ilkinin işe yarayacağını sanmıyorum. Araçtaki elektriği alabilir ama sendekini almaz o.
ikincinin ne olduğunu anlamadım![]()
arabadan inerken kapıya dokunduğum an elektrik çarpıyor. özellikle kış aylarında kazak giydiğim için oluyor..
internette şöyle ürünler gördüm sizce faydası olur mu?
https://www.aliexpress.com/item/Car-...5-41724e6d6ce3
https://www.aliexpress.com/item/E93-...7-7dd222893a2c
![]()
ilkinin işe yarayacağını sanmıyorum. Araçtaki elektriği alabilir ama sendekini almaz o.
ikincinin ne olduğunu anlamadım![]()
gerek yok para tuzağı. sen araçtan iner iken ki o esnada koltukla sürtünme olunca elektrik olupta çarpıyor zaten. giydiğin kıyafete göre değişir. hem daha iyi enerji boşalması oluyor![]()
Kapının metal yüzeyini tutarak inin.
Bir parça zinciri egzozdan sarkıtsak olmaz mı ki 😁
GM 5 Plus d cihazımdan gönderildi
Bu durum bende de oluyor ve sürekli şiddetli şekilde oluyor. Artık kapıyı açarken montun kenarıyla açıyorum, çünkü çok irrite edici bir durum![]()
evo evo..
sabah işe giderken çok fena oluyor bir anda kendine geliyorsun.Artık baldırımla kaktırıyorum kapıyı artık siz düşünün.
Dünü hatırla, bugünü yaşa,yarını düşün....
Bu durumda olan arkadaşlara bir önerim olacak. Sadece deneme amaçlı koltuğa PAMUKLU bir kumaştan sırt bölüme tişört, oturağa da yine uygun bir pamuklu kumaş serip deneme yapın. Veya kilim desenli kılıfları deneye bilirsiniz. Çoğu pamuklu kumaştan üretiliyor.
Linkteki firmayı tanımam bilmem! Örnek olarak....
E-Ticaret Sitesi
Veya bu başlıkta ki bilgileri deneye bilirsiniz.
Giysilerinizdeki Statik Elektrikten Kurtulmanın Yolları
Konu Ezeldenberi tarafından (17/02/2017 Saat 20:31 ) değiştirilmiştir.
ilk sıradaki ürün çok mantıklı lpg dolum istasyonlarında vs şase takmalarının sebebi özellikle yazın artan elektrik yükü sebebi ile patlama kıvılcım çıkışını engellemek
bu ürün sayesinde araçtaki elektriklenme topraklanabilir veya bir kablo yere uzatsak oda olur![]()
hatta ben şase baglamayan istasyon denk gelınce bir elimle araca diğeri ile bulduğum elektrik boşaltacak yere dokunarak kendimi paratonel olarak kullanıyorum![]()
değerli arkadaşım. bir ara bende bu sorun yüzünden çok sıkıntı çektim. arabadan inerken yada binerken size elektrik çarpmasının sebebi muhtemelen giydiğiniz ayakkabının kauçuk olduğu için yalıtkan olmasından kaynaklı olabilir. Atletin üstüne kazak giydiğinizde iki kumas biz hareket ettikçe sürtündüğü için statik elektrik oluşturuyor. kaucuk ayakkabı yalıtkan olduğu içinde biriken elektrik toprağa akmıyor ve elektrik yükü vücutta birikiyor. araba gibi zıt yüklü yada nötr iletken bir cisme dokununcada bahsettiğimiz çarpılma oluyor. benim kullandığım farklı marka iki bot var. birer gün değişerek giyiyorum. ilk botu hangi gün giysem arabaya inip binerken, birisiyle tokalaşırken, topraklama bağlantılı elektronik cihazlara dokunurken elektrik çarpıyor. ancak ikinci botu giyince kesinlikle elektrik çarpması olmuyor. bunu her gün tecrübe ederek benim yaşadığım çarpılma sorunun kesinlikle ayakkabı kaynaklı olduğunu söyleyebilirim. sizde ayakkabınızı değiştirerek ayakkabı kaynaklı olup olmadığını anlayabilirsiniz. yalıtkan ayakkabıyı kullanırken aractan inerken bulduğum çözüm ise kapıyı açtığınızda ayağınızı yere basmadan önce elinizle kapının üstündeki metal çerçeveyi tutarak inin. bu çarpılmayı engelleyecektir![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri