Sayfa 1/2 12 SonSon
27 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Benzinli dizel araç, yalan haberi

caner can
    Eagle34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 51

Standart Benzinli dizel araç, yalan haberi

Günlerdir haberlerde cak cak bağırıyolar dizel araç sahiplerine kötü haber diye kanmayın inanmayın düpe düz benzinli araçlar satılsın diye insanları dizelden caydırma çabaları sektör çok büyük olduğundan otomobil firmaları bu haberleri düzenliyo akıl var mantık var

dizel araç neredeyse yarı yarıya az yakar heleki istanbul trafiğinde
    satarken daha pahalıya satarsın
    bakımı pahalı diyorlar alakası bile yok,benim eski aracım 2007 model benzinliydi aracı oto sanayide herkes tanıyodu herkesle kanka olmuştu iki haftada bi arıza yapıyodu
    ben aracı kullanamadıktan sonra benzinli araç alsam ne olur koyacam 50 tl benzin aynı gün bitecek,şu an 50 tl mazot alıyorum 1 hafta paşa paşa geziyorum

EREN ZOR
    TJetci CMasteR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35Y5140
    Edilen teşekkür: 223

Benzinli araç 1 haftada bir arıza yapıyor demek )
    Bende benzinli alacaktım çok sağolun yaa )

caner can
    Eagle34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 51

Alıntı CMasteR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haftada bir arıza yapıyor demek çok yanlış olur ama benim başıma gelen olay buydu,bi kaç yıldır dizel punto kullanıyorum çok şükür bakım dışında extra masraf çıkarmadı

EREN ZOR
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35Y5140

Araba işi tamamen şans işidir dizel benzin farketmez. Bugün 2013 model mercedes dahi alsan seni bayiden çıkar çıkmaz yolda bırakabilir

Sizin yazdığınız yazıda direk benzinli aracı yerin dibine sokmuşsunuz yada ben yanlış anladım bilmiyorum.
    Saygılar.

Yağız Karadeniz
    CoachK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 68

Dizelin kullanımı rahattır, şehiriçinde lt bakımından da az yakar, isterlerse dizel - benzin aynı fiyat politikası uygulasınlar

mehmet demir
    knidos111 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 115

mazot benzinden %50 daha pahalı olana kadar dizele devam,,, mazot benzinin 2 katı olursa benzinli almaya değer

serkan dikici
    serkandikici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 AV 8552
    Edilen teşekkür: 168

Alıntı Eagle34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Günlerdir haberlerde cak cak bağırıyolar dizel araç sahiplerine kötü haber diye kanmayın inanmayın düpe düz benzinli araçlar satılsın diye insanları dizelden caydırma çabaları sektör çok büyük olduğundan otomobil firmaları bu haberleri düzenliyo akıl var mantık var

dizel araç neredeyse yarı yarıya az yakar heleki istanbul trafiğinde
    satarken daha pahalıya satarsın
    bakımı pahalı diyorlar alakası bile yok,benim eski aracım 2007 model benzinliydi aracı oto sanayide herkes tanıyodu herkesle kanka olmuştu iki haftada bi arıza yapıyodu
    ben aracı kullanamadıktan sonra benzinli araç alsam ne olur koyacam 50 tl benzin aynı gün bitecek,şu an 50 tl mazot alıyorum 1 hafta paşa paşa geziyorum

Böyle bi haberin yalan olduğunu veya benzinli araçları elden çıkarmak amaçlı olduğu bi varsayım mı yoksa dayandırdığınız sağlam temeller var mı? Yanlış anlaşılma olmasın bana biraz varsayım gibi geldi o açıdan soruyorum çünkü bu tarz büyük bütçeli piyasalarda daha bizim göremediğimiz dönen o kadar çok oyun var ki benzinliler elden çıksın diye dizeli kötülemek vs biraz hafif bi ticari reklamasyon gibi kalıyor.. (Şahsi kanaatim, benim varsayımımdır)

