Arkadaşlar Cumartesi günü Akşam üzeri 4 te çıkıp istanbul Kartalda olan DSİ lojmanlarında kalmak üzere arkadaşımın düğününe gittim.
İlk eşşekliği doğudan batıya gittiğimi düşünmeyip güneş batışı yola çıkmakla zaten yapmışım düşünmeden110-130 KM hız aralığında gittim ( Bazı uzun yokuşlarda tabi araba bayıldı 80 90 gitmek zorunda kaldım 5. vites yemedi bile )
Araç tam 93.25 TL LPG ile ( 2.61 LT/TL ) 418 KM yol yaptı ( Lastiklerim 205/45/17) Yüküm ise 2 kişiydik extradan ufak sırt çantası valizlerimiz vardı.
22 Kuruş yakıt bana fazla gibi geldi gazı 2.61 den aldım sonuçta...
Neyse ordan avrupa esenlere geçtim.
Ertesi gün NİKE KOŞU su varmış ne ayaksa anlamadım. Esenlerden kartala yoluda bilmediğim için navigasyonun götürdüğü yerden gitmek için yola çıktım Heryer kapalıymış 4 te çıktığım esenlerden tam 8 de Kartalda oldum)
Esenlere gitmeden gazımı fullemiştim. Tekrar kilometremi sıfırladım ve 4 saatte 40 km geldiğim yol ve yaptığım tekrar ankara dönüş yolunda yine full depoyla hesaplarsak ankaradaki Tl bazından aracım tam 28 kuruş yaktı.
Bundan 1 ay önce balıkesir erdeğe 90km hıza sabitleyip gittiğimde lastiklerim 185/65/15 ti ve hız lastiği desenli değildi normal bridstone lastikti. Klima full açık olmasına rağmen 16 kuruş yakmıştım..
Şimdi kafama takılan nokta şu. Lastikten ne kadar yakıtım arttı , hızdan ne kadar yakıtım arttı. Sizce normal mi yoksa yüksek mi fire motora göre o hızla araç 3500 4000 devirde gidiyor sonuçta. 1.6 16v Aracı olan arkadaşlarım benle dalga geçiyor 17 16 kuruş yakıyor araçları aynı hızda gitmelerine rağmen vallahi soğuttular beni Puntodan![]()
Yer imleri