Start-Stop sistemi arabanızda tam olarak nasıl çalışıyor? Aracınızı her çalıştırdığınızda kapandığını fark ettiniz mi?
10 gün önce popstar 2015 punto aldım okuduğum kadarıyla araba her calıstırmada star stop devrede oluyormuş. Benim araçdaki star stop lambası sarı yanıyor şimdi benden önceki kişi star stopu komple mi kapattırdı anlamadım şimdi düğmeye basıpda yine eski halini yani her çalışmada star stop devrede olan haline döner diye çekiniyorum yada star stop çalışıyorda ben mi anlamıyorum pek star stop hakkında bilgim yok. biraz karışık anlatmış olabilirim anlamadığınız bi yer varsa yazın
Start-Stop sistemi arabanızda tam olarak nasıl çalışıyor? Aracınızı her çalıştırdığınızda kapandığını fark ettiniz mi?
Eskiden kontak her kapatılıp açıldığında S&S aktif hale geliyordu. Daha sonra bir güncelleme ile bu kaldırıldı. Artık kontak kapatılmadan önce hangi durumdaysa kontak açıldıktan sonra da o durumda oluyor. Sensör arızası vs. olursa da ışık yanıyor fakat bu durumda yol bilgisayarında da "S&S devre dışı" mesajı çıkıyor.
Yüksek ihtimalle aracınızdaki yazılım güncel, sizden önceki kişi düğmeye basarak kapatmış ve yazılım güncel olduğu için öyle kapalı kalmış.
S&S hakkında da bilgi vereyim. Pek çok şart bir araya geldiğinde motoru otomatik olarak kapatır ve bu şartlardan biri sağlanmadığında marşa basar. Şartlardan aklıma gelenler:
- Araç durmuş olacak
- Manuel ise vites boşta olacak ve debriyaj bırakılmış olacak
- Akü iyi durumda olacak
- Akü şarjı yeterli olacak
- Motor sıcaklığı ideale yakın olacak
- Silecekler en hızlı modda olmayacak
- Klima yüksek hızda çalışmıyor olacak
Yani her şey ideal durumdaysa arabayı durdurup vitesi boşa alıp debriyajı bıraktığınızda motor durur, vitese almak için debriyaja bastığınızda motor tekrar çalışır.
Ek olarak S&S varsa arabayı kaldıramayıp stop ettirdiğinizde kontağı kapatıp açmanıza gerek kalmaz. Yol bilgisayarında "debriyaja basın" yazar, bastığınızda motoru çalıştırır.
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri