Ce: Beklenen Test Yapıldı 5w30 (castrol-Mobil 1) - 5w40
Alıntı:
fawori Nickli Üyeden Alıntı
Keçeden kaçırma nedeni fazla koulmuş olabilir. Nornmalde 3.2 litre konulması gerekiyor. Gelen yağ 4 litre . Benımkınıde fazla koyuldu yüksek ihitmal atma yapabilir.[/QUO
Volkan bey bende internetten alışveriş yaparım burada piyasada bile var emin olun ucuzun da bir sınırı var illaki bakın ben gittigidiyordan ucuz diye mach-3 bıçak kartuş aldım inanın kalitesinden sahte olduğu ayan beyan ortada ancak tabiki bunlardan kaliteli yer ve satıcıları kastedmiyoruz ancak bandorolüne kadar kopya var inanın
İyide traş bıçağı almıyoruz.
Konuyu saptırmanın bence manası yok. Araç eğer yağ atıyorsa keçe problemi yada fazla konulduğu için atabilir. Zaten yağ sahte yada başka türlü olsa o arabanın motoru hemen ses ve çalışma olarak alarm veriri.
Mbil 1 şu anda nette satılan bütün ürünlerini inceledim araştırdım ve sahte olanı yok... Castroldada aynı.
Ama diğer dandirik markaların farklı isimleri vesayreleri mevcut. Bazı şeyler artık o kadar kolay değil. Mobil ve castrol gibi firmalar sizce sahte ürünlerini bu kadar kolay piyasada satılmasına izin veririmi.
Bırakın onu satıcılar bile buna yanaşmaz. Tabı bu dediğim yerleşik firmalar için geçerli. Ben netten aldım orjinal Mobil1 bir çok firmayıda araştırdım.
Yağ atma gibi prblemlerin nelerden olabileceği bellidir. Kötü yağdada aracın ne tepki vereceğide bellidir.
Artık devir kar devri. Nette 90 tl olan bir ürünü neden bulunduğum yerdeki satıcıdan 110 tl alayım. Nettekide kazanıyor ordaki. Ama biri fazla kar edicem diye bizi burda keklemeye çalışıyor.
Alıntı:
volkan1065 Nickli Üyeden Alıntı
İyide traş bıçağı almıyoruz.
Konuyu saptırmanın bence manası yok. Araç eğer yağ atıyorsa keçe problemi yada fazla konulduğu için atabilir. Zaten yağ sahte yada başka türlü olsa o arabanın motoru hemen ses ve çalışma olarak alarm veriri.
Mbil 1 şu anda nette satılan bütün ürünlerini inceledim araştırdım ve sahte olanı yok... Castroldada aynı.
Ama diğer dandirik markaların farklı isimleri vesayreleri mevcut. Bazı şeyler artık o kadar kolay değil. Mobil ve castrol gibi firmalar sizce sahte ürünlerini bu kadar kolay piyasada satılmasına izin veririmi.
Bırakın onu satıcılar bile buna yanaşmaz. Tabı bu dediğim yerleşik firmalar için geçerli. Ben netten aldım orjinal Mobil1 bir çok firmayıda araştırdım.
Yağ atma gibi prblemlerin nelerden olabileceği bellidir. Kötü yağdada aracın ne tepki vereceğide bellidir.
Artık devir kar devri. Nette 90 tl olan bir ürünü neden bulunduğum yerdeki satıcıdan 110 tl alayım. Nettekide kazanıyor ordaki. Ama biri fazla kar edicem diye bizi burda keklemeye çalışıyor.
Konuyu saptirdigim felan yok siz neden boyle reaksiyon veriyorsunuz anlamadim ben dikkat edilmesi gerekir diyorum aman almayin internetten ordan burdan demiyorum siz inanmak istemeyebilirsiniz ama her urunun sahtesi var piyasada ve internette fiyattan suphelenmek lazim 110 TL. Fiyati olan urun 80-90 olur anlarim ama ayni urun 40-50 TL. İse sahtedir neticede tras bicagi ornekti piyasada 60 tl lik takimi ben 20 ye buldum atladim ama sahte iste ambalaj ayni ama kalite cok farkli birebir kopyaliyorlar bende internetten alisveris yaparim gecen hafta nikon dslr makina aldim 120 lira kar ettim daha dun gece 64 gb sd class 10 kart aldim piyasada 140 lira ben 94 liraya aldim bir ilan daha vardi 49 lira idi bakmadim suphelendim sahtedir diye o kadar fark nasil oluyor ?
Alıntı:
celenlee Nickli Üyeden Alıntı
Ben yağ değişimlerimde 1.4 Fire LPG'li
Edge 5W40 ve Petronas 5W40 kullandım.
İnanın ses çekiş yakıt titreşim ya da yağ yakma noktasında hiçbir farklılık hissetmedim.
Zaten aracımda yağ eksiltme de olmuyordu. (45-80BİN km arası kullandım)
50TL'ye Petronas 5W40 varken başkasına gerek yok, benzinli motor için ;)
Dizelde işler değişiyor..
Mobil 1 ESP ye kadar yolu var :)
Ben Petronas işini kafaya koymuş tam alacaktım bir şey dikkatimi çekti. 5 ile başlayan yağlar sentetik olur ve Peronas 5W40'da sentetik yazıyor fakat aynı firmanın 0W30 olan yağının üstünde tam sentetik yazıyor. Buradan 5W40'ın tam sentetik olmadığını çıkardım, ne dersiniz?
