dizelle 6. vitesi hic kullanmadan 4.2 tutturdum kırklarelili toprağım bilgine :) e5 de 80-100 arası
Printable View
dizelle 6. vitesi hic kullanmadan 4.2 tutturdum kırklarelili toprağım bilgine :) e5 de 80-100 arası
kara yolları mesafe cetvelinde 877 km olan,antalya-tokat arası mesafeyi(çağlayan shell ile varış noktası olan köy evine kadar olan mesafe ise 975 km)+köyden,tokat merkeze gidiş geliş 75 km.toplamda 1050 km'yi bir depo benzinle alıyorum.(46 lt)ortalama tüketim 4.3 lt
araclarimiz ivme esnasından cok yuksek bir tuketim yapıyor. Bunu goz onunde bulundurmak gerek. Kalkışlarda olusan yuksek tuketimi tolere edebilmek icin duruslarda ve yavaslamalarda trafik uygunsa fren kullanmıyorum.
Benzinli fire motor bir araç için çok iyi bir değerler, starjetle çok daha iyi değerler yakalanabilir diye düşünüyorum şu anki benzin fiyatlarını görünce iyi ki benzinli almışım diyorum.
0,192 çok iyi değer daha ne olsun ya.
Ben klima açık durumda bir depo ile 892 km yol yaptım Ortalama hız 89 km idi. AcA değeri 5,2 gösteriyordu. 2 yıldır tek depoyla ankara - milas yapıyorum.
Bence fire hakikaten güzel bir motor. Yeterli ve ekonomik.
Arkadaşın bulduğu değerler normal,fazla kasmadan bende geçen yaz 295 YTL lik benzinle 1600 km yol yaptım,araba 5 kişi (480 KG) klima açık,sürat 120-160 arasında ayrıca aracım otomatik vites...Yani hesaplandığında km de 185 ykr yakmış ki benzinli ve otomatik araba için muhteşem bir değer...