Araç işi ne oldu kardeşim..Alabildiniz mi?uzun zaman geçti hafta sonu tamam diyordunuz?
Printable View
Araç işi ne oldu kardeşim..Alabildiniz mi?uzun zaman geçti hafta sonu tamam diyordunuz?
Arkadaşlar eşim yabancı uyruklu ve Türkiye'den 2. el aldığı (2004 model bir aracı 2008 yılında aldık, Aracı bir Türk vatandaşından satın aldılk) araca zorunlu olarak MF plaka yani 35 MF ... şeklinde verildi.
Vergiler diğer TR vatandaşlarında olduğu gibi aynı şekilde ödendi (sigorta, muayene aynı)
Aracımızı satacağımız için noter ile görüştüm ( daha çok yabancı ikamet ettiği ve yabancılar ile olan alım-satım işlemlerinde deneyimli olduğu için marmaris'teki bir noteri tercih ettim).
Noter "satış işlerinin diğer araç satış işleri ile aynı olacağını belirtti. Satıcının Türkçe bilmesi veya yanında bir tercüman bulundurması gerektiğini" belirtti.
Fakat alıcının araç plakasını değiştirmesi zorunluymuş. Bu da extra bir bedel karşılığında yapılabilmekteymiş (normalde ise isteğe bağlı olarak plaka değişimi bildiğiniz üzere yapılabilmektedir).
Galiba durum biraz daha netlik kazandı.
Araç alimini ağustos-eylule erteledik.simdilik ile devam.
Alabileceğimiz avukat,noter ve bilirkişilerle teyit edildi.:)
MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi
MF plakalı Aracımızı noterde 20 dakika süren bir evrak işi ile TC vatandaşı bir arkadaşa sattık. Toplam masraf olarak 180 TL civarında bir para aldılar(tam anımsamıyorum). Fakat bu para içinde noter satış ücreti + plaka değişim ücreti yer almakta. Başka bir masraf, ek vergi falan vermedik.