teşekkür ederim sağolun hepimize keyifli kazasız sürüşler
GT-S5830 cihazımdan 2 ile gönderildi
Printable View
teşekkür ederim sağolun hepimize keyifli kazasız sürüşler
Hocam motorlar aynı bu konuda yanılıyorsunuz..Opel in parçası bulunmuyorsa ben bir şey demiyorum zaten..ikitellide çalışıyorum çıkmacılar bana çok yakın gidip bakalım isterseniz puntonun mu parçası çok astranın corsanın mı? siz bir seçim yapmışsınız hayırlı olsun ama şu söyledikleriniz bence iyi araştırılmadan söylenmiş sözlerdir..ilk multijet çıktığında fiat ın afişinde bile yazar GM ile Fiat işbirliği motor diye..bu afişi birebir fiat bayilerinde gördüm..
hocam sizin aldiginiz araç sanırım benzinli,suan benzinli fiyatları hala o civarlarda, burada bahsi geçen araçlar 1.3 dizel benzinli ile arada fiyat farkı olması normal bence ;)
Alırken fiat bayisinde sordum bu motor opel ile ortak yapım aynı motor değil mi diye.Satış müdürü hayır bizimkisi farklıdır daha iyi dedi.Bakımları zamanında yapılırsa en az 700 bin km ömrü var dedi.Motorlar aynı motor ama fiatla opelin ayrıldığı noktalar varmış teknoloji olarak.Opel bayisine sorduğumda ise biz bu araçlarda fiat multijet motoru kullanıyoruz denildi.Kendileri bile kabullenmişler fiat motorunu ama ne kullandıklarını tam doğru olarak bile bilmiyorlar.Opel Combo'yu bile Tofaş fabrikasında üretildiğini düşünürsek opel markası bana çok çakma bi marka olarak geliyor.İnsanlarda farklı algılar yaratarak opel daha kaliteli,alman sağlamlığı vs. var gibi gösterilmeye çalışılıyor.Dediğiniz doğru olabilir parçası daha bulunur olabilir bu da piyasada daha çok olduğundan kaynaklanabilir ama bana göre yetkili servis bazında düşünürsek Fiat daha bilgili ve ilgili.Opelin dilinden kendi servisleri bile anlamıyor birebir bazı olaylara şahit oldum.
700 goturmesin 300 gotursun plene kadar binecek degilsin yq ahahaha
Keyifli ve Kazasız Sürüşler Dilerim " Sato Topal "
Ben benimkine EMEKLİ olana kadar binmeyi düşünüyorum.
Leptobu 6 senedir kullanan arabaya kaç sene biner?
(imzamı göster)
Fiat punto ile opel corsa şase olarak zaten aynı araçlar. İkisi de Gm'nin çatısı altında üretiliyor ve ortak motor kullanıyorlar. Ancak ortak motorların bazı parçaları markalara göre farklılık gösterebilir bu doğrdur. Tıpkı ford ile citroen'in tdci psa motor kullanıp farklı parçalara sahip olması gibi. Ancak bu küçük ayrıntılar motorların sağlamlığını değiştirmeyecektir. 1.3 mjet motorlar rferansları sağlam ve fiat'ın tasarımında düşük beygirde bile daha fazla performanslı gözüken motorlar. Punto sınıfında en geniş boyutları sunan bir model zaten. Bu farklılıklar küçük sınıfta(b sınıfında) devasa olmasa da sonuçta 2mm uzun bile olsa avantaj sağlıyor. Yine puntonun bagajı, corsa'ya göre daha iyi boyutlar sunuyor.
İtalyanlar gösteriş konusunda diğer markalara göre her zaman öndedirler. Eleştirildikleri nokta ise bu gösterişin uzun ömürlü donanım parçaları ile sağlanmaması. Yani arıza istatistiği. Yine de üretim teknolojileri standartları oldukça yükseltti ve bu konuda yeni kullanıcılar daha şanslılar. Ancak avrupa modellerini opel markası ile tasarlayan gm'in opel, sa, vauxhall gibi araçlarında dayanıklılık bir miktar fazla olacaktır, normal karşılamak lazım. Alırken ödenen fazla meblağın karşılığı olarak da görülebilir.
Punto gerçekten çok yumuşak bir araç ve detaylarda kullanıcıyı kendine bağlayan, araç değişiminde Bravo'yu merak ettirecek bir model. Oysa ki dışardan bakıldığında genelde Bravo pek tercih edilmez. Bu punto'nun başarısı gibi gözükse de aslında fiat'ın yükselen marka değeri. Tabi ki fiat kullanıcısı bir süre sonra model değişimine gitmek istediğinde alternatifsizlikle karşılaşıyor çünki focus'u karşılayacak dinamik bir alt orta sınıf sedanı ve bir mondeo ayarında d sınıfı aracı yok. Neyse ki 500l'ler çıktı da farklı alternatif tatmak isteyen kullanıcılar için seçenek olarak yer alıyor artık.
Son söz olarak, aracınız hayırlı olsun. Piyasada genel fiyat dengesi yüksdiği için pahalı almış gibi gözüken aracınız rakiplrine göre yine cazip fiyatla satılıdığından f/p için en iyi seçenek.
Saygılarımla.
iPad 'den aracılığı ile gönderildi
iyi özellikleri olan kaliteli bir notebook için 6 sene normal bir süre hocam.Benimkide 4 yaşında ve rahat 2,5-3 sene daha kullanırım özellikleri fazkasıyla yeterli kapak menteşinin birinde ufak bir sorun var oda açıp kapatırken kasa ile ekran arasında hafif boşluk dışında sorun çıkarmıyor.
Teşekkürler hocam değerli görüşleriniz için.Ben opel plazada incelediğim corsanın ömrü ne kadar gider bilmiyorum ama iç plastiği berbat geldi.Daha sıfır araba 2 yıl kullanılmış gibi duruyordu.Bence son 5-6 senedir opelde ekonomik kaygılardan ötürü malzemede kısıtlamalara gitmiş.Opel eski opel değil.
Allah kaza bela vermezse arabamı çok uzun yıllar kullanmayı planlıyorum.Bu son 2 senede ikinci sıfır aldığım Fiat marka otomobil,böylece gümüş anahtara sahip oldum bakım masraflarımda düşecek,Fiat avantajları ve kampanyaları fazla olan bir marka,1.3 vergi dilimi ve yakıt tasarrufu ise zaten başlı başına avantaj.