kaza bu olur arkadaşlar. bende geri geri gelirken arkadaki civic ile çarpıştım. Adı üstünde kaza bu. Birileri hata yapıyor ki kazalar oluyor.
Yanlız görüntü biraz hızlandırılmış ya da hızlı kayıt edilmiş.
Printable View
kaza bu olur arkadaşlar. bende geri geri gelirken arkadaki civic ile çarpıştım. Adı üstünde kaza bu. Birileri hata yapıyor ki kazalar oluyor.
Yanlız görüntü biraz hızlandırılmış ya da hızlı kayıt edilmiş.
Bence bayan sürücü hız limitinide aşmış..Bir arkadaşın dediğine göre,orda genellikle bu dönüşler yapılıyormuş(puntonun oldugu yerden)..Ozaman oraya ışık veya döner kavşak gibi bir şey yapılabilirmiş..Suçlu çok,ama malesef olan olmuş..Bundan sonrası için önlem alınmalı..Jeep teki bayan sürücüye önlem almak biraz zor tabi :(
bence iki tarafta da suç var, neyse ki can kaybı yok.
Bayan olsun erkek olsun henüz soförlüğü tam oturtamamış insanların hız yapmasını hiç anlamıyorum.. Punto trafik kurallarına göre hatalı, jipin sahibi de uykudan yeni kalkmış heralde bu kadar da reflekssiz olamaz bir insan.
Her ikisi de hatalı arkadaşlar.Biri sol şeritten dönmeye çalışıyor,diğeri de hız limitlerini aşmış.Kazanın kadını erkeği olmaz iki sürücüye de geçmiş olsun...Kötü bir kaza...:(
iki tarafta 50-50 kusurlu arkadan çarpma, hızın yüksek olmasıjip, punto için dönüş işareti ve işaretçileri olmayan yerden dönüş veya u dönüşü yapmaya çalışması
Çok kötü vurmuş gerçekten.Ayrıca puntonun bu kazada bu kadar hasar alması beni düşündürdü.Galiba puntonun vurduğu tarafta aracın iç şasi kısmı bile eğilmiş.Kazalı tarafa bakıldığında aracın ortası çökmüş gibi gözüküyor.Jip de olsa bence bu kadar hasar almamalıydı.Niye bu kadar fazla hasar almış acaba?
Arkadan çarpan suçludur herzamna tabiki bayan sürücü diye kimse laf atmasın bence tamam hızlıdırda erkekler yavaşmı sürüyor. Burda dikkatsizlik vs yok bayanda bence hızlı girmiş o an duramaz hiç bir şekilde. Fakat punto lu arkadaş ileriden U yapıp ters istikamette dönmesi gerekiyor. Yolun yaklaşık 350 mt ilerisinde U dönüş yeri var orayı kullanmayıp dönülmemesi gereken yerden dönmeye kalkmış baktın uygun değil niye duruyorsun. Jipin çarpması kötü olmuş otomobil olsa bukadar büyük olmayacağı kanatindeyim. ssangyong da amma sağlammış böyle birşey beklemezdim o markadan.
Hangi araç olursa olsun arkadan yaklaşık 3 tonluk bir araç duran bir araca 120km hız ile vursun dağılır arkadaşlar bmw de olsa dağılır mercedeste olsa dağılır.
erhan normal şartlarda arkadan çarpan kusurludur bu kazada aynı istikamette giden araca araca çarpmıyor diğer araç kaçak u dönüşü yapıyor bu anlaşmalı tutanak bize gelse %50-%50 kusur çıkar, ki her marka araç bakıyoruz inanın hasarlarını görseniz markaya bir daha dönüp bakmazsınız
Yahu öndeki araba aniden durur çarparsın anlarımda, Punto durmuş fren lambaları da yanıyordur. Jipci bayan hız bile kesmemiş muhtemelen telefonuyla oynuyordu. Jipin fren lambasına dikkat ederseniz vurmuş, puntoyu savurmuş öyle basıyor frene.
Bu arada arkadan vuran her zaman kusurlu değildir ama bence bu olayda kusurlu. Arada bekleyen yaya vs bir şey de olabilirdi. O hızda gidiyorsan yola dikkat edeceksin kişisel fikrim.
arkadaşlar solu molu yok arkadan gelip çarpan her zaman suçludur takip mesafesi koymassan refleksini adam gibi vermezsen ayrıca hız sınırını da aşarsan olacağı bellei suçlu arkadan çarpan
Herşey neyse neyde bu punto niye bu kadar hasar almış şahin gibi.Canım sıkıldı valla.
Punto %100 hatalı. Ne ışık var,ne kavşak,ne dönüş tabelası. Ama jipi kullanan bayan sürücüde aşırı hızlı. Onda da hata var. Büyük bir dikkatsizlik.
Otomatik araç ve soförü bayan olunca çok tehlikeli oluyor. Çünkü uğraşları çok fazla. Ya telefonla uğraşır,ya saçı başı ile. Ben şahsen makyaj yapanı bile gördüm.
Bence de ikisi de hatalı.
Evet bayan sürücüler genel olarak acemi sürücülerden oluşuyor ama çok iyi bayan sürücü tanıdıklarım da var. Ben asıl nedenin sürücünün bayan olmasına bağlamıyorum.
Ben genellemeyi jeep-otomobil sürücüleri olarak yapıyorum. Jeep sürücüleri genellikle dikkatsiz, her çıktıkları yolu kendisinin zanneden sürücülerden oluşuyor. Siz siz olun bence minibüs ve özel halk otobüsleri yanında jeep lere de dikkat edin, hele jeep sürücüsü bir bayansa tamamdır!
Bir de şu araç ilanlarında bayandan araba diye ilan verirler ya sanki ne avantajı var bayandan araba almanın :)
çok büyük geçmiş olsun