İnan ki 2. el piyasasını bilmiyorum :( Ama bilen çıkacaktır mutlaka.
27/05/2013, 21:17
serkandemir
Ynt: Krediyle 2. el nasıl oluyor?
Alıntı:
Evren_c Nickli Üyeden Alıntı
İnan ki 2. el piyasasını bilmiyorum :( Ama bilen çıkacaktır mutlaka.
Bilen bekleniyor :)
GT-I9100G cihazımdan 2 ile gönderildi
27/05/2013, 22:57
ametist
Alıntı:
Honor COOPER Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşım benim kast ettiğim üzerine rehin olan aracı almak için olandı!3.PARAĞRAFTAN İTİBAREN OKURSANIZ!!
Kısaca bu aracı almadan önce bir araca müşteri oldum. Aracın 30000TL kredisi
var TEBCETELEM'den bankayı aradım nasıl olacak bu işlem diye söyledikleri müşterimiz parayı yatıracak ortalama 24 saatte kaldırıyoruz rehini dediler.
Peki beni bu satışta koruyacak bir sisteminiz var mı diye sordum mesela dedimki ben ödesem krediyi dekonta yazsanız söylenen bunun bir şey ifade etmiyeceği satıcı satmam derse benim bundan herhangi bir hak iddaa edemeyeceğimdi.
Bunu bana söyleyen yetkili banka personeli ama siz buna rağmen ben daha iyi bilirim diyorsanız diyecek bir şey yok.
o zaman daha güzel bir dille derdinizi anlatacaksınız. ben müüneccim miyim sizin aracın neresinin kime kredisi var bileyim. ben iki defa bu şekilde araç aldım, süreç tamamen dediğim gibi işledi... bankadan bankaya farklı ise bilemem.
27/05/2013, 23:03
Honor COOPER
Alıntı:
Honor COOPER Nickli Üyeden Alıntı
Peki kredi kullanan tüm imzaları atmış oluyormu?
Satıştan sonra adam bir daha bankaya uğramazsa satıcı ne yapacak! Zaten bu 2 el kredili araç işi tamamen düzenlenmeli. Satıcının 30000TL kredisi var önce bankaya yatacak para sonra 2 saat ile 2 gün arası bir zamanda rehin kalkacak alıcı devrini alabilecek,para bankaya yattıktan sonra satıcı vazgeçtim dese hiçbir hukuki yaptırımı yok tamamen karşılıklı güvene kalmış iyide günümüzde baba evladına güvenmiyor.
Bu altını çizdiğim ve koyulaştırdığım paragraftan kredili araç almaktaki sıkıntıya vurgu yaptığım gayet açık ve net.