Alıntı Gpuntotr11 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
O testlere bende baktım lakin pek doğru olacağını sanmıyorum hocam. Siz hangi yağı kullanmayı tercih ettiniz ?
Şu an araçta 5w30 var. Ses ve performans da oldukça iyi. Yağ değişim esnasında motor temizleyici kullanmak istiyordum aslında ama aracın bakım onarım tarihçesini pek bilmiyorum. Eski sahip ya da sahipleri ne tarz ürünler kullandı vs anlamında anlayacağın. Bir şeyleri iyileştirelim derken zarar vermekten çekiniyorum o tarz ürünleri kullanırken. Komşum motor temizleyicinin zararını görmüştü. Enjektör temizleyici kullanımı sonrası dertsiz başına dert açan tanıdığım da var. Aklımdan önce Shell Hx8 Synthetic 5w40 N2 kullanmak, tahmini 3000km kadar sonra da Castrol StopStart 5w30-S1 ile tekrar değişim yapmak geçiyor. Selenia, Motul, Mobil düşünmüyorum. Liqui Moly zaten karşılaştırılamaz bu 5 yağ ile. Aslında Fiat şartname ibaresi de zorunlu değil yağ seçiminde. Örneğin Mobil tercih edenlerden 9.55535-S1 uygunluğu olan Mobil Super 2000 Xe C2 5w30 kullanmayıp S1 şartlarını karşılayan Selenia 5w30'un teknik özelliklerini baz alıp S1 uygunluğu olmamasına rağmen Mobil1 Esp 5w30 kullananlar da var.