Arkadaşlar bence hareket etmeden 2 dk. rolantide veya biraz üstünde ısıtsak süper olacak gibi geliyor.
Printable View
Arkadaşlar bence hareket etmeden 2 dk. rolantide veya biraz üstünde ısıtsak süper olacak gibi geliyor.
valla yağın akışkanlığını kazanması keşke 2 dk sürsede o kadar ısıtsak olmuyo denildiği gibi fazla devirli kullanmadan yol alarak ısıtmak en güzeli.istanbul yenibosna kavşağında depoyu fulledim 1 hafta önce istanbul eskişehir arası yaptım yarım depo kadar yedi ordan bursaya gğüzelyelı feribot iskelesi ve çekirge yaptım 8 de 3 depo duruyodu.çarşambadan beride daha mazot almadan hala aynı depoyu kullanıyorum 780km civarında sanırım şimdi çizgiye indirdiğimde sanırım 850-900km arası olur.çok yakıyor diyen arkadaşlara duyurulur sakin kullanın yakıt tasarrufu yapın eğer bi depoyla sadece uzun yolda gitsem 1000i bulup biraz geçebilirim belkide uzun yol maceramda 3 yetişkin ve full bagaj artı koltukta ıvır zıvırlarla gerçekleşti.yakıt tasarrufu problemlerini biraz kendinizde arayın arkadaşlar...
Valla benzinli olsun dizel olsun yakıt tüketiminin %30-40 a kadar sürüş stiline bağlı olarak gerçekleştiği bir gerçek ama hepimiz yazında kışında aynı stilde süren insanlar olarak kışın yakın tüketimin farkedilir bir şekilde arttığı gerçek.Yazın çok sakin kullanmamama rağmen 6 litre seviyelerinde olan yakıt tüketimim 7.5 civarında geziyor,üstelik daha da dikkat etmeme rağmen..
İstanbulda bir kaç gündür hava biraz ısındı 12-14 derecelere çıktı,depoyu yeni doldurmuştum hemen farketti tüketim değerleri..
Kışın havanın soğuk olması nedeniyle motorun geç ısınması ve motora daha fazla soğuk hava girmesi nedeniyle bir de kullanılan kış lastikleri nedeniyle tüketim artmakta.Neyseki havalar ısınmaya başladı tüketim değerleri bir miktar azalabilir:) Tabi yağışların devamını diliyoruz...
Öyle tabi işin büyük kısmı motorun ısınamamasından kaynaklanıyor,o arada ortalama dağılıyor ve arabayı devirli kullanmadığım zaman hararet göstergesinin 20 km olması gereken seviyeye gelmediğine şahit etmişliğim çok,dizellerimiz cidden enteresan anlayacağınız..
bu nasıl iş ya.. kışın araç soğuk diye çok yakıyor, hava ısınınca klimayı açtık diye çok yakıyor. ortayı bulamadık bir türlü. ort tüketim 7.2 benim.
Araba 5000 km ye geldi. Havalarda biraz düzeldi. Ben de araca alıştım. Sanırım tüm bu faktörlerin etkisiyle tüketim de geçen aylara göre bir azalma var. Zira Aralık ve Ocak'ta şehiriçi tüketim 7,2 civarındaydı. Şu an ise 6,4 lerde geziyor. Gittiğim mesafe sabah akşam 7+7 km. Şu anda bir depoyla 700 km ye yaklaşıyor. Eğer havalar biraz daha ısınır ve tüketim de 6,0 lara düşerde çok süper olur. Şehirlerarası ne yakıyor çok merak ediyorum doğrusu. Aracı ilk aldığım gün haricinde şehir dışına çıkmadım. Ama bana göre 100-110 u geçmezsen 5,3 anca yakar gibime geliyor. Bu da bir depoyla 850 km demek. Bakalım inşallah beklediğim gibi olur.
öbür başlığa da yazdım ama,
ben kıştan pek fazla etkilenmedim desem yeridir.
şu an,
ortalama tüketim 5.5 de;
ve heralde, en yüksek 6.1 e kadar çıkmıştır tüm kış boyunca.
Gittiğiniz yol uzun mesafeli ise etkilenmemeniz çok doğal. Ama kısa mesafeli şehir içi yolculuklarda kış yaz farkı mutlaka oluşacaktır. Size bir örnek vereyim. Ankara'da iken Dikmen'den Hacettepe Ün.'nin Beytepekampüsüne giderdik abimle. Nerden baksan 20 km. Konya yolu ardından Eskişehir yolundan basar giderdik. Trafik hızlı akıyor. Orada benzinli Clio'nun şehiriçi tüketimi 6,5 civarındaydı. Abim Konya'ya tayin oldu ve aynı araca burda kullanmaya başladı. Ev iş arası 3 km. Yakıt tüketimi 8,5 e fırladı. Üstelik Konya'da 100 m bile yokuş yoktur düşünün.
Arkadaşlar artık havalar düzeldi en son benzin aldığımda km sıfırladım ve ortalama şu anda 4.9 yağmur kar gelmezse sanırım daha da düşürecem. Çünkü arabayı elimden geldiğince devrinde kullanıyorum yani kasmıyorum.
yok abi mazotun fiyatı 2700u gectiginden beri ben artık dizel arac kullanmıorum :) sehirici benzinli aracim neredeyse aynı yakıo dokununca firlio bindigim anda isitio bide zararsiz bi tup takarsam keyfim gicir :)
Yahu millet neye yönelse devlet oraya zam yapıyor. Böyle miydi 2 sene önce dizel olayı. Ekonomi cidden ekonomiydi. Şimdi benzin veya dizel aynı para neredeyse.
arkadaşlar benim araç benzinli ama ben benzinli olmasına rağmen aracın hararet göstergesi yerinden oynamadan arabayı hareket ettirmiyorum. Kışın zaten kullanmıyorum. sonbaharda ise yaklaşık7-8 dakikaya yaklaşıyordu hararet göstergesinin oynaması (sivasta kasım ayında gece - derecelere çoktaan düşmüş olur). Beklememin nedeni tasarruftan çok motorun yıpranmaması için ama acaba benzinli araç için çok mu fazla bekliyorum?
arac ureticileri sadece bir dakika beklemenin yeterli oldugunu soyluyorlar, sen o bir dakikadan fazla bekledigin her an yaktıgın yakıtı cope atıyorsun arkadasım yani.