abi haklılık payın mutlaka vardır fakat ön göğüs ve burada kullanılan plastik kalitesi kıyaslanmaz diye düşünüyorum. bence işçilik olarak da vw önde. tabi ki fiyatları da bir değil.
Printable View
1 polo 2 fabia 3 punto 4 corsa
GT-I8190 cihazımdan 2 ile gönderildi
Punto ile corsa aynı şasilere sahip araçlar, aralarında çok fazla bir fark olacağını sanmıyorum.
Polo'ya gelirsek gereksiz pahalı, punto'nun active donanımı gibi abs ve 2 hava yastığı var. Kesinlikle o paraları hak ettiğini düşünmüyorum.
Şayet b segmenti araç alınacaksa, ben olsam x paket titanium fiesta bakardım.
hocam polonun yol tutuşu puntoya göre zayıf frenleride aynı şekilde ve dar araba corsaya sakın bulaşma derim opellerin alayı sorunlu problemli arabalar illa ki corsa mı polo mu dersen tabiki polo derim ama puntodaki konforu özlersin
seat ibizayada bi bak derim. Bence 3 aractanda daha iyi tasarımı
illa alıcaksan fiesta al derim polo o kadar para etmez polonun en dolu modelini (Chrome Edition 1,4 lt 85 PS) aldığın zaman arka koltuğu bile katlanmıyo puntoyu özlersin ben fiesta dedim ama corsa veya poloyu düşünürsek fiesta biraz daha iyi ancak puntodan dar ve yol tutuşu zayıf ayrıca üstüne üstüne gelen bi konsol var size önerim b sınıfında kalıcaksanız puntodan vazgeçmeyin evo alın mesela onun dışında c segmentine geçmeniz iyi olacaktır.
Bu soruları 1 ay öncesine kadar kendime çok sordum ve araştırdım, bir çok araba test ettim, kullanıcıların fikirlerine başvurdum. 1.3 mjet G.Puntomu sattıktan sonra Seat İbiza 1.2 TSİ DSG aldım.
Corsayı tercih etmeme sebebim; Puntodan kesinlikle üstün bir araba değil.
Polo'yu tercih etmeme sebebim; Polo 2.el piyasası için diyecek en ufak olumsuz bir lafım yok, zira halk arasında çeyrek altın gibi denilir lakin o araba için bi dünya para veriyorsun ve araba bomboş. dolu paketlerinde bile olmayan o kadar çok donanım var ki şaşıp kalıyorsunuz ve bence o parayı haketmiyor POLO!
Seat İbiza yı neden tercih ettim? ; Araba polo dan daha düşük fiyatlı ve neredeyse 2 kat daha fazla donanım var. Performans olarak polodan cok üstün, daha yakışıklı, diz mesafesi daha geniş, bagaj hacmi şaşırtıcı kadar yüksek
Sonuç; 1 aylık Seat ibiza 1.2 TSİ DSG kullancısıyım, arabamdan çok memnunum, çok iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Eski bir punto kullanıcısı olarakta Punto'ya göre araç sürmekten daha çok keyif alıyorum..
Tercih sizin, hakkınızda hayırlısı...
fiesta nın tipi tam bir bayan arabası punto ise daha sportif erkeksi hatlara sahip özellikle grande punto lar neyse herkesin kendi görüşü ama ben şahsen asla fiesta almazdım
Kesinlikle Punto...:)
b de punto daha iyisi (yok :) ) dersen
c de bravo dahası
alfa gulietta tek geçerim :D
güvenlik motor ve tasarım benim için daha ön planda, kalite ikinci planda kalır,
-japon arabalarının motorları iyi ama güvenlik ve tasarımları hoşuma gitmiyor,
-alman arabaları sağlam güvenli ve kaliteli ama motor ve tasarım olarak beğenmiyorum, ayrıca fazla disiplinli keskin hatlara sahip,
-fransız arabalarını saymıyorum bile kopyacı firmaları var(clio-leon, A3-C3),
-italyan arabaları kaliteden biraz ödün versede motor-güvenlik-tasarım olarak tam benlik araçlar ...
Ibiza'yı unutmuştum ben de. Umut'a katılıyorum. Ibiza, üstelik DSG opsiyonuyla çok iyi bir alternatif. Ben de Punto'yu almadan evvel bu iki araç arasında gidip gelmiştim ama KoçAilem indiriminden ve Punto'nun içini daha çok beğendiğimden dolayı Punto almıştım.
Ibiza hem performanslı, hem şanzıman açısından çok konforlu hem de istediğinizde son derece ekonomik olabilecek bir araç.
arkadaşlar 2011 model 52000 km de lpg li 1,4 punto evo active model hiçbir olumsuz işlem yapılmamiş aracı 20.000 peşin 4250 tl si ise iki taksitte kasım aralık aylarında verilmek süretiyle 24250TL ye alınacak. sice uygun olur mu. fikirlerinizi bekliyorum.