coupant Nickli Üyeden Alıntı
Hocam öncelikle teşekkürler. Umarım gönlünüzdeki araç en hayırlı zamanda sizin olur.
Benim niyetim skoda octaviaydı, ama gücüm yetmediği için leona yöneldim. Aracın sağdan sola genişliği bariz bir şekilde puntodan fazla. Arka yolcular için kalan diz mesafesi ise hemen hemen punto ile aynı.
Punto ile uzun yolda dinlediğim müzikten hiç zevk alamazdım, çünkü yol sesi müziğin sesini bastırırdı. Leonda bu sıkıntıyı yaşamıyorum. Ses yalıtımını kaliteli buldum.
Ses sistemi puntodan üstün ama çok yüksek bir müzikal kalite beklemeyin.
Puntoda 100-120yle giderken bile, az bir mesafe bırakarak önüme kırmaya çalışanlar olurdu. Bu arabada gaza yüklendiğim an, diğer arabalar önüme kırmaya cesaret edemiyor. Bu çok güzel bir duygu. Zaten birçok marka dikiz aynamda kalıyor. Ayrıca çıktığım yüksek sürat, yol virajlı olsa bile beni ürkütmediği için birçok manevrayı yapabiliyorum. Puntoda ise ürküyordum. Çünkü araba o güveni vermiyordu, savrulacakmış gibi hissediyordum. Önüme kırmalarına biraz da o yüzden izin vermek zorunda kalıyordum ve her defasında küfrediyordum bu haydutça otomobil kullananlara.
Gönlüm octavidan yanaydı ama olmadı. Octavianın hem iç hacmi hem de bagajı leondan fazla. Üste verilen para; 105 litre bagaj, biraz daha ferah iç mekan ve sürüş keyfine gitti.
Puntoya göre üst sınıf mı sorusuna gelirsek; bence puntonun iç hacmi c bagajı b sınıfı. Yarım kalan c sınıfı leonla tam olmuş olacak. Benim yorumum budur.