Bu arada arıza konusuna gelirsek araca nasıl bakarsanız ve birazda şansınız düzgünse benzin, dizel farketmez. Tıpkı otomobil firmalarının dizele yaptığı gibi siz de benzinli aracı kötülüyorsunuz bir bakıma bu durumda o zaman Ben 3 yakıt türünü de kullandım kendi aracım olarak. Bu açıdan bakarsak en büyük zararı da dizelde yaşadım masraf olarak. ama bu masrafı aracın motor tipine değil önceki sahibinin hatalarına yüklüyorum. Siz de benzinli araçta yaşadığınız sorunları genellemeyerek varsa önceki sahibine sıfır aldıysanız da kendinize yada fabrika çıkış hatalarına dayandırırsanız daha gerçekçi bir yaklaşım olur diye düşünüyorum

Yazdıklarıım polemik yaratmak veya suçlamak vs kesinlikle değildir yanlış anlaşılmasın sadece birini övüp diğerini yermeye gerek yok.. Araba işi şans işi

Yakıt konusuna gelince ben sakin kullanımda şehir içi 28 kuruş, şehir dışı 25-26 kuruş yaktırıyorum aracıma bence fena değil benzinli bir araç için Dizel aracım varken izmir-ankara 86TL'ye girmiştim yani 14,5 kuruş yaktırmıştım 1 sene önce

İhtiyaçlar ve maddi imkanlar doğrultusunda dizel veya benzinli araç tercihi yapılabilir. Bana sorarsanız ben dizeli tercih ederim performans ve yakıt korelasyonu nedeniyle, ama en sorunsuz ve tasarruflu yakıtım LPG olmuştu bu da bi gerçek.. Herkese keyifli forumlar..
    M.K.ATATÜRK

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Alıntı CMasteR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    7 yıldır bi kere arıza yapmadı ne alakası var hocam ya Dizelin zımbırtısı daha cok risk olarak bakıyosak olaya dizelin arıza yapma riski daha fazladır
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

EREN ZOR
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35Y5140

Alıntı Arrest Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    7 yıldır bi kere arıza yapmadı ne alakası var hocam ya Dizelin zımbırtısı daha cok risk olarak bakıyosak olaya dizelin arıza yapma riski daha fazladır
    Ben o yaZıyı konuyu açan arkadaşın yazdığı yazıya istinaden yazmıştım )

Ayriyetten yılda 15-20 bin km yapılmıyorsa her zaman benzinliyi tercih etmek gerekir benim düşüncem bu yönde

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

LPG candır CAN boşverin tartışmayın
    Her Mücadele Eden Kazanamamıştır Belki Ama, Her Kazanan Mücadele Etmiştir...

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

mazot ile benzin fiyatı aynı olsa bile dizel litreden kazandırır.. benzinli aracın artıları var eksileri var dizel aracın artıları yada eksileri var işte bunlara bakacak olan alıcıdır.benzinli araç zevk verir motorda sıkıntı olursa daha küçük masraflar açar ama aktif kullanımda cüzdanı yorabilir ki onun da çaresi LPG..dizel aracın torku zevk verir birde benzinliğe gittiğinizde biraz daha rahat gidersiniz araç ile gezerken aman aman da mazot düşünmezsiniz..bunlar genel olarak artıları ve eksileridir..bu artıları ve eksileri iyi düşünüp ona göre araç almak lazım..örneğin 40 milyara puntonun sıfır dizeli alınabilirken yine 40 milyara benzinli olmak şartıyla çok çok daha üstün araçlar alınabilir..bunları iyi düşünüp tartmak lazım onun için benzinli araba daha iyi yada dizel araba daha iyi diye bir tartışma çok saçma çünkü neye göre iyi neye göre kötü???Sonuçta herkesin durumu farklı..

MEHMET SUNGUR
    MEHMET SUNGUR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 0

arkadaşlar dizel araclar için manifolt temizliği yaptıralım ben cok faydasını gördüm ortalama tüketim temizlikten önce uzun yolda 7,1 di temizlikten sonra 4,9 a düştü.

