20 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Arabam Pert Oldu Fiyat Konusunda Yardım...

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    VOLKAN ÇOBAN
    PERSEUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34VG8155
    Edilen teşekkür: 81

Dikkat Arabam Pert Oldu Fiyat Konusunda Yardım...

Arkadaşlar geçirdiğim kazayı biliyorsunuz. Aracım hakkında nihayet pert kararı çıktı. Önümüzdeki hafta fiyat için pazarlık yapacağız. Ben ne kadar istemeliyim onu bilmiyorum. Adamlar saçma sapan rakamlardan bahsediyorlar. Aracın kasko değeri 27000 ytl exper tavsiye olarak 21500 gibi bir rakam yazmış.

Aracım: 2007 1,3 multijet 5 kapı Dynamic 22000 km Kırmızı

sizce şu an aynı aracı alsam kaç paraya bulurum. Ya da minimum kaç para için diretmeliyim?
    Cevaplarınızı bekliyorum...
    Şimdiden teşekkürler

Bu arada yeni Grande mi sipariş verdim. 90 bg dynamic ve dualogic. Bu sefer siyah aldım. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta resimlerini koyarım
    Konu PERSEUS tarafından (05/01/2008 Saat 09:41 ) değiştirilmiştir.

Serhan D. KIYMAZ
    serotizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 140

Selam Volkan;
    Geçmiş olsun.
    Sahibinden'de aynı model birkaç araç var;
    Fiat / Tofaş > Grande Punto > 2007 GRANDE PUNTO 1. 3 DYNAMIC DIZEL #4795230 - Sahibinden.com
    26.500 YTL 13.500 km Ekstra olarak alarm ve park sensörü var
    Fiat / Tofaş > Grande Punto > 34000 Km' de Çok temiz Dynamic Grande Punto #5609977 - Sahibinden.com
    25.000 YTL 34.000 km
    Fiat / Tofaş > Grande Punto > EKONOMİK ÇOK TEMİZ GRANDE PUNTO MULTIJET #5389711 - Sahibinden.com
    26.500 YTL 20.000 km
    Fiat / Tofaş > Grande Punto > Takasli 12. 000 km' de Sahibinden GRANDE PUNTO #5148038 - Sahibinden.com
    25.500 YTL 13.000 km
    Fiat / Tofaş > Grande Punto > sıfır gibi #4999814 - Sahibinden.com
    25.500 YTL 10500 km

Bunlar pazarlıkla biraz daha aşağı inebilir. Bence sana da en az 24.000 YTL vermeliler.

Yeni aracın hayırlı olsun

Haluk Korkmaz
    Halook!!! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 249

Aracın kasko değeri eğer 27.000 YTL ise o zaman 27.000 YTL vermeliler diye düşünüyorum...
    Fiat Grande Punto StarJet Emotion 1.4 16V 95Bg

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ertan yıldırım
    brvhgt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 515

benim bildiğm ve başıma geleni söylüyorum 2002 senesinde başımıza böyle bir şey geldi kasko değeri 26000 ytleydi kaskodan aradılar 24 ile 26 arası teklifte bulunucaz dediler kabul etmezseniz itiraz edip yükseltme istersiniz dediler 25000 lira verdiler teklif bend ealdım zaten ben kasko değrini hep yüksek yaparım ozaman arcın piyasası 23000 taş çatlasın yani kısacası kasko değeri neyse onu vermeleri lazım bence

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

cihan özdamar
    CihanÖzdamar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    34 J 6390
    Edilen teşekkür: 34

sigorta acentesi olduğum için ek olarak şunu belirtiym..

aracın kasko bedeli sabittir yıl başında vergi dairesi bir kitap yollar yada kullanılan java prgramına fiyatları girer.. yani bu sabit bir veridir değiştirilemez.
    kasko değeri sadece aracın kasko bedelinin hesaplanması için gerekir yani bu bedeli %058 i alınır.ek primlerde ise % olarak eklenir..

ikinci olarak

pert olma durumunda kasko bedeli ödenmesi söz konusu değildir kasko sözleşmesinde de bu yazar çoğunlukla,aracın o zamanki raiç değeri ödenir.

sevgiler saygılar tüm aileye..

bu

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ertan yıldırım
    brvhgt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 515

ama bana ödendi ben şimdiki aracımı bile fazla gösterip fazla prim ödüyorum aksigorta izmir

Emir A.
    Fuzuli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 352

Kasko poliçenizi bir kontrol edin...
    Bazı kasko şirketleri ek bir teminat karşılığında 0 km araçları ilk sene içerisinde kaza yaparsa yenisi ile değiştirme teminatı veriyor..

