opel in araçlarını hiç beğenmiyorum dandik dundik araçlar yapıyor opel 90 larda opel di vectra lar calibra omega lar biraz daha eskiye gidildiğinde rekord lar kadett ler vs. şimdikiler oldukça sıradan ve çakma tasarımlı duruyor.
Printable View
opel in araçlarını hiç beğenmiyorum dandik dundik araçlar yapıyor opel 90 larda opel di vectra lar calibra omega lar biraz daha eskiye gidildiğinde rekord lar kadett ler vs. şimdikiler oldukça sıradan ve çakma tasarımlı duruyor.
Halil kardeşim, standard şartlarda 1,3 m-jet 90 HP, 200 Nm. dir, 1,4 t-jet ise 120 HP, 206 Nm. dir. m-jet in 0-100 hızlanması 11,9 sn iken, t-jet inki 8,9 sn dir. m-jet in son hızı 175 km., t-jet inki ise 195 km. olarak gösterilmektedir. 3k m-jet 1130 kg., 3k t-jet ise 1155 kg. ağırlıktadır. Tabiki bu standard verilere bakıldığında, 100 cc. daha fazla motor hacmini de göz önüne alırsak, t-jet in m-jet e karşı üstünlüğü açıkca görülmektedir.
valla arkadaşım gerçekten kapıştığın turbo astra ise şoför faktöründen dolayı olayı önde kapatmışsın demek zorundayım :(
videolarda 120 190 arası hızlanmaları 24 sn falan
Opel astra 2010 1.4 turbo 0-210 km/h - YouTube
Astra J 1.4 140 HP turbo acceleration - YouTube
bu da mjet 120 190 arası hızlanma,
Grande Punto 1.3 16V 90Cv Sport 120-190Km/h - YouTube
ara hızlanmada rahat bi 7 8 sn var aranızda.
:D:D eyvah eyvah :D:D forumda harlem shake davası baya buyumus :D:D bu konuda harlem shake konusu herhalde , bu gerçek olamaz dimi , şaka yapıyosunuz herhalde astra turbo vs mjet için :D:D
Konuyu baştan sona okudum resmen beyin fırtınası oluşmuş :) Araçlar için bilgi sahibi olmayan birisi bu konuyu okuyarak ciddi bilgilere sahip olabilir :)
Hüsamettin abimizin dediğine katılıyorum :)
Başta bende uymamıştır dedim ama, detaylarda hızları görmemiştim. :)
Hızlar 180-190-200km ye kadar çıktıysa ve geçemediyse
1- araç turbo değildir :P
2- Araç turboysa, Hp nin önemi yok, süren eşşek olunca :)
3- Hüsamettin abi aracını iyi tanıyor :D
4- Punto her yiğide nasip olmaz :D :D
5- Geçimiş işte kardeşim adam yalan mı söyleyecek :P
Konunun bukadar uzayacağını tahmin etmemiştim hiç :)
1.4 Turbo astralar benzinli 140 beygir..Arkadaşta var..Sürücü farkından olduğu aşikar..Belkide aracı yeni aldı :)
yavvvvvvvv adam tokatladım diyor ne ugraşıyoruz ki uğraşmamış filan uğraşsaydı yeri gelir şahinle bile tokatlanır bir arkadaşımda var otomatik 1,6 astra adam daha aldı alalı 7000 km yapmış 1 yıl içerisinde kullanamadıktan sonra 200 bg olsa ne olurki 1,3 multijet active var bende gidiyor geliyor etrafımda dolanıyor abi az yakıyordır diye 4 ayda 10 bin km yaptım :)) gaza basmaya korkmadan doya doyaaa..
Helal olsun Hüsamettin abi. :D
Kilitleyelim konuyu :P
Eski tokatladığım araçların listesini yazsam buraya demekki forum karışacak Mustafa hocam :D hele o 3.16 ve 3.18 BMW lerle amasra yolunda rampa çıkarken oynamak çok zevkli
Ben susuyorum.. arkasında turbo yazan astra beni geçemediği için enteresan geldi konuyuda o yüzden açtım zaten. Mantıksız geldiği için
95 likler dizel ve arkalarında turbo yazmaz
turbo yazanlar 140 beygir ve bence sizle ugrasmamıs desek yeridir bence cunku hem benzinli olmasından dolayı seri bir arac hem turbo ve 140 beygir arada dağlar var maalesef
Peki 180-200km hızlara ulaşılmış?
