Sevgili Ersin abicim, hata 100 de 100 karşı tarafta diye resmi bir belge tabiki yok, ben 100 de 100 derken kaza yerini görüp eşim ve kayınbiraderin anlattığına göre kendi fikrimi söyledim ki karşı tarafın şöförü de defalarca özür diledi yolu farketmedim farkettiğimde de frene basmama rağmen aracı durduramadım dedi. Tabi bunlar sözlü ifadeler ve kendi görüşüm ancak bu ifadeler tutanakta aynı şekilde yer aldı. Adam tutanağa kendi ifadesini "kavşağı geç farkettim farkettiğimde ise frene basmama rağmen aracımı durduramadım çarptım" diyor. Tutanakta da zaten cadde ve sokak tüm detaylarıyla çizildi hatta karşı araç için dur tabelasını dahi çizdik.
Bu tutanak artı 10 15 resim ve karşı tarafın tüm evraklarını biz servise teslim ettik onlarda bugün expere vermişler. Şimdi tüm bu evrakları göz önüne aldığımızda kararı verecek olan her kimse 100 de 1 bile bize hata veremez vermemesi gerek benim düşüncem bu.
Nihayetinde bu evraklara göre sigortalar birliği tarafından da karşı tarafın tamamen suçlu bulunduğunu ve benim masraflarımı çekmekle yükümlü olduğunu varsayarsak;
Kaskom tarafından yapılan tamir masrafları daha sonra karşı tarafın sigortasından kaskoma ödenecek bildiğim kadarıyla, bu durumda kaskomun cebinden hiç para çıkmamış olacak o halde kaskomun bozulmaması gerekmiyormu sizce? İllaki kaskom bozulmaz diye iddaa etmiyorum sadece bana söylenenlere göre bozulmayacakmış diyorum.
Ayrıca birkaç kişiden duydum internette de bu konuda yorumlar okudum eğer sigorta üzerinden yaptırmaya kalkarsam çok başım ağrıyabilirdi. sigorta yan sanayi eş değer ürün kullanma yoluna falan gidiyormuş, değişecek parçaları bile tamir istiyormuş ama kasko dört dörtlük yaptırıyormuş. O yüzden her ne kadar kasko bozulma ve araçta hasar kaydı oluşma riski bile olsa aracım kasko dahilinde 10 numara tertemiz yapılacağından içim rahat.
Ama yarın aviva ile konuşcam işin aslını öğrenecem, eğer kaskom bozulacaksa aracımda hasar kaydı oluşacaksa bunu kaskon bozulmaz diyen sigortacım paşa paşa çözecek.