gercekten guzel sorular ama buyuk fırma ismının gazetede mahkemelık oldu dıe gecmesını ıstemez sanırım
Beyler gece gece aklıma bır soru geldı.Bazılarımızın araclarında aırbag var ıyı tamam guzel.Araclarımızı alırken fiat 2yıl garantı verıyor ( 5 yıl verenler cıktı) gunumuzde 2 yılla cok komık kalıyorda.Neyse simdi bu garantı suresi bitti ve dogal olarak ozel servıslere sanayıye gıdıyoruz masraf acısından.
SORU su allah kımsenın basına vermesınde bır kaza yaptık ve aırbag acılmadı yaralanma yada olum durumu oldu bu durumda kanunı olarak fiat mahkemeye verırsek nasıl bır sonuc cıkar?
1)Fiat ben 2yıl garantı verdım gerısıne ben karısmam zaman gectıkten sonra acılmaya bılır mı der.
2)Garantısı bitmis ama bakımlar yıne birmot vb yetkılı servıslerde yapılıyor deyıp geri adımmı atar
3)garantısı bitmıs bıde sen bunu sanayıde bakım yaptırmıssın orda bozmuslar mı der
4)AIRBAG lerın kesın acılma oranı yuzde kac bır bılgısı olan varmı?
TESEKKURLER
gercekten guzel sorular ama buyuk fırma ismının gazetede mahkemelık oldu dıe gecmesını ıstemez sanırım
1-) Fiat 2 değil 3 yıl mekanik 8 yıl boya garantisi veriyor.
2-) Airbag açılmaması nedeniyle açılacak dava fiat'ı etkilemez çünkü airbagleri fiat üretmiyor, yan sanayiden alıyor. Yan sanayisi kim ise onun başı yanar.
3-) Airbaglerin açılması inanın hala tesedüflere bağlı tüm araba markaları için doğru yerden doğru darbeyi yemez ise airbagler zaten açılmıyor.![]()
"What we do in life, echoes in eternity"
Ben katılmıyorum. Fiyat yeni 3 yıl garanti vermeye başladı aracımı nisanda aldım ve 2 yıl garantiden faydalanıyorum ( uzatılma ihtimali var). Yan sanayiyle ilgisi yok kullandığın ürün fiat logolu bi arabada bulunuyor yani airbagdaki herhangi bir sorunun muhattabı fiattır. Fakat arkadaşımın babası bