yüksek fiyata alırsak satarken de zararımız o kadar fazla oluyor.Ancak ikinci elde Fiat Markasının fazla değer kaybetmesinin nedeni bayilerin fiyat politikası değil, insanlarımızın bu markaya bakış açısıdır (Yani hep söylediğim gibi Fiat Önyargısı)
DOĞRU...
hala bizim insanımız FİAT a TOFAŞ gibi bakıyor...
bir ITALIA zerafeti olduğunu unutuyor...
1) 1.3 multijet 75 hp active granit gri
2) 27 temmuz 2007 sözleşme,3 ağustos 2007 teslimat
3) BORANLAR MERSİN
4) 26.500 ytl ( özel bayii indirimi )
5) 1.100 ytl kasko
6) 8.500 ytl peşinat + 18.500 kredi ( 566.00 ytl x 48 ay vadeli )
vade uzadıkça fiyat olarakta tuzlu oluyor...
allah kolaylık versin remzi...
s.a arkdşlr bu siteyi şans eseri buldum punto arçlara bakarken ve bulduğum içinde çok mutlu oldum.Bende bu 1ay içinde kısmetse sıfır alıcam 25.000 e kadar param war ve siz benden daha bilgilisiniz bu konuda bana lütfen yardımcı olurmusunuz tavsiyelerinizi bekliyorum.Arkdşlar alma diolar punto yok satamazsın yok o paraya daha iyi araba alırsın ama umrumda değil bi BEYAZ MELEK yakışır bana ismini bile koydum.Şimdiden çok teşekkür ediyorum...(İzmir de oturuyorum)
Aleyküm selam.Ben de senin gibi beyaz bi punto alıcam takip ediyorum buradan ama benimkinin adı beyaz melek değil beyaz ölüm makinesi olucak:) 1.4 120 beygir düşünüyorum asfalt ağlasın basınca.Şu koç personel indirimine kafam takıldı.Araştırcam bakalım bi tanıdık üzerinden falan almaya çalışıcam koç ailesi, personeli indirim için.
nerede diğer üyeler...
dünyanın üyesi var...
kimse rakam yazmıyor..
nasıl forum nasıl paylaşım bu millet?