Uğraşılamamış mı? Yoksa uğraşamamış mı?
Ya da Turbo yazısını kendisi mi yapıpştırmış?
:)
Bende abarth yapıştırmayı planlıyorum :) Bakalım kaç hp katıcak aracıma. Onun dışında eskiden şahinciler kaza falan yaptıklarında ; atıyorum bagaj kapağı değişecek ;
- Abi doğan kapağı tak vs. derdi :)
Ona döndü iş.
"Direksiyonda eşşek varsa, kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi
yoktur" diye bir söz var. konuya nokta koyar herhalde.. evet çift "ş" :)
Yanlış bilgi vermişim kusura bakmayın :)
2012 kasa jetta tdi 1.6 105hp 5 ileri 1300 kilo ağırlığındaymış, arkadaş illede kapışalım diyo motor 1.3 olduğu için beni çerez sanıyo, fena madara ederim dedim :D benim canavara 105lik jetta çerez gelecek sanırım :D
Kendi aracımdan örn vereyim, ank ya havaalanından girişte bir jetta TDI denk geldi yanında kız ark vardı artıstık yaptı benimde eşim vardı, önce uzar gibi oldu daha sonra düzde geçtim önüne sonra pursaklar yokuşuna yanaştık yani pursaklara sallanmazdan önceki yokuş çok az bir farkla önde idi ancak peşinden ayrılmamıştım o da bendeki ağır yükten kaynaklanıyordu , şu ana kadar geçildiğim tek araç yani peşinden gidemediğim tek bir araç hatırlıyorum o da 2006 veya 7 kasa olabilir ford focus herhalde tdcı idi, yine o da bayram dönüşü denk geldi :( hep yükten kaybediyorum herhalde
kamuya açık alanda hız yapmak sorumsuzca ve saygısızca.
her yıl yüzlerce kaza haberi, onlarca ölü ve yaralı olduğu halde.
hız felakettir dendiği halde,
burada şunu tokatladım, şurda bunu itekledim....vs diye,
basit ve bayağı tabirlerle konu açıp, insanları hız yapmaya yönlendirmek ne kadar akıllıca?????
bir motorlu aracın, bir başka motorlu araçtan daha hızlı gitmesi insana ne gibi bir zevk verebilir ki?
ve bu durumu nasıl bir psikoloji ile "TOKATLAMAK" tabirini kullanarak açıklar ki?
"TOKATLAMAK" tabirini okur okumaz böyle bir tiksnti, bir mide bulantısı hissediyorum.
bu tür mesajlarada genelde cvp yazmam, çünkü muhattabları bellidir., benim gibilerin işi olmaz. ama kaç gündür karşıma çıkııp duruyor,
dayanamadım da yazdım.
"AKILLI İNSANLAR, BAŞLARINA GELENLERDEN DERS ALIR.
DAHA DAHA AKILLI İNSANLAR, BAŞKALARININ BAŞLARINA GELENLERDEN DERS ALIR."
daha daha akıllı olabilmemiz dileği ile.
sosyal mesaj alındı.... Hız yapılacak yerde yapıyoruz,, sübyanlar gibi altımıza şahini çekip her yerine xenon lanba doldurupta şehir içinde hız yapmıyoruz.Kimsenin canını tehlikeye atmıyoruz. Yaşım 32 . Merak etmeyin nerde nasıl araba kullanılır sizden öğrenecek değilim.
Bence işi abarttı bu arkadaşımız, neden derseniz ben çok uzun yolda seyrederken sıyah veya kırmızı plakalı araçların 120 130 ile ben seyrederken dururmuşcasına yanımdan geçtiler, lütfen bunlara daha çok dikkat edelim, ilgili birimlere şikayette bulunalım... Dipnot: Altımdaki araç çok kuvvetli bir araç olsa bu hızla geçen resmi plakalıların peşine düşüp direkt başbakanlığa şikayette bulunurdum...!!!