Petronas Syntium 7000 XS 0W/30 4Lt Motor Yağı Fiyatı
Petronas Syntium 3000 5W/40 4 Lt Motor Yağı Fiyatı
dizel 1.3 MJet, dulogic ss motor yağı ney?
Alıntı:
punto57 Nickli Üyeden Alıntı
dizel 1.3 MJet, dulogic ss motor yağı ney?
5w30 tavsiyemizdir
arkadaşlar geçen arabamı bakıma sanayiye bakıma götürdüm. işi yapacak usta lpgli mi dedi he dedim o zaman castrol magnetec 10w 40 yağ kullanacağız dedi forumda herkes 5 w 40 kullanmış. 10 w 40 arabaya yararı veya zararı ne olabilir ki
Alıntı:
sinaga Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar geçen arabamı bakıma sanayiye bakıma götürdüm. işi yapacak usta lpgli mi dedi he dedim o zaman castrol magnetec 10w 40 yağ kullanacağız dedi forumda herkes 5 w 40 kullanmış. 10 w 40 arabaya yararı veya zararı ne olabilir ki
Aynen. Ben de 2 defadir 10w40 koyduruyordum. Bu seferki 60000 bakiminda Castrol Edge 5w40 koydurdum. Arac eski atikligini kaybetti gibi hissettim. Basiyorum ama gitmiyor. Baski balata ile alakali dicem usta su anlik durumu iyi dedi. Heralde 10w40 a geri donecem yav :(
Alıntı:
gorillaz Nickli Üyeden Alıntı
Aynen. Ben de 2 defadir 10w40 koyduruyordum. Bu seferki 60000 bakiminda Castrol Edge 5w40 koydurdum. Arac eski atikligini kaybetti gibi hissettim. Basiyorum ama gitmiyor. Baski balata ile alakali dicem usta su anlik durumu iyi dedi. Heralde 10w40 a geri donecem yav :(
Arabanın ataklığına ben hiç dikkat etmedim. Arabaya sıkıntı yaratmasında geri sıkıntı değil
aracınızın başka bir arızası yoksa atikliğini kaybetmesi muhtemelen görecelidir. size öyle geliyordur. 10w40 kullanmış araca 5w40 konulduğunda atikliğinin azalmasına neden olacak herhangi bir etkisi olması mantıklı değil. belki eskisinden daha kalın bir yağ koysaydınız dediğinizin makul bir nedeni olabilirdi. ancak 5w40 yarı sentetik 10w40tan daha akışkan ve incedir. 10w40 biraz daha aracın gürültülü ve sarsıntılı çalışmasına neden olacaktır.
Merhaba,
2006 model gp için dizel 1.3 90 beygir araca mobil 1 5w-30 koyabilir miyim?
Teşekkürler.
Alıntı:
suhaakin Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba,
2006 model gp için dizel 1.3 90 beygir araca mobil 1 5w-30 koyabilir miyim?
Teşekkürler.
Kullanabilirsin kardeş rahat ol
Benzinli icin 5w40. dizel icin 5w30 diye biliyorum.
Ben son 4 bakımda castrol edge kullanıdım 2 defa 5w-40 kullanmıştım son 2 bakımda 5w-30 kullandım.
Bu sabahta 150.000 bakımı için ustama bıraktım mobil 1 esp 5w-30 yağ aldım bu bakım için.bakalım bi fark hissedebilecek miyim :)
Mobil 1'in sitesi bana Mobil 1â„¢ New Life 0W-40 öneriyor. Ben bu işi anlamadım.
https://i.imgur.com/ZpI1zln.jpg
0W40'ı hiç denemedim. 2009 GP 75hp için aynı site 5W30'u önermişti. 90lıkla arada fark olabilir ya da model yılı arasında farklılık olabilir. Mobil 1 ESP 5W30 1.3 75hp 2009 modelde oldukça başarılı. 0w40, 5w30'dan daha kalın bir yağ.
Aracim 1.4 fire lpg li geçenlerde bakımını yapayım dedim yağ+hava+polen filtre, shell ultra helix 5-40 yağ aldım,aracımın önceki sahibi ne koydu bilmiyorum ama bakımdan önce aracın sesi gayet iyidi yeni yağ değişimi 5-40 da ses bariz arttı.bu sefer 5-30 kullanıp deniycem paylaşım için ayrıca teşekkürler Fatih Bey
Samet bey 1.4 fire motorlar için forumdaki genel kanaat 5W30 yağın pek uygun olmadığı yönünde. 1.4 fire motorlara 5W30 ince geleceği ve muhtemelen yağ eksilteceği için genelde 10W40 ve 5W40 yağ kullanılıyor. 80.000'deki tüplü fire için bir kaç kez Castrol Edge 5W40 kullanmıştık bir sorun çıkmamıştı.
Son bakimda lpgli fire Puntoma Castrol Magnatec 5w30 koydum.(ford onaylı benzinli/dizel motorlu Araçlar için uygun yazıyordu) Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Aksine aracımda bariz rahatlama hissettim. ( bu psikolojik de olabilir.) 2ay oldu ve eksiltme vs. yok. Servisin koyduğu opar yağ dan sonra beni fazlasıyla memnun etti.
yetkili servisler fire motor için 10-40a döndüler ama galiba onlar işin kolayına kaçtıklarındandır. Biz yine 5-40 a dönsek fena olmayacak sanırım...
Yetkili servislere fazla kulak asmayın. Ellerinde ne varsa onu kullanıyorlar. Eski 1.3 mj aracımın Servis dokümünü almıştım 5w40, 5w30 10w40 Allah ne verdiyse koymuşlar halbuki kitapçıkta açıkça 5w30 diye yazıyor.