Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunları nerden buldunuz? Fiatın hiçbir sitesinde bu verileri bulamadım ben zamanında arştırırken. Link verirseniz incelemek isterim.

En azından şuna eminiz ki G.Punto 1.4 Fire 3000 devirde 96kmh hıza ulaşıyor. Forumda onlarcı kullanıcı tarafından paylaşıldı, videolarda net gözüküyor. 1.4 Punto Top speed videolarına bakabilirsiniz.

Albea ile alakalı da bir kaç video seyreder, ya da albea binen tanığınız varsa biner bakarsanız ve görürsünüz ki
Albea 1.4 fire 3000 devirde 110km civarı bir hızda gidiyor.
benim paylastiklarim gercek hizlari,
ibre guvenlik ve standartlar acisindan fazla gostermek zorunda, punto icin elearn de gostergenin ne kadar fazla gosterdigi belirtilmis olmali..
mesela linea da inre %6 +1 fazla gostermek icin ayarlanmistir.. ama bu oran km mesafesine yansitilmamistir..
punto veya albea da pek farkli olacagini sanmiyorum..
150km hizla giderken gercek hiz 140 gibi....
(navigasyon,,tablet, telefon veya yoldaki hiz olcen tabelalar ibreden az ve ayni gibi gostermesi biraz da bundandir)
gostergenin baz aldigi lastik ebatindan daha kucuk ebat lastik kullanilmasi durumda bu fark daha da buyur..
lastiklerin 5mm asinmasi bile ibre ile gercek hiz arasinda farklilik yaratir..
ayni motor, motor max guc ve devri ayni.. farkli kasalarda verimlilik acisindan kasalara gore oranlar duzenlenmis..
ivmeleri farkli olsa da,,devire gore 5.,vitesteki hizlari, son hizlari ayni gibi.. pek buyuk farklar olamaz..
disli orani, lastik ebati ve devir saati ile gercek hizinizi hesaplayabilirsiniz.. ibreyi dikkate almadan
-uploadfromtaptalk1450865733674.jpg

2010 1.4 fire
sol punto, sag albea