Umut K.
    Seat İbiza 1.2 TSİ DSG sundown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 242

Dizel araç kullanmanın benzinliye göre avantajları da var dezavantajları da. Bence tamamen kullanıcı tercihi ve subjektif bakış açısı. Dizel fetişistliğinin pek bir dayanağı yoktur Benzinli aracın aynı tipte bir dizel araca göre üstünlüğü, motorunun daha dayanıklı olması ve aracın daha performanslı olmasıdır. Dizel araçların ikinci elinde 70.000km psikolojik sınır vardır, benzinli araçlarda yoktur. Bu da 70.000 km üstü bir benzinli aracın satış hızını düşürmemekle birlikte dizele göre değer kaybını azdır. Ayrıca dizel araçlar nitekim daha çok gezen araçlardır bu sebeple piyasada temizini ve düşük km de aracı bulmayı zorlaştırır.

Bence gereksiz bir tartışma.
    Konu sundown tarafından (14/11/2013 Saat 20:00 ) değiştirilmiştir.
    " Mazeret zayıfların silahıdır. Bahaneler daha çok batmak için iyi bir yöntemdir. Akıllılar buna başvurmaz"
    Osman PAMUKOĞLU

onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

Fiyat Listesi
    yukardaki linki incelerseniz Toyota aurisin dizel ve benzinli baz versiyonları arasında tamı tamına 10000TL fark var. iki motor teknik verisini karşılaştırdığımızda ise ortalamada 2 lt tüketim farkı var. bu günki pompa fiyatlarından 10000tl 2 lt farkla amortismanı 10000/5*2=1000 birim*100km=100000km*0,93=93000km(%7 fiyat farkı var dizel benzin arasında) de amortisman yapacakki bana hiç mantıklı gelmiyor heleki ben yılda 8-10000km biniyorum oda ortalama benim 10-12 yıl bedava aynı donanımdaki benzinli araca binmem demek.
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

Serdar Y
    usermm1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 169

benzin günde 50tl. dizel haftada 50tl
    Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Alıntı usermm1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim araç 3 4 ayda 50 tl benzin yiyor biraz fazla yakıyor galiba

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

Alıntı usermm1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu hesapla dizel 7 de 1 ini yakıyormuş desenize
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

must sekseniki
    must82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 60

Tamamen kullanıcının tercih meselesi,

ozz kut
    toprakozz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 33

Konuyu açan arkadaş galiba tecrübesiz.Benzinli araç dizele göre normal şartlar altında daha az arıza çıkarır.Bakımı kolay ,motoru daha basit olduğundan servis ücretleri daha ucuzdur.Ama aynı fiyat bile olsa dizel km başına daha az yakar.Otomotiv sektörünü yakip edersen bu sene diğer senelere nazaran otomotiv satışında baya bir yükselme var.
    Böyle büyük firmalar benzinli aracı satmaya çalışıyor vs milleti kandırmaya değil avrupadakş vergi sistemi gibi dizel çevreyi daha fazla kirlettiği için mtv daha fazla alınır,hükümete bunu dayatmaya çalışır.DAyatmaya da çalışıyor.

mustafa özbey
    reddragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 166

He he resmen benzin mi dizel mi kavgası çıkarmışlar yine...
    Bi kere dizel daha az arıza çıkarır lafına hiiiç katılmıyorum. Bana göre benzinli daha az çıkarır. Bunu neden söylüyorum: Benzin daha temiz bir yakıt. Petrolün en rafina hali. Dizel teknolojisi daha çok alet edavat gerektiriyor. Ekstra her aksam da sorun çıkabilitesini arttırır.
    Diğer yandan aracın imalat hatalarından tutun da düzenli bakımlarının yapılmasına kadar bir çok etken vardır.. Ben aracımı 3 yıldır servisine götürüyorum ve daha en ufak sorun bile yaşamadım...
    Benzinli dizel olayında AKİL insanlar der ki yıllık yaptığın km'ye bakacaksın. Az gidersen benzin çok gidersen dizel alacaksın. Hatta çok gidiyorsan LPG alman daha ekonomik olur.

Sayfa 1/2 12 SonSon