hocam o arabayı size satarken isofix yok deselerdi isterseniz ekleyelim 1000tl+kdv deselerdi kabul edermiydiniz yoksa o şartlarda o yılda aman kalsın boşver mi derdiniz?lütfen samimi cevap verelim
Printable View
hocam o arabayı size satarken isofix yok deselerdi isterseniz ekleyelim 1000tl+kdv deselerdi kabul edermiydiniz yoksa o şartlarda o yılda aman kalsın boşver mi derdiniz?lütfen samimi cevap verelim
Şafak abi bak anlamadığım şey şudur.evet, olmaması çok kötü.Isofix'in de, ESP'nin standart donanım olmaması da kötü şeyler..Bunlardan kimse memnun değil.Ekstra bagaj lambası eklemek için hem zaman hem para harcanıyor.Bunlar kötü şeyler.Ama söylemek istediğimiz şudur, bunlar ne kadar kötü.normal karşılanmaması gerekiyor.Almamak gerekir bu kadar kafaya takılacaksa.kendi adıma ben senin kadar kafaya taksaydım bunu, almazdım.ya da daha fazla verir dolusunu alırdım.bunları şimdi kafaya takıp fiat'a sövmek mantıksız geliyor bana.anlaşamadığımız nokta budur.İşte bu yüzden satın alırken bak diyoruz.yoksa almayıp tepkini gösterirsin, herkes tepkisini bu şekilde gösterirse fiat ta donanım eklemeye başlar...
şahsi fikrim bu yönde...
koltuklar değişebilir çıkmacıdan felan al sana isofix sonra
yurtdışında bagaj lambası olmadan satamazlar evet çünkü insanlar almaz, Türkiye'de de satamamaları için bakıp almak lazım Şafak Bey, kendi ağzınızla söylüyorsunuz bunları dikkatinizi çekerim, bahsettiğiniz yurdum insanı benim sanırım ve halimden oldukça memnunum, bagaj lambam, isofixim mevcut, çok mutluyuz tüm donanımlarımızla, biz sizi çok iyi anlıyoruz merak etmeyin ama hatayı yanlış yerde arıyosunuz hata satıcılarda değil, sen ben gibi tüketicilerde
Ben herkesi haklı buluyorum. Isofix olmamasını da yadırgıyorum, ihtiyaç olmasına rağmen (ya da ilerde ihtiyaç olur düşüncesiyle) isofix var mı yok mu kontrol edilmeden araç alınmasını da yadırgıyorum. Çünkü isofix cam gibi, fren pedalı gibi olmazsa olmaz bir donanım değil gerçekten.
Isofix'in opsiyonel olmasının kendi içinde şöyle bir mantığı olabilir. Hani mübalağa ederek "o zaman direksiyon var mı ona da bakalım" gibi şakayla karışık veryansın ediyoruz ya, ikisi aynı şey değil. Tutamaç da öyle, bagaj ışığı da öyle. Kimi insan çocuk yapmayacaktır, bekardır, çocuğu olmuyordur vs. kısacası isofix'e ihtiyaç duymayacaktır, dolayısıyla bu donanım opsiyonel olabilir. Keza bagaj ışığı da öyle. 1,5 senedir bagaj ışığına 1-2 kez ihtiyaç duydum (bende var). Tutamaça (o da var) ise hiç duymadım. Hadi biraz abartayım, arka koltuğa bile ihtiyacım yok, keşke o hacim bagaj olsaymış :p
Tabii ki isofix dahil olmak üzere bu maliyeti nispeten düşük donanımların araçta olmamasını yadırgıyorum, hatta ihtiyaç duyduğum bir donanımın eksikliğinden ötürü o aracı almaktan da cayarım ama neden opsiyonel olduklarını da anlayabiliyorum.
Demem o ki, tartışmaya hiç gerek yok, herkesin haklı olduğu hususlar var :) Öte yandan Avrupa-Amerika'da standart olan, bizde ise opsiyonel olan ya da hiç olmayan donanımlarla ilgili tabii ki şikayetlerimizi distribütörlere yapmalıyız. Hem deli gibi para ödüyoruz hem de 3 kuruşluk donanımı esirgiyorlar. İcabında çok beğensek de almamalıyız o aracı.
Peki bu konu olmasaydı,hanginiz isofixi varmı diye bakardı 2014 model araca?Ne deniyor''önce güvenlik''Yani bu araçlar çocuksuz olanlar içinmi tasarlanıyor 2014 yılında???..Bu özelliği hatta özellik demiyim gerekli olan parçayı takmıyorsa o firma HANGİ FİRMA OLURSA OLSUN gerçekten hakareti hakediyor BENCE..Şafak Fiat almış ona patlamış..Almadıgı bir araç için yorum yapmamış sonuçta..2014 yılında Başka hangi markalarda bu özellik yok onuda bilmiyorum..Büyük bir bölümünde oldugunu düşünüyorum..
konu var ben hala bakmadım bakmayacam da çünkü benim ihtiyacım yok şuan için...haa yarın bir gün ihtiyaç doğar bakarım fiatın "iş bilmeyen" mühendisleri pazarlama uzmanları benim araca da koymamış gider emniyet kemeriyle sabitlenen stabil ürünleri araştırırım baktım kafama yatmadı aracı ilana koyar satarım isofix olanını alırım kendime de almadan neden bakmadım ki şu donanıma diye bir söylenirim...ama kendim harici kimseye lanet etmem günahtır saygılar
şuna gönülden bir cevap yazsana bende merak ettim :)
İnsan o anki şartlarda ne öngörüyorsa onu alır yapar bende ilk aldığımda o olsun bu olsun istedim ama malesef gücüm yetmedi 3 sene sonra fiatttt allah seni gemi yapsın demedim :) senin sorunun az bişide olsa farklı sonuçta olay güvenlik ama bu kadar bela dilemeye aman aman olay çıkarmayada mazeret değil gibi geliyor ;)
Kardeş selam kusurabakma birşey soracağım. Yeni bir araç aldım seninki ile aynı model sigortada 90 lık yazıyor. Ruhsatta 75 kw yazıyor. Bazı kaynaklarda da ruhsata yanlış yazıyorlar 75 hp yerine 75 kw yazılıyor diyolar. Bunu net olarak nasıl öğrenebilirim? Birde benim kadran 230 diğer çoğu araçta 220 acaba aracım 90 hp mi 75 hp mi çözemedim gitti :uhm00000:
Aracınız 75 beygir Muhtemelen ruhsatta yanlış yazmışlar.
kaynak : https://forum.grandepuntotr.com/gene...l-anlarim.html
yaww vardır o arabada iso
230 doğrusu...