Cevap: EML 327 MİNİ cihazı
Fan 2. Kademe, 1. Kademe testi..
2. Kademede calismiyor ise muhtemelen radyatordeki rezistordur..
Sildikten sonra arac calistiginda anca 2. Kademe de calisma kosulu olusunca komut gelir.. eger sorun varsa da bu anda belli olur...
O derece 106 gibi hatirliyorum.. bu sicakligi ulasip ariza olup olmayacagini beklemeden test guvenlidir..https://uploads.-cdn.com/20170616/1d...1a2a074a32.jpg
arızaya neden olan parça bu linkte
NEW! OE Quality Heater Motor Blower Fan Resistor Fiat Grande Punto Evo 13248240 | eBay
bu parça yanık gibi duruyor ben silmeye çalıştıkça herhalde bu arızalı olunca direk arıza veriyor. birde bu parça ne işe yarıyor onu merak ettim. yerini söyleyeyim: yolcu tarafı ayak kısmından yukarı doğru bakınca kalorifere giden borunun ortasında bu parça. bu arada bilgisayara yükleyemedim eml 327 yüklesem daha net görebilirdim ama şuan yükleyemedim. şuan onu araştırıyorum bakalım.
Fan hizini kontrol ediyor..
Kisa fan calismasi gereken hizda calisamiyor..
Fakat benim bahsettigim
Radyator uzerindeki..
Kalorifer fan rezistoru ve radyator rezistoru farklidirhttps://uploads.-cdn.com/20170616/1c...3b4dcd2b13.jpg
Alıntı:
aslam0740 Nickli Üyeden Alıntı
arızaya neden olan parça bu linkte
NEW! OE Quality Heater Motor Blower Fan Resistor Fiat Grande Punto Evo 13248240 | eBay
bu parça yanık gibi duruyor ben silmeye çalıştıkça herhalde bu arızalı olunca direk arıza veriyor. birde bu parça ne işe yarıyor onu merak ettim. yerini söyleyeyim: yolcu tarafı ayak kısmından yukarı doğru bakınca kalorifere giden borunun ortasında bu parça. bu arada bilgisayara yükleyemedim eml 327 yüklesem daha net görebilirdim ama şuan yükleyemedim. şuan onu araştırıyorum bakalım.
bu fan kademe ayarını yapan parça. bendede iki defa 1.2.4 kademeler çalışmamıştıda elektrikçi sıcaktan dolayı lehim yerlerinde atma olduğunu söylemişti. halbuki parçada pahalı bişi değilmiş. eğer sorun buysa direk değiştir.
Alıntı:
edll Nickli Üyeden Alıntı
bu fan kademe ayarını yapan parça. bendede iki defa 1.2.4 kademeler çalışmamıştıda elektrikçi sıcaktan dolayı lehim yerlerinde atma olduğunu söylemişti. halbuki parçada pahalı bişi değilmiş. eğer sorun buysa direk değiştir.
Orada bahsedilen ariza radyatordeki fan ile ilgili ;)
Alıntı:
timbaz Nickli Üyeden Alıntı
Orada bahsedilen ariza radyatordeki fan ile ilgili ;)
tamam aynı şeyden bahsediyoruz. arızalı olan bu parça dediği için dedim.
arkadaşlar arızalı olan radyatördeki parçaymış ben arızayı siliyorum hemen tekrarında yanıyor. o parçayı değiştik hemen kesti çok şükür
hangi parça bu. yolcu kısmı torpido arkasındaki parçamı.
Radyatorun orada ust kosede, motor bolumunde