Merhabalar arkadaşlar, 2010 model Punto EVO Dualogic Start&Stop(yazının ilerleyen bölümlerinde S&S) model aracım var. Zaten zor alıştığım S&S sistemi bugün bana garip bir olay yaşattı. Aracı geri manevra ile başka iki aracın arasında yol kenarına park edecektim. Aracı ayarlardım frene bastım, geri vitese taktım ve ayağımı frenden kaldırdım. Tabi biraz hızlı oldu ki S&S yetişemedi, aynı anda stop edip tekrar çalıştırmak ister gibi bir durum oldu ve ayağımı frenden kaldırdığımda yolcu ekranında "Frene tekrar basın" derken araç kendi kendine durmadan marş basıyordu. Frene bastım marş basmaya devam etti sonra anahtarla kendim stop ettim. Aracı tekrar çalıştırdım, sıkıntı yok. Böyle ufak yazılımsal hatalar elbet olabilir, sıkıntı etmiyorum sadece paylaşmak istedim.

Fakat yeri gelmişken bazı sorularım da olacak. Bu S&S ve Dualogic sistemine ailecek zor alıştık. Ben kendimi hızlıca alıştırdım fakat ailenin aracı kullanan diğer fertleri aracı ilk aldığımızda yaşadığımız bazı durumlardan dolayı, yokuşlarda kayma durumundan vb. tedirginler. Bu yüzden S&S'i sürekli kapatıp yola çıkıyorlar. Bunun sebebi de bir önceki arabamız tam otomatik bir Polo'ydu ve kayma gibi bir durumu asla olmazdı. Biz Punto'yu da ilk aldığımızda böyle zannedince yokuşta kaçırmalar bol oldu, ta ki Dualogic'in "otomatikleştirilmiş" olduğunu öğreninceye kadar Neyse sorum şu ki; S&S'i varsayılan olarak kapatma gibi bir durum var mı? Yetkili servis yapar mı?