troublesetter Nickli Üyeden Alıntı
öncelikle geçmiş olsun. hem bir gp sahibi hem de bir avukat olarak dava açmanı öneririm. dava aç ki belki adamın aklı başına gelir. benim puntoma da kırmızıda geçen bir motorlu çarptı ve aracım yepyeni olduğu için çok sinirlenmiştim. ben de açacağım karşı taraf bizi zarara uğrattıysa bunun bir bedeli olmalı. merak etme dava fazla uzun sürmez. maksimum 1-1,5 yıl diyebilirim. denizlideki mahkemelerin yoğunluğunu bilmiyorum (istanbulda bu kadar sürer). davayı açarken masraflarının az olması için zararını düşük gösterip daha sonra mahkemede bilirkişice belirlenecek rakam üzerinden zararını alırsın. dava için yapacağın harç, bilirkişi masrafı gibi gideleri de dava sonunda karşı taraftan alacaksın nasıl olsa. parayı nasıl tahsil edeceğine gelince:burada hem şoförün hem araç sahibinin (eğer farklı kişilerse) hem de plakanın sorumluluğu söz konusudur. dava açılırken plaka ve araç üerine bir tedbir konulursa 2-3 milyarlık bir alacak bu 3 unsurdan birisinden kolaylıkla tahsil edilir.
sonuç olarak dava açmanı öneririm hiç değilse hasarsızlık indirimindeki zararını telafi etmiş olursun....