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

bende aracımı 33.000 ytl den gösterdim araştırdım pert olması durumunda 28.000 ytl gibi bir fiyat ödenmesi söz konusu,bence 21.500 ytl ye anlaşmayın daha önce bir vw bora mız pert oldu sigorta arabayı başkasının kullandığını iddia ettiğinden mahkemelik olduk 3 yıl sonra faiziyle beraber 25.000 ytl gibi bir para aldık aracın o anki değeri 16.000 ytl civarıydı...
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"

Muslum Kaymak
    Ticari İşletme Sahibi 06kaymak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 MCZ 24
    Edilen teşekkür: 1014

Ben de yukarida ki bilgilere bir iki ekleme yapayim...pert durumunda aracinizin kasko degerini vermezler..en az 3 bayiyi arayip ortalama bir fiyat belirler bunun sonucunu sizle paylasirlar ve anlasma yoluna giderler...bazi sigorta sirketleri ise aracinizin ruhsat tarihini baz alarak bir yil icerisinde araciniz pert olmussa ve policenizde teminatiniz bulunuyorsa aracinizin sifir degeri ne ise onu oderler....
    TÜRKİYE,ATATÜRK Ü ALLAH A BORÇLUSUN.GERİ KALAN HERŞEYİ DE ATATÜRK E......
    SIZ ULKENIN SEREFINI KORUYUN...O SIZIN GELECEGINIZI KORUR..!!!!

13. Bu mesajı için 3 kişi 06kaymak'ye teşekkür etti:

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. misafir3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 375

ewet müslüm abıye katılıyorum benımde bıldıgımbu sekılde buyuksun abıı..

Bilgehan AYKUL
    biloGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 54

aracı ne kadara aldıysanız onu isteyin bence..
    Palio Speedgear 1.2 16v

davut tunacık
    dtunacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Plaka
    Volswagen Jetta 2.0 TDİ DGS
    Edilen teşekkür: 3

Arkadaşlar 2004 yılında aracımla kaza yaptım.Kasko şirketi pazarlık filan yapmadı.Yapamazda.Kasko değerini hesabıma yatırdı.Pirimi kasko değeri üzerinden alacaksın sonra pazarlık yapacaksın yok öyle şey.

erkan y
    erkany - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 12

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım Bende eksper bürosunda 9 yıllık bir eleman olarak şunu söyliyebilirim sana. öncelikle aracın 2007 modelmiş ancak tam trafiğe çıkış tarihini verirsen ii olur. çünkü 0 alınan araçların ilk poliçelerinde 0 değer klozu die bir teminat olabiliyor. eğer poliçen ilk poliçen ise ve 0 değer klozun var ise aracının özelliklerinde 0 parası alırsın. Ancak poliçende bu teminatın yoksa ve/veya 2.poliçen ise (yani bu aracın 1 yılı dolmuş ise) bu poliçende 0 değer klozu olmaz.

2.el olayına gelelim

aracının poliçe teminatı ne olursa olsun (atıyorum 30000 YTL'lik aracına 50000 YTL'lik teminat yaptırsan bile) aracının kaza yaptığın tarihindeki piyasa rayiç fiyatını alırsın. yani senin poliçen 50000 ytl ise ve aracın kaza yaptığında 45000 ytl ise 45000 ytl alırsın. Eğer aracın 50000 ytl ise ve kaza tarihinde aracının fiyatı 52000 ytl ise bu sefer enflasyon klozun devreye girer ve ona göre hesaplamalar yapılarak 52000 ytl'ni alırsın.

Hee bu arada eksper 21500 yazmış demişsin. bu konuyada şöyle bir açıklama getireyim. çünkü eksperler kötü adam ilan ediliyor sürekli.

Eksper 21500 ytl fiyatı şöyle yazmıştır. piyasasını araştırmış ve yaptığı araştırma sonucu raporunda doldurması gereken yere en düşük fiyatı yazmıştır. ancak raporunda bulduğu (aynı özellikteki) bütün araçların fiyatlarını yazmakla yükümlüdür.

Yani piyasa rayicini eksper diil sigorta şirketi belirler Eksper sadece aracın kaza tarihindeki fiyatların bir listesini yapar (internetten - servislerden vs.) ve şirkete sunar.

Eksper günah keçisi deildir
    Konu Linos tarafından (22/01/2008 Saat 20:39 ) değiştirilmiştir. Sebep: Font düzeltildi, flood nedeniyle mesajlar birleştirildi! (Lütfen forum kurallarını okuyalım!!!)

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ilker aykal
    commandante galkoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 FC 1505
    Edilen teşekkür: 26

Mutlu raiç bedel...

Alıntı erkany Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım Bende eksper bürosunda 9 yıllık bir eleman olarak şunu söyliyebilirim sana. öncelikle aracın 2007 modelmiş ancak tam trafiğe çıkış tarihini verirsen ii olur. çünkü 0 alınan araçların ilk poliçelerinde 0 değer klozu die bir teminat olabiliyor. eğer poliçen ilk poliçen ise ve 0 değer klozun var ise aracının özelliklerinde 0 parası alırsın. Ancak poliçende bu teminatın yoksa ve/veya 2.poliçen ise (yani bu aracın 1 yılı dolmuş ise) bu poliçende 0 değer klozu olmaz.

2.el olayına gelelim

aracının poliçe teminatı ne olursa olsun (atıyorum 30000 YTL'lik aracına 50000 YTL'lik teminat yaptırsan bile) aracının kaza yaptığın tarihindeki piyasa rayiç fiyatını alırsın. yani senin poliçen 50000 ytl ise ve aracın kaza yaptığında 45000 ytl ise 45000 ytl alırsın. Eğer aracın 50000 ytl ise ve kaza tarihinde aracının fiyatı 52000 ytl ise bu sefer enflasyon klozun devreye girer ve ona göre hesaplamalar yapılarak 52000 ytl'ni alırsın.

