uzman Nickli Üyeden Alıntı
benim üretim maliyetlerinden kastım,en basit anlatımıyla;diyelim ki, elimizde yaptırmak istediğimiz bir proje var,bunun için kalıp vs. hazırlanması gerekir,bu da yüksek maliyet olarak karşımıza çıkar,üretici şahısdan 1 adet istersek,karşımıza çok yüksek maliyetin çıktığını görürüz,ancak siparişimiz örneğin 1000 adet olursa bu kalıp maliyetinin/1000 olması nedeniyle birim maliyetinin düştüğünü görürüz,günlük yaşamda da bu tip şeyler çok kişinin başına gelmiştir.araç üreticilerine de fiyatlandırma politikasına da baktığımızda yeni modellerde fiyatların yüksek olduğunu(Yeni modellere talep olması nedeniyle üretic firmalar bunu doğru orantılı olarak lehlerinde kullanırlar),model eskidikçe, satış rakamlarının da totalde yükselmesi nedeniyle maliyet düşüklüğü olurki,üretici firmalarda bunu yeni modellere karşı satış grafiklerini düşürmemek için düşük fiyat politikası ile desteklerler,bu kısır döngü geçmişe bakıldığında tüm marka ve modeller için görülebilir.Bu hayatın her alanında böyledir,bir matbaya bir (Tek) kitap bastırmayı deneyebiliriz,veya tanesi 1 kaç ytl ye satın alınan bir oyuncağı yapmaya-yaptırmaya kalkarsak çok büyük rakamlarla karşılaştığımızı görebiliriz, vs.vs.