Sayfa 1/2 12 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: 100.000 km'de araç alınmaz mı...??

scddcdck dcdckdnm
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. hakanka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    dscsdcfsd
    Edilen teşekkür: 55

Standart 100.000 km'de araç alınmaz mı...??

Arkadaşlar ben 5 yıldır punto kullanıyorum ve şimdiye kadar kullandığım araçları genelde 70-80.000 km civarı satıp daha düşük kilometrede yine punto aldım,şu anki aracım 100.000 km'yi geçti bakımlarınıda düzenli yaptırdım,sizce satıp daha düşük kilometrede araçmı alsam yoksa bu aracımla yola devammı etsem,araç satıp temiz araçta bulmak baya uğraştırıyo,efsaneye göre 100.000 km'de dizel araçlar sorun çıkarmaya başlıyomuş,sizce bu doğrumu,kullanan arkadaşlardan sorun çıkarıyosa ne gibi sorunlarla karşı karşıya kalırım,yada herhangi bi sorun çıkarırmı...???

Mustafa Uçar
    mucar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 64

Multijet en dayanıklı motorlardan biri. Bildiğim kadarıyla birkaç yüz bin km görmüş dizel albea taksiler var, sorunsuz çalışıyorlar. Forumda da konuşulmuştu.

Yalnız elden çıkartmak giderek zorlaşır, onu da hesaba katmak lazım.

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Faruk İleri
    Punto'cu LEO farukileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    B-112-KMX
    Edilen teşekkür: 392

Standart Re: 100.000 km'de araç alınmaz mı...??

Servis bakimli bir multijet 100.000 km LER gider,aklinizda olsun. Insanimizin anlayisindan kaynakli olarak araci elden cikarma sorunu yasayabilirsiniz, ama temiz ise arac hicbir sorun olmayacaktir.

Sent my GT-I9300 using 2

LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

fatih demirci
    therasmus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 48

109.700 kmdeyim ,durmak yok yola devam.

Cem Doğu
    cemdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 510

Standart Ynt: 100.000 km'de araç alınmaz mı...??

Vallaha o eskidendi.çakal kasa bmwlerden, toplama şahinlerden gelen bi alışkanlık o..km ne kadar yüksekse araç o kadar yorgundur mantığı yeni araçlarda çok zor.bırakın 100bin kmyi, 400bin km gidin ama bakımlar servisten olmalı...servis bakımı + temiz kaporta her türlü elden çıkar.

Sony Xperia L'den Pro ile Gönderilmiştir.

raptor .
    Jettlüü sedini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 545

arabanın motoru yürürü bakımlıysa şasesinde direklerinde sorun yoksa varsın boyalı olsun.. boyasız olup beni yolda bırakmasından iyidir.. temiz bakılmış bir araç 100 binlerde de alınır 100 binler bana göre yüksek kmler değil.. bizim halkımızın anlayışından, bilgisizliğinden kaynaklı bir durum bence bu..
    HONDA CIVIC 1.6 i-VTEC Premium Eco Otm ile yollarda..

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

iki tane gp kullandım ikisini de 110 binde aldım 120 binde sattım. sorunları da yoktu. kendi araban bildiğin sürdüğün araba hiç sıkıntı çıkarmaz ama dışarıdan 2.el alacağın 100 binin üstündeki araç nasıl olur bilmem.Türkiye de dizel kullanımı biraz kötü yani aslında bakımları falan tam yapılsa da insanlarımız dizele uzak olduğu için dizel araç kullanmayı tam anlamıyla bilmiyorlar. hatta dizel ülkemize ilk girdiği zamanlar kullanıma bağlı olarak motor yenileyen çoktur. onun için bunlara dikkat etmek lazım ama düzgün ellerde düzgün bakımı yapılan motorlarda 100 bin devede kulaktır..

Gorky
    Ziyaretçi Gorky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

100.000 ne abicim? -o sorun çıkarmaya başlıyomuş- cu dayılara ayar oluyorum. bilmeden atıp tutuyolar. daha 100.000 kmde öldürüyolar arabayı. benim araç 250.000de , sorun morun yok. gereken bakımları yapıp biniyosun.

Ahmet Gençay
    ahmet4646 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kahramanmaraş
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    Fiat Stilo 1.6 Dynamic
    Edilen teşekkür: 110

düzenli bakımdan sonra sorun olmaz 800.000-900.000 km de albea multijet taksiler var...
    Fiat Stilo 1.6 Dynamic 2004 model *Sky Window*Fiat Hifi ses sistemi*ABS-EBD-ASR-ESP*Orijinal alarm*Hız sabitleyici*8 hava yastığı*Digital klima*vs.... Gitti ........

