iyi güzel hoşta Şu puntoları şahine doğana benzetmeyin arkadaşlar olmuyo öyle :D
Printable View
iyi güzel hoşta Şu puntoları şahine doğana benzetmeyin arkadaşlar olmuyo öyle :D
Dediğim gibi, belli bir hızdan sonra city devreden çıkıyor. Bu limit aşıldıktan sonra city'nin devreden çıkmadığını hiç duymadım.
City modu sökülebilecek bir şey değil :) direksiyonu çevirmeye yardımcı olan elektrik motorunun gücünü değiştiren bir sistem tahmin ettiğim kadarıyla. Ama belki sürekli city kapalı haldeki gücün uygulanması, elektriksel olarak ayarlanabilir, bilemiyorum.
Yine de bu güzelim özelliği neden iptal etmeye çalıştığınızı anlayamadım. Zaten istendiğinde devreden çıkıyor. Ayrıca devreden çıkarsanız bile arıza yapacağı varsa yapar, çünkü arıza mekanik kaynaklı ve çoğunlukla GP'lere özel maalesef. Evo ve güncel Punto'larda sorun yaşayan pek görmedim.
evet haklısınız gp lere özel bir sorun eski kasa punto ,panda ve stilo dada bu sorun hemen hemen hiç yok gibi gp lerdede en çok 2006 ve 2007 lerde çıkıyor 2008 lerde aza düşerken daha sonraki son üretim gp lerdede pek yok bu sorun.tabi eski kasa punto da bu arızanın hiç olmayıp bir sonraki gp de olması ise bence çok manidar.
başlık yanlış olmuş CİTY MODUNU KULLANMAYAN VARMI deseydin daha doğru olurmuş :)
11 mart 2011 de sıfır aldığımda bastım , bir kere meraktan kapattım kamyon hissi verince ogün bugündür dokunmuyorum daha city candır can.
forumda kaç tane punto ve fiat düşmanı olarak bildiğim varsa toplanmış bu konuya. valla hususi özen gösteriyorlar sanırım bu tip konu açılsa da saysak sövsek diye. ne sıkıntınız varmış arkadaş fiat'la ya... gören de boğazınıza çöküp aldırdılar sanacak.
bu arada eski kasa punto ve stilo'larda da bu city arızası mevcut. GP kadar yaygın satılmamış olduğundan dolayı çok söz edilmedi.
Ayrıca city modu hiç bi zaman devreden çıkmaz. Akım değişikliği sayesinde yumuşaklığı artar azalır. City modunun tuşu kapalı olsa da açık da olsa akım düştükten sonra direksiyon aynı sertliktedir. City mod tuşunun tek avantajı düşük hızlarda akımı değiştirip daha yumuşak direksiyon hissi sağlaması.
Bu devreden çıkma olayına bende katılmıyorum. Ekrandaki city yazısı sadece ben kapatırsam gidiyor. Ayrıca yüksek hızlarda city özelliğini kapatırsanız direksiyon daha da sert oluyor. City aktif durumdayken yüksek hızda da çok hassas bana göre
4 sene eski kasa punto kullandık 2004 de alıp 2008 de satmıştık böyle bir sorun olmadı ayrıca stilo klübede üyeyim city sorunu yaşayan hiç görmedim bizim forumda city e özel başlık bile açılmış durumda :) ayrıca panda lardada hiç city sorunu duymadım görmedim ki halam dahil 4 tane kullanan yakınım var.
vallaha ben aracımı tek parmakla bazen sadece tek elimin avuç içiyle kullanmayı seviyorum. CİTY CANDIR CAN
Valla psikolojik midir bilmiyorum ama city 'i kapatınca 70-80 ' le giderken direksiyonun daha sert olduğunu düşünüyorum. City kapalı kullanmaya başladım daha güvenli geliyor böyle. Tabi park ederken ve sürekli sokak aralarında kullanırken city çok güzel de ..
Vallahi ben sadece eşim kullanırken kapatıyorum arabayı çok gezdiriyor diye onun dışında city candır :D
Arkadaşlar ayrı bi konu açmayayım diye soruyorum rot ayarı ve balans yaptırdım daha yeni city kapalıyken dümdüz ip gibi gidiyor araç ancak city açıkken çok az bi çekme yapıyor öyle hissedilir bişey bile değil anca benim gibi takıntılı biri anlar yani :D Böyle bi durum yaşayan var mıdır?
Puntonun en buyyk ozelliginden mahrum kalmak olmaz.sehir ici surekli aktif.
GT-I8190 cihazımdan 2 ile gönderildi
Yollar tam terazide değil mağlum burası türkiye genelde şehir içi yolları sola şehirler arası dışa eğimli nerden mi biliyorum city hep açık hassas oldugu içinde şehir içi sola şehir dışı hafif sağa çekme yapıyor bi arkadaşın dediği gibi kapatınca ip gibi sonuçta direksiyon hassasiyeti oluşturuyor ufak eğimlerde çekme yapması normal....eğer tekerler yönlü yada orjinalinden daha da büyükse (bendeki gibi ) çekme oranı artacaktır araba dalma yapacaktır. Kanımca görüşüm bu. Ben city modunu garantiden değiştirdim ama öncesinde serviste sorunu deneyen arkadaş abi bu arabayı bıraksan kendi kendine sola 0çizer iyi öldürmemiş seni gibi bir yorumda bulunmuştu.
Benim araçta da city modu açıkken yolda falan giderken herhangi bir sorun yok, ancak kalkış yaparken direksiyon bırakırsam sağa dönüyor biraz ve aracı stop ettiğimde direksiyon dönerek kendini kilitliyor. City değişti bu arada
arabayı aldıgımda bu ne dıye sordum cıty ozellıgı dedıler bır bastım o gunden bugune kac yıl oldu bıda basmadım sureklı acık :)
city modu sürekli açık ve çok memnunum bazen arkadaşıma veriyorum arabayı çok rahat diyor şehir dışı bile açık uzun yolda sürat arttıkça dahada sertleşiyor sürekli kullanımda bile sıkıntısı yok tavsiye ederim...