gp seni istediğin yere sorunsuz ve yıllarca aksaklık çıkarmadan götürüyorsa görevini yapıyor demektir...
iki saniyeyi tutturayım derken servis kapılarından çıkamamandan korkuyorum :)
Printable View
gp seni istediğin yere sorunsuz ve yıllarca aksaklık çıkarmadan götürüyorsa görevini yapıyor demektir...
iki saniyeyi tutturayım derken servis kapılarından çıkamamandan korkuyorum :)
o zaman bende bugun deneyecem.yarın sonucları yazacam buraya.hatta ımkan olursa vıdeoya cekecem.hem Box'lu hem Box'suz deneyıp sonucları yazarım.su an kullandıgım lastık olculerı, 205/45/17.ancak aldıgım janlar ve lastıkler, orjınallerınden daha hafıf :D
Ben yanımda 100 kg luk bir tosunla beraber saat tuttum ve 11.8 tutturdum. Box lı arkadaşların derecelerini merak ediyorum.
Benim 11 rahat gibi.
bunu ben de denemek istiyorum ama uygun yol bulamadım:)
ewt dun aksam fazla vaktım olmadı ama bır kere Box'lu ve bır kere de Box'suz deneme yaptım.ılk denemede az daha radara gırıyorduk :D:D adamlar sahıle gece radarı koymuslar utanmadan :D neyse deneme yaptıgımız yer, denız sevıyesınde ve sıfır egımde.(bılenler ıcın soluyorum, sahıl yolunun sonunda, asına'nın mezıtlıden sehır merkezı tarafına olan kısmında yaptık)arabada ıkı kısıydık(80+90 kg) lastıklerım zaten yukarda yazdıgım gıbı 205/45/17, yakıtta ıbredekı 'E' ısaretının tam ustundeydı.ılk denem Box'suz oldu.yalnız kalkıslarda araba cok yıgıldıgı ıcın, dururken motor devrını 2500-3000 dolaylarına cıkartıp, ondan sonra kalkıyorum.sonuclar su sekılde oldu;
Box'suz : 13,66 sn
Box'lu : 12,09 sn.
dedıgım gıbı sadece bır kere deneme fırsatım oldu.belkı bırkac deneme yapsak degerlerı azda olsa asagı cekme durumu vardı.demekkı bnm arabada orjınal lastıklerı olsa (175/65/15) cok daha asagı degerler elde edecegım.ama dedıgım gıbı deneme yapan arkadaslar, kalkısta bır mıktar devır yukseltıp kalkarlarsa bu degerlerı yakalarlar mutlak.dıkkatımı ceken dıger bır durumda, 1. vıtesı sonuna kadar kullanıp, 2. vıtese attıgınızda, arabada baya bı yıgılma oluyor.bı dahakı denemelerde 3500d/d cıvarlarında vıtes degıstırıp deneyecem...
bırde ekstradan bırsey ekleyecem, ben box kullanırken, 20YTL mazotla 80 km. yol gıdebılıyordum sehırıcı.Box kullanmıyorum yaklasık 10 gundur.20YTL ıle 110-120km. arası yol yapıyorum.gercekte ya ben box kullanmayı bılmıyorum ya da bu box hakkaten cok etkılıyor yakıtı :D
güzel çalışma :)
bu arada ilginç bir şekilde buradaki arkadaşlar fabrika değerlerini tutturamadıklarını söylerlerken YouTube'daki T-Jet 120 videolarının neredeyse hepsi yaklaşık 9sn'de 100km'ye ulaşıyorlar. Nedir sizce?
box yakıtı kesinlikle artırıyor. denemiş görmüş birisiyim. yakıt performans üzerinde çok etkili bir olay olduğundan box un performansa etkisi tartışılmaz. fakat daha verimli güç için (az yakıt çok güç) ve biraz daha fazla güç için yazılım şart.
bende t-jet imle çok rahat bir şekilde 9 sn yi tutturuyorum
benzinlilerin rahat tutturma sebebi, dizellerin çok dikkatli sürülmesi gerektiğinden. 4000 4100 de en geç vites atmalısınız bizim araçlarda dizelciler... gerçi benim araç son yazılımdan sonra 3700 de vtec açmaya başladı :D
Valla ben 12 sn nin altını hiç de öyle kasmadan rahatça tutturuyorum. Dedim ya 11.8 yanımda 100 kg lık bir adam varken yaptım diye. Hatta arabam şu sıralar o ölçümü yaptığım zamana göre daha formda gibi.
ASR si olan 90 HP lik model için kalkışı şöyle yapıyorum. 1 inci viteste arabayı 3200 rpm civarı sabit tutup, hafif hareket ettiği bile belli olmayacak şekilde debriyajdan ayağınızı çekiyorsunuz ki turbo iyice dolsun. Kalkış anında debriyaj tam bırakılıp gaz tam yükleniliyor. ASR burada mükemmel iş yapıyor bence. Arabayı fazla boğmadan tadında bir ayarda sapan gibi kalkıyor. Kapışma olayınız çok ciddi seviyede ise vites değişimlerinde bile ayağınızı gazdan çekmeden çok hızlı şekilde debriyajı tokatlama anında vitesleri hızla atarak, hemen hemen hiçbir yığılma olmaksızın hızlanmayı koruyabilirsiniz. Hızlı vites atma olayında kendinize çok güvenmiyorsanız bunu denemenizi önermem zira şanzumanı da kucağa almak var.
Bir de yabancı fiat forumunda box lı bir elemanın, arabayı 4000 rpm ASR açık 2 nci viteste kaldırarak 9,6 sn tutturduğunu okumuştum ama denemedim açıkçası 2 de tam devir tam gaz kaldırınca nasıl oluyor. 100 e ulaşana kadarki vites atma sayısı 3' ten 2'ye düşeceği için zamanın da olumlu etkileneceği kuşkusuz gibi.
ewt abı, bu 2. vıteste kalkma olayını bende deneyecem.cunku bırıncı vıtes cok olduruyor.en azından bır vıtes degıstırene kadar gecen zaman kar olur.box varkende kalkısta yıgılma yapmıyor zaten araba.bıde abı senın arac 90HP, bıldıgım kadarıyla da orjınal lastık olculerıyle kullanıyorsun.bnm lastıkler 205/45/17 bu halıyle bıle boxsız hemen hemen fabrıka degerını yakalmısa benzıyorum.ama box olmadıgı zaman, kalkıs cok cok onemlı...
Valla arkadaşım, bunu deneyen, yazan adam 6 ileri şanzumanlı. Seninkinde 2 de üst devir kaldırınca nasıl olur inan hiç bilmiyorum.
tmm abı ya 5 vıtesız dıye yuzumuze vurma :D:D
Ben biraz denemiştim. Yararı olacak gibi ama 2. vitese ve baskı balataya olan zararı da açıkça ortada oluyor. Deneyin kendiniz hissedin.