Arkadaşlar merhaba

Foruma yeni uye oldum orta seviye problemli bir 2007 1.3 dynamic punto satin aldim.

Aracı aldigimda stop lights hatası veriyordu ancak problem cok basit olmadığını düşündüm çünkü frene basınca sinyaller yaniyordu sinyal açınca park lambalari devreye giriyor normal sağ sol sinyaller hiç yanmiyordu .

Stop lambasini sökünce soketin de duylarin çürük olduğunu fark ettim WD40 ile tel fırça kullanarak banyo yaptirsamda olmadi yine lambalar kafasına göre çalıştı bende iyice sinirlenip soketleri kestim duy içlerinden köprü yaparak aracın kestiğim soket kablolarina klemens ile bağlantı yaptım tüm ampulleri orjinal kodlarindaki Bosch ampuller ile değiştirdim ve sonuç tüm lambalar sorunsuz çalışıyor.

Genel olarak araç gördüğüm kadarıyla elektronik olarak çok zayıf dijital klimada da benzer bir operasyon yapmam gerekecek.diye anladim gidip geliyor kendisi de ancak kullanımı keyifli bir araç kendisi çokça uğraşacağım mekanik ve elektronik olarak .

👍🙌

Grande Punto check stop lights-img_20200218_183900.jpgGrande Punto check stop lights-img_20200218_183904.jpg
Grande Punto check stop lights-img_20200219_200332.jpgGrande Punto check stop lights-img_20200219_184857.jpg