Sezai T.
    blacklightning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Malatya
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 22

210bindeyim bakımını yapıp devam ediyorum multijet motor ömrü olarak uzun bir motor bana göre

zahir baba
    zahirbaba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 29

100 000 şehir efsanasi istediğinkadar hor kullan 400 k rahat görürsün

halil özçelik
    ᵀᴵᴾᴼ♥ᴳᴿᴬᴻᴰᴲ ᴾᵁᴻᵀᴼ♥ᴮᴿᴬᵂᴼ ligdevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    16 Z 5982
    Edilen teşekkür: 110

134 bindeyim sorun yaşamadım daha, servis gereken parçaları gereken km lerde değiştirdikten sonra 300 binde gider 500 binde gider, bide kullanım tarzına bağlı ...

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Ben de 2 ay önce 99000 de multijet aldım.Şimdi 102000 e geldi.Geçen gün benim aracın aynısından aynı renkte bizim evin önünde gördüm.Aynı renk olunca dikkatimi çektiği için yanına gidip aracı sordum.Adam senin aracın km si kaç deyince ben de çok der gibi 101000 civarına geldi valla dedim.Adam benim araç 340000 km de dedi.Antep ankara arası çalışan şirket aracıymış.Peki motorda sorun çıkmadı mı deyince sadece triger değişimi yaptıklarını ve bir de rutin bakımlarında yağ yağ filtresi vs değiştirdiklerini söyledi.Ben de benim aracımın km si çok diyordum güya.
    Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.

Emre Can
    yeniuye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 20

100 binde bakımı zamanında yapılan motora hiç bir şeycik olmaz yanlız şöyle bir durum var yürüyen aksam diye birşey var bunlardan Aklıma gelebilenler ; baskı balata, firen balatası, poryo bilyası amortisör salıncak rotlar difransiyel firen merkezleri şarj dinamosu devirdaim klima kayışları vb gibi aksamları değişmemiş veya bakımı yapılmamış bir arabaya denk gelirseniz toplamda sanayide 5-6 bin civarı bir masraf çıkar bu söylediğim tüm arabalar için geçerli
    Punto 2013 S7 1.3 Multijet Lounge 95 HP S&S ESP + Sporkit

adem ay
    Kıdemli Üye ® siyah rüzgar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 239

Multijet ödül almış bir motordur, bakımları zamaninda ve eksiksiz yaptıktan sonra 300.000 de bile ilk günkü gibi çalışır.

GT-I9500 cihazımdan 4 ile gönderildi

mustafa özbey
    reddragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 166

Herkes güzel bir konuya parmah basmış. Evet bakımlı bir araç 100 bin de 200 bin de görür. Çok kaliteli araçlar çok daha fazlasını da görür...
    Yalnızz bizim ülkemiz canım Türkiyem'de bakım maliyetlerinin yüksekliğinden mi ekonomik durumun düşüklüğünden mi dersin çoğunluk aracını özel servislere götürüyor hatta götürmüyor...
    Yolların durumu malum. En modern kentimiz Istanbul'da bile her yer çukur her yer kasis. Arabanın altını vurmadan seyahat etmek neredeyse imkansız. Aracına özen gösteren insan fazla değil...
    Sonra bir de araçların km sini de düşürüyorlar satılsın diye. Kısaca dönen hile hurda çok..
    Kazasız, bakımlı, temiz araç bulursan eywallah ama bu memlekette zor.
    Konu reddragon tarafından (25/08/2013 Saat 17:48 ) değiştirilmiştir.

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

450 ve 700 bin km lerde kapak açılmamış ticari taksi multijet albea gördüm onları gördükten sonra multijete bakış açım değişti iki arkadaşımdada 250.000 üzerinde gp var maşallah çiçek gibiler bakımları düzenli olduktan sonra km nin önemi yok

Mehmet SOVUK
    Mehmet SOVUK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 51

Ben 3 yil once 100.000 km'de fiorino almistim 180.000'de sattim hicbir problem yasamadim. Bakimlari duzenli yapildiktan sonra multijet motorlarin rahatlikla 600-700.000 km'leri gorecegi kanisindayim.
    Avcılar - Istanbul

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

Bu konuda en canlı örnek benim sanırım. Aracım 250 bin km dayandı. Motora ve turboya,şamsumana. Yani aracın can damarı olan parçalarında sorun yaşamadım çok şükür. Aracımda emsallerine göre 10 numara duruyor. Gören zaten 100 bin bile yok bu araç diyor.

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

+ birşey daha söyleyeceğim 100 binde bir araç ölmez. Ölecek bir araca o kadar paralar verilmez. Sonuçta 2 yılda da bu km yapılabilir. Biz 30-40 bin lirayı 2 sene kullancaz diye mi veriyoruz.

Sayfa 1/2 12 SonSon