Merhaba arkadaşlar,
Bugün sahibinden de gördüğüm bir aracı görmeye gittim. Araç 2007 model grande punto. Ama özellikleri dynamic gibiydi fakat ruhsatta Active yazıyordu?
Ruhsatta yazan aracın başlıca özellikleri:
Silindir hacmi: 1248
Ticari Adı: Punto 1.3 MJ Active
Motor Gücü:66.1 KW(66.1x1.341=88.6 Beygir)
Kullanım amacı:Yolcu Nakli Hususi
Ağırlığı:1130 Kg
İçerdeki özelliklerine gelince:
Digital klima
Elektrikli aynalar
ABS
ASR/ESP/Yokuş Kalkış(Yokuş Kalkış sorunsuz çalışıyor. Dörtlülerin sağında ASR off ışığı var yanıp sönüyor bastığımızda)
Ön camlar Elektrikli Otomatik/Arkalar camlar manuel
İç kapı açma kolları krom
Yol bilgisayarı 3 satır
City modu
Kolçak
4 Çelik jant
Park sensörü(Sonradan takılmış)
Şimdi size sormak istediğim bir kaç soru var.
1)Aracın ruhsatında Active yazıyor fakat donanımları Dynamic gibi. Bence ruhsata yanlış yazılmış. Bu aracı ben satın aldığımda bir sorun çıkarır mı ruhsata dynamic diye işletmeye gerek var mı bana bir avantajı dezavantajı olur mu ?
2)Sol arka kapı kolu dışardan çalışmıyor sağ arka biraz zorlanıyor. Kronik bir sorun olduğunu okudum. Nasıl tamir ettirebiliriz ? Maliyeti ne olur?
3)Ön cam çatlak. Markasına baktığımda yerli üretim FIAT Tamcam olduğunu gördüm. Camcıya da uğradım Olimpia markasını 200 e takabileceklerini. CCC belgeli olan XYG markalı ithal camı 250 ye takabileceklerini söylediler. Olimpia da bu ccc belgesi neyse o yokmuş. Adam araçta yağmur sensörü ve far sensörü olmadığını söyledi. 2007 model grande puntolarun herhangi bir donanımında yağmur sensörü ve far sensörü var mı?
4) Hız sabitleyici taktırabilir miyim bu araca?
5)City modu düzgün çalışıyor. Adam değiştirmemiş hiç bir sorun çıkartmadı dedi. Yurt dışı uzun yol filan yapılmış hiç bir sorun yok diyor adam. Bende sağa sola çevirdim hiç bi sıkıntı görünmüyor. Ne zorlanma ne ses çıkartması. 1.3 90 Beygir 6 İleri vitesli kullanıp city arızası yaşayan varmı ? Sahibinin söylediğine göre ithal araçmış dolayısıyla daha kalitelidir burdaki araçlara göre diyor.
6)Direksiyonda tuşlar tam randumanlı çalışmıyor Ses açma tuşuna basıyorum mute moduna alıyor. Radyo kanal değiştirme tuşuna basıyorum aux moduna filan alıyor Bu tamir edilebilir mi ? Birde aux girişi nerede teybin aradım göremedim sahibi de bilmiyor tam olarak. Telefonu teybe nereden bağlayabilirim ?
Tavsiye edeceğiniz başka neler var. Bakımları yapılmış 200 binde araç. Sahibi alıp araca binip gidicen diyor mekanik aksam olarak.
Yer imleri