Cevap: Yetili serviste Ücretsiz 20 nokta kontrolü
az önce fiat tan oto'dan geldim. aracımın genel durumu iyiymiş..
ancak fren balatalarının yarısı gitmiş dediler ve sol ön amortisör takozu ses yapıyor dediler..
daha önce fiat kavaklıdere'ye gittiğimde fren balataları iyi ama debriyaj balatalarının değişmesi gerek demişlerdi
Cevap: Yetkili serviste Ücretsiz 20 nokta kontrolü
Bende daha yeni servis den geldim 20 nokta bakımı için tabi yıkama cila vs hiç bir şey yapmadılar neden yapmadılar onu da bilmiyorum. 2000 lira masraf çıkardılar.
Fren Hidroliği,
Antifiriz,
Alternatör kayışı,
Sağ davlumbaz listeyi istedim ama vermediler benim aklımda kalanlar bunlar diğerlerini çok önemsemediğim için
Daha sonra karter muhafaza bende demirden servisde ki arkadaş demir olduğu için sürtme ve çarpma yapa yapa ön tarafda bağlı olduğu yeri yırtmaya başlamış ben olsam çıkartırım dedi yoksa daha büyük bir arızaya sebep verebilir dedi. Sizce çıkartmalı mıyım. Orijinal plastik oluyormuş ama bendeki demirden döküm baya sağlam bir şey ama ön taraf benim biraz alçak olduğu için çarpıyor özellikle egzoza giden demire değmesin diye bir demir atmışlar onun altında da karter muhafaza var muhafaza o demire çarptıkça gıcır gıcır ses çıkartıyor.
Servisten servise fark var.
klasik fıat işte ne bekliyoruz ki..bundan önceki aracım opel di.2 kere ücretsiz ekspertiz kampanyası vardı gittim adamların tespit ettiği hataların hepsi doğruydu sallamasyon bir şey tespit etmediler,mis gibi de İç dış yıkamışlardı aracımı
@volkan1065 hocam karter muhafazayı tamamen sökme önerileri hakkında ne düşünüyorsunuz yağ karteri öyle kolay kolay bir çukurda tümsek de değebilecek kadar alçakta bir yerde mi dağ tepe çıkmadığımız sürece öyle bir ihtimal olabilir mi
Alıntı:
slmgns Nickli Üyeden Alıntı
@volkan1065 hocam karter muhafazayı tamamen sökme önerileri hakkında ne düşünüyorsunuz yağ karteri öyle kolay kolay bir çukurda tümsek de değebilecek kadar alçakta bir yerde mi dağ tepe çıkmadığımız sürece öyle bir ihtimal olabilir mi
Punto ile Safranbolu Sarı çiçek yaylasına altını vura vura çıkmış biri olarak kolay kolay bişi olmaz diyorum. Ama insanın başına öyle şeyler gelebiliyorki olmaz denilen olabiliyor. Orjinali plastik muhafaza. Sacdan yapılan on tampon plastiğine monte edildiyse tabiki plastiğe zarar verir yırtar kırar. Albea aracımızda demir ızgara muhafaza var arasıra altını vurunca kartere değiyor hatta karterde bir iki ufak göcükte var.
Burda asıl olan şunu sorgulamak lazım. Kaza esnasında saç muhafaza motorun aşağı inmesini engelliyormu bunu araştırmak lazım. Engelliyor ise kaza anında şöföre ve ön yolcuya nasıl bir etkisi olur bunu tartışmak gerekir. Şahsen ben plastik taraftarıyım şu an.
Doğru ben o kısmını hiç düşünmemiştim kaza anında etkisi ne olur internetten ben bir araştırayım çünkü serviste plastik parçaya 250-300 lira dediler fiyatına çok teşekkürler.
SELAM ARKADAŞLAR BENDE BUĞÜN SERVİSE GİTTİM ARACIMIN ÇEKİŞİNDE SORUN VARDI KASİSLERDE VU ÇUKURDA SAĞ ARKADAN SES GELİYORDU BUNA BİR DE ÖNDEN GELEN Bİ GICIRTI VARTI SERVİS 1,5 SAAT BOYUNCA BAKTI ETTİ SONRA 20 NOKTADA HİÇ Bİ SORUN OLMADIĞINI YAZAN Bİ BELGE VERDİLER KAFAMA TAKILAN ŞU BUNLAR ÖYLESİNEMİ BAKIYORLAR ÇÜNKÜ BEN SORUNLARI BİLİYORUM DAHA ÖNCEDE TEYİT ETMİŞTİM ARACIN SORUNLARINI BİRDE NEDEN HİÇBİŞEY YOK DESİNLER SONUÇ OLARAK ORDA YAPTIRMAK İSTEYEBİLİRİM KAFAM KARIŞTI BU SERVİSLER PEKTE GÜVEN VERMEDİ AÇIKCASI BANA
lpgli araçlara bakıyorlarmı acaba?
Alıntı:
mygoodies88 Nickli Üyeden Alıntı
lpgli araçlara bakıyorlarmı acaba?
normalde bakıyorlar gibi görünüyor. tek kaarın iç dış yıkama oluyor, onuda yaparlarsa tabi.
bana bakmıyoruz dedıler. çorludaki şube.tuhfıma gitti lpgli araç nıe bakılmaz
Alakası yok LPG ile 20 nokta kontrolünde LPG nin birşeyine bakmıyorlar ki benim de araç LPG'li gittim baktırdım.
malesef çorludaki yetkili servis sıkıntılı. istanbula gideceğim bende .saolasın dostum
Alıntı:
mygoodies88 Nickli Üyeden Alıntı
malesef çorludaki yetkili servis sıkıntılı. istanbula gideceğim bende .saolasın dostum
Benim aracımda lpgli. Kontrolü yaptılar böylr bir gerekçe öne sürülmedi.