Hocam adamı aradım da direksiyonun kendinden önceki sahibinin hor kullanımından o şekilde olduğunu söylüyor.Teyp tuşlarında aşınma fazla yok gibi ne dersin.Aracımın kilometresi orjinal diyor.
tavan hasarı makul yani illaki zorlaştıracaktır satışı ama makul, ben önden olan hasara takıldım 3 parça demiş, en iyi ihtimalde tampon kaput ve 1 çamurluk işlem görmüş hasarın boyutuna bağlı tabi ama hayalet arızalar yaratabilir bana göre. tavanın fotoğrafını koyupta önden hasarınkini koymamak ayrı bi muamma.
eskilerde 90lıkların hepsi 6 vitesti ve active yoktu(active kısmından %tam emin değilim) bi yerden sonra 5 vites 90lıklarda çıktı, nickini hatırlamıyorum Emre adlı bir üyemizde bu serinin ilk araçlarından vardı konularını bulursanız yaklaşık bir tarih verebilir. %100 olmasada ruhsattaki bilgi büyük ihtimalle doğrudur. şase numarasıyla eperden vs bakarak anlaşılabilir, servis kayıtlarından plakadan görülebilir diye düşünüyorum.
5664 den plakayı mesaj attığımda araçta 1 adet çarpma yazıyor fakat hasar kaydının ne kadar olduğu yazmıyor.Sahibi çarpmanın tamponun alt kısmında küçücük bir yerde boya kalkması şeklinde olduğunu söylüyor.Fakat km bilgisi telefona gelmedi.
4.aracın sahibini aradım.Tramerde sadece 1 adet çarpma yazıyormuş kaskoda araç pert gözüküyormuş.(Ozan'ın şüphesi doğru çıktı)
Sanırım bu 5664 e atılan mesajlarda güvenilir değil.Kaskoda pert gözüken 4 nolu araçta da boya darbe olmayan 1 numaralı araçta da 1 adet çarpma gösteriyor
en sağlamı kaskocu veya trafikte tanıdık varsa şasi no ile sorgulamak olur sanırım hasar konusunu, km yi de bir şekilde tüv den öğrenmek lazım:)
Yunus bu araçlar hakkında değil de almışken bence dynamic donanım al, acele etme mutlaka temizi denk gelecektir, hayırlısı olsun senin için.
Yunus abi onla bunla uğraşma ya. Gel sana vereyim gül gibi aracı. Beğenmezsen dönüş paran benden :)
1 no ılan gzl
1numara
Valla cihan inan ki yakın bir yerde olsan gelir bakarım aracına.Bir de şu an ki şartlara göre 18500 e sattğım aracın üzerine en fazla 4-4,5 koyabilirim.İzmire gidip gelme ekstradan bir 500-600 tl demek.Yoksa aracının donanım seçenekleri harika.Gene de benim işim belli olmaz kafam yatarsa düşünebilirim.Motor durumu % olarak kaçtır acaba cihan?İzmirden antebe ne kadar yakıt yakar bu araç?
Bende gidicem izmire. Abi sen hiç mesafelere takma kafana uyana gerekli konuşmaları sorgulama lari yap git illa antep diye bir sey yok. Temiz araba bulmak çok zor 1 haftadır bakıyor um cildiricam vallahi. Antepde zorlu toledo vardır. Bende toledo ile evo arasında kaldım. Izmirde de kafama yatan evolar var hayırlısı zor valla araç almak
Valla abi motor yüzdesi olarak çok bir bilgim yok inan. Ancak şu ana kadar ciddi bir sorun çıkartmadı. Bir kere motor arıza ışığı yaktı o da bir soketin gevşemesindenmiş, çıkart tak yapınca düzeldi. Fazla bir yakıt yakışı yok. Devir daim, alternatör kasnağı, v kayışı, amortisör rulmanları, şanzuman kulağı oto'da yeni değişti. Dost olarak sana şunu söyliyim bu aracın sana yapacağı 30-50 bin km sonra debriyaj değişimi olabilir. Vizesi de 4 gün önce yapıldı :)
Şimdi navigasyondan baktım Antep İzmir arası 1050 km imiş. 5 litre ortalama ile gitsen 230 tl yapar.
Ben baya adam ettim bu aracı o yüzden yabana gitsin istemiyorum :) olmazsa da inşallah daha iyilerini bulursun. Alırken ben de çok araştırmıştım. Puntoların kmsi ile çok oynanıyor ne yazık ki (sözüm meclisten dışarı) ama genelde vize ve servis kayıtlarından kendini ele veriyor. İzmir poyrazda kaydı var ve 35AP9275 bak istersen. İlk sahibi de steingp Can kardeşimdir.
Active se 90 lık olma ihtimali sıfır..Sallıyor ama nereye denk gelirse..5 vitesli 90 lıklar var ama dinamic veya emotionlarda..Activelerin hepsi 75 lik..
Emre beyi buldum, kendisi 2007 sonunda almış aracını, 5 vites değilmiş 6 vites active esp vs gibi güvenlik paketinden olan donanımlar var gösterge ekranı 3 satır vs.
https://forum.grandepuntotr.com/tani...-selamlar.html
5 viteslilerin çıkması ise Eylül 2008 gibi olmuş
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...gil-miydi.html
yani 5 vites 90lık ancak 2009 model active 90lıkta 2008 modelde başlamış gibi öncesinde forumda fark eden yok.
ilk kısmı anlamadım, 75lik dynamic her zaman vardı diye hatırlıyorum ben
Emre beyin aracı 90lık active işte :) bknz avatar, üstelik 6 vites. active 90lık olarak işaretli 167 tanede üye var forumda, dediğim gibi Emre bey bunlardan ilki benim hatırladığım zaten üye olduğunda forumda böyle bir seçenek yokmuş, sonradan eklenmiş.
90 lık active olması imkansız..6 vites olması,dahada imkansız..Bu şekilde active model varsa,ruhsata yanlış işlenmiştir..Ozan o smile sanırım çiple 90 oldugu içindi.. :)