Multijetler uygun şekilde kullanılırsa gerçekten az yakan motorlardan birii.....
Printable View
Yekten mjet çok yakıyor dememişki, ticari kullanımda yüklüyken diğer ikisine göre daha çok yakıyor demiş. Farklı şeyler.
Şunuda söylemeden geçemeyeceğim, bizim milletin özelliğidir, abartmaya bayılıyoruz. İyisi çok iyi mükemmel. Evladiyelik motor. Kötüsü beş para etmez, rezalet. Yapmayın arkadaşlar. Bu kadar acımasız olmayın :)
bak iyice okumadan yine ahkam kesiyorsun ben sadece kendi aracımımı örnek verdim ? hatta kendi aracımla ilgili tek bir cümle yok orda , çevremdeki gözlemlerimi ve şirketimi örnek verdim ayrıca kelimelerine dikkat et .ok atmak falan ne demek ? ne diye dci ye .ok atayım ? multijet i üreten fiat benim babamın değil hoşuma gitmeyen noktalarında gayet iyi bir şekilde eleştiriyorum fiat ı zaten yazımdada var ama multijet bence en sağlam ve en kaliteli dizellerin başında gelir tekrar söylüyorum bu benim düşüncemdir kimseyi öyle düşünmeye zorlamıyorum yazımı tekrar dikkatli oku ona göre yorum yap
sahibinden de bi arama yapın itine sürü satılık yeni clio var her biri daha 5000 km de demekki var bi sıkıntı arabada
Arkadaşlar konu multijetse, bizim çok beğendiğimiz ya da hiç beğenmediğimiz 1.3 multijet kendi hacminde hala dünyanın en iyi dizel güç ünitesi. Zevkler değişebilir birbirimizi kırmanın bir anlamı yok.Objektif olabilmek için araç ya da motorların aldığı ödüllere, uluslararası arıza istatistiklerine bakmak gerekli ve bu verilere göre konuşmak daha uygun olur bence.Tabi dediğim gibi zevkler değişebilir buna saygı duymak lazım,
Bu arada Reanult un Dci leri de çok çok başarılı motorlardır...
60 binde MultiJet'i geçiyorum pancar motoru bitmez :) Milyonlarca Multijet geziyor piyasada (Opel mopel) bir tanesi 60K'de bitiyorsa eğer o arabayı kullanan adama madalya takacaksın. Ödüllendireceksin. Çok az yakmıyorlar, çok da yakmıyorlar ama kaç yıldır gram değişikliğe uğramadan bugünlere gelmiş bir ünite MultiJet. DCI'lar daha yeni yenilendi. Multijet'in üstüne kaç kere yenilendi hemde. Az yakıyorlar evet, doğru. Günümüzde Multijet 2 diye sattıkları (şu Fiat 500lerde falan bulunan) motor da 1 tane yatak değiştirmekle 2.jenerasyon olmuyor :) Adda 2 yani sadece. Fiat çok ekmeğini yer bu motorun daha.
Nasıl konuşacağımı da senden öğrenecek değilim abi kusura bakma..
Şirin deyimler kullanmaktan zarar gelmez.öyle keskin konuşuyorsun ki ne cevap vereceğin belli değil.ben sana orda haklı olduğunu ama ticari zeminde multijetin o kadar avantajlı olmadığını anlatmak istedim.ama tüm forumda devam ettirdiğin keskin cevap tutumunu yine tekrarladın.şaşırmadım, bişey anlatılmaz sana hiç kusura bakma...
C2105 cihazımdan 2 ile gönderildi
tamam koçum sen bildiğinle kal konu uzamasın sana göre 60 binde biter multijet , ama bunu motordan iyi anlayan birinin yanında söylersen sana gülerler emin ol şuan piyasadaki yeni dizellerden hiçbiri adam gibi bakımını yapıp yağının suyunu değiştirip,anormal kullanım yapmadıktan sonra 60 binde bitmez kaldı ki multijet hiç bitmez ...
Team Palio: 784.000 Kmde Albea
fiatta motor ömrü kısa diyenlere basit bir resim: D ki 1 milyon yapan tonla albea var mj motor
Bak ben sana ne diyorum? Ticari kullanımdan bahsediyorum.Anlamayıp kendi burnunun dikine gidiyorsun? 3 tane motor ustamız var, 3ü de parça kalitesi ve dayanıklılık bakımından yetersiz görüyor...
Benim kanaatim ticari açıdan multijetin avantajlı olmadığıdır.80er kilo 2 tane kurutma fırınını ve sehpalarını taşırken yaşadıklarım da bunu teyit etmiştir...
Samimiyetine hayran kaldım ayrıca, ne gazmış bu...koçumlar falan... :) daha ölmedik abicim sen de...
Ortam germeye gerek yok fikirler ozgur olmadikca neye yarar arkadaslar lutfen...
ticari bakımdanda iyidir bizim şirketteki araçlarda boğaz gezisi yapmıyor heralde ! konu uzamaz ise sevinirim sana göre multijet kötüdür o ustalarında hakikaten çok biliyorlarmış bana göre cahiller ama neyse koskoca araştırma yapan kurumlar multijete ödül veriyorlar testlerde 100 bine kadar aşınma bile görünmüyor ama sizin şirketin ustaları maşallah 3 araçla olayı çözüyorlar ne diyim bravo yani
İş yoğunluğu sebebiyle 3 araç kullanılıyor.bir araç günde yaklaşık 300km yapıyor.yük bindiriliyor, bazen şehirlerarası gidiyor.
Senin görüşğne karşı fikir sunan herkes zaten cahil.sana göre ben de cahilim.sen süpersin...
Bence de uzamasın konu.