Alıntı apro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu sabah işe gitmek için aracı çalıştırdım herşey normaldi yol güzergahı üzerinde sigara almak için bi akaryakıt istasyonunda durdum, tekrar aracı çalıştırdığımda marş basmadı ve ışıklar çok zayıf yandıktan sonra söndü.
araç 2012 model 50000 km de akü bu kadar sürede bitermi.
Bu arada sabah erken saatler olduğu için doğru düzgün bi akü satan bi yer bulamadım sanayide bi yere gidip akü taktırdım mutlu akü ancak benim kafama takılan akünün üretim tarihi akü üzerinde 241217 yazıyor bu akünün üretim tarihi nedir acaba , internetten baktım ancak akü üretim tarih yazısı markaya göre değişiyor, mutlu akü üretim tarihini nasıl okumamız gerektiğini bilen varmı acaba?
Bu sabah aynı şey benimde başıma geldi. Sabah evden çıktım puntomu çalıştırdım ve yol üzerindeki bir akaryakıt istasyonuna yakıt almak için uğradım. Yakıtı doldurdum ödemeyi yaptım arabaya bindim ve oda ne marş basmıyor. Sanki 5 dakika önce çalışan araç bu değilmiş gibi. Sonra hemen Fiat Yol Yardımı aradım (4442255) ve durumu bildirdim. Yaklaşık yarım saat sonra en yakın servisten yol yardım geldi. Aracı kontrol etti ve akünün bitmiş olduğunu söyleyerek hemen takviye ile aracımı çalıştırdı. Daha sonra servise giderek ölçümleri yapılması gerektiğini söyledi. Aracım 2012 (66770 KM) model olduğu için akü garantiside bitmiş. Servise gittik ve kontrollerde akünün yandığını değiştirilmesi gerektiğini söylediler. Verdikleri fiyat 220 TL (Fiatın orjinal markası) 60A. Pahalı olduğu için değişimi kabul etmedim ve tanıdık bir parçacıya gittim. (Bu arada aracı hiç stop etmiyorum ) 60A Mutlu akü için 145 TL ye anlaştım fakat deposunda 60A kamlmamış 55A ve 72A vardı sadece. Bunun üzerine 60A inci akü taktırdım. 120 TL ödedim ve sonunda işyerine ulaşabildim. Umarım sorunsuz uzun yıllar kullanırım.