Hee bu arada eksper 21500 yazmış demişsin. bu konuyada şöyle bir açıklama getireyim. çünkü eksperler kötü adam ilan ediliyor sürekli.

Eksper 21500 ytl fiyatı şöyle yazmıştır. piyasasını araştırmış ve yaptığı araştırma sonucu raporunda doldurması gereken yere en düşük fiyatı yazmıştır. ancak raporunda bulduğu (aynı özellikteki) bütün araçların fiyatlarını yazmakla yükümlüdür.

Yani piyasa rayicini eksper diil sigorta şirketi belirler Eksper sadece aracın kaza tarihindeki fiyatların bir listesini yapar (internetten - servislerden vs.) ve şirkete sunar.

Eksper günah keçisi deildir

sevgili erkan garanti fonu ile illgili mesaj yazdığında tahmin etmiştim sigorta sektöründe olduğunu.bende ekspertiz bürosunda çalışıyorum.babamla beraber.2002 deki sınavı kaçırmıştım o zaman.
    inşallah sınav açılırsa alacağım belgemi.sen kimle çalışıyorsun??

arkadaşlar erkanın dedikleri sonuna kadar haklı.eksper piyasa raiç araştırması yapar ve bulguları sigorta şirketine bildirir.burda nihayi kararı veren sigorta şirketidir.
    poliçenizde sıfır değer klozu olmadığı sürece aracınızın ikinci el yan raiç bedelini alırsınız.
    şunu öyle düşünün o araç aldınız 25.000 YTL ye mesela.araca bindiğiniz,plaka taktığınız anda o aracı 25.000 YTL ye satabilirmisiniz?? tabiki hayır.
    sigorta şirketinin de görevi poliçe teminatları dahilinde sizi kazadan bir gün önceki durumunuza getirmektir yani kaza esnasında oluşan zararları karşılamak.

Kurtuluş Uyanık
    kurtuluş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06BE0027
    Edilen teşekkür: 52

Arkadaşlar eski kasa puntom vardı pert olayını 2006' da bende yaşadım. Kasko şirketi arabanızın özelliklerine sahip 2. El araba fiyatlarını bayilerden, piyasadan, internetten alıyor ve sizinle piyasa değeri üzerinden pazarlık yapıyor. Sizinle anlaşma zemini oluşturuluyor. Diretsenizde kasko değerini alamıyorsunuz. Ben kaza yapınca araştırdım, sigortacı arkadaşların dediği gibi oldu, zarar ettim ama mecbur kaldım...

Baran
    Ziyaretçi Baran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Geşmiş olsun, full kasgolar pert durumunda ilk 6 ay yada 1 yıl içinde aracın yenisini verir.
    6 ayı geçmiş ise aracın o anki piyasa değerini verir, kardeşim sigortacı onun söylediği bu.

Hakan Yalçın
    Radiance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Petrol Yeşil
    Edilen teşekkür: 120

internetten sigorta yaptırmak için teklif almak isteyince, aracın kasko bedelini % 10 dan fazla düşürmenize izin vermiyorlar. o halde Kasko Deger Listesi nin güncel kasko değerinin dikkate alınarak en fazla % 10 indirimle ödenmesi mantıklı olur. Buda 24.300 ytl ye gelir.
    bu fiyatta diretebilirsiniz.

Aslı KILINÇ
    quixotic2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    34 NLP 37
    Edilen teşekkür: 100

Poliçem isviçre sigortadan. aracı 22'ye aldım ama kasko değerim 25bin ytl.

ve pert, çalınma vs. de 6 ay değil 1 yıl yaptırdım.

kaskodaki her şeye iyice dikkat etmek gerekir.
    Daihatsu Copen

VOLKAN ÇOBAN
    PERSEUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34VG8155
    Edilen teşekkür: 81

Arkadaşlar aracımla ilgili 22000 Ytl almak zorunda kaldım. Çünkü yılsonuna geldiğinden araç fiyatları yerlerde sürünüyor. Ben direttikçe onlar koz olarak arabayı yaptırma yoluna gideceklerini söylediler. Bende aracın tamir parasını verin ben aracı hasarlı satarım dedim bu sefer de kdv ve stopaj olayını ileri sürerek parayı kesmeye kalktılar. Anlıyacağınız bıkıp 1-2 bin ytl için uğraşamadım. Sonuçta Kaza yaptığım arabayı toplatıp satmaya kalksam 20binin üstünü göremem. Bunu onlada biliyorlar ve asla nuh diyip peygamber demiyolar Allah bir daha ihtiyaç duyurmasın ama kasko her araca lazım. Benim konu burda kapanmıştır. Moderatör arkadaşlar bu başlığı isterlerse kitliyebilirler Hepinize yorumları için teşekkürler.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Volkan tekrar geçmiş olsun.En iyisini yapmışsın 22000YTL kesinlikle az değil şu anki piyasada...