Merhaba

Bugün aşağıda linkini paylaştıgım aracı görmeye gittim. Çok hosuma gitti. Ancak bazı önemli sıkıntılar var.

Araç sahibi, aracın yaklaşık iki senelik sahibi. 19 bin liraya almış arabayı. yaklaşık 130 binde falan alıp 60 bin yapmış. şimdi bana 20 bin liraya bırakacak .

Araç sahibi kendisinin alırken hasar kaydına bakmadığını, eski sahibini bilğini , kendi ustasına kontrol ettirdikten sonra aracı aldığını soyledi.Şimdi tramer kaydına baktım. 2006/12 trafige çıkışlı ( ancak ilanda 2007 model yazıyor ).Bir plaka değişikliği var. Gelen mesajda 6000+5000+2000+1000= 14 bin küsür , liralık hasar kaydı var toplamda.


Adam araç çekişten düştüğü için daha dün oksit yapan bir şeylerini temizlettirdiğini soyledi ama neydi hatırlamıyorum. ( karburatör demiş olabilir. komple ön tamponu soküp yapmışlar işlemi , resimlerini gösterdi bana da. 300 lira vermiş, tamamen yenilenmesi 3bin lira falan dedi. ) motor isigı da yanıyordu. klima gazı bosaltılmıs islem sırasında, o da konulup bilgisayara baglanıp silinmesi gerektiğinden falan bahsetti.

Merkezi kilit bazen sağ kapıyı acıp kapamıyormuş.

Triger zincirini sordum. bakımlarının zamanında yapıldığını zincirin değiştirildiğini söyledi.

Deneme sürüşünde arabanın sınırlarını zorlayayım da sende gör falan dedi ve koltuga yapıştırdı beni. Sert Ve performanslı kullandı arabayı epey. hep de boyle kulllandıgını söyledi. bu beni biraz düşündürdü acaba arabayı cok hırpalamış mıdır diye ?

Ön ve arka tamponda boya vardı. Motor kaputu pembeleşmiş ve bariz bir renk farkı vardı arabada.

Sunroof u acmak istedim. Takıldı kaldı kapanırken. belli bir yerden ileri gitmedi, takıldığı yerden tekrar geri geldi. Arabanın sahibi de ilk defa boyle oldugunu, muhtemelen yağlanması gerektiğini söyledi.

Yanlız ilk defa dizel kullandığımdan arabayı devirli kullanma konusunda ciddi sıkıntı yasadım. İleride umarım hemen alısabilirim.

Velhasıl, hasar kaydı haricinde, yetkili servisin kontrolunden geçtikten sonra alırım diye düşünüyordum arabayı. Ancak şimdi öğrendiğim parça parca toplamda 14 bin liralık hasar kaydı karşısında nasıl bir yol izlemeliyim hiç bilmiyorum. Bu konular da çok bilgisiz ve tecrübesizim.

Bana yol göstermenizi bekliyorum. Şimdiden tesekkürler.

ilan linki: https://www.sahibinden.c...-tavan-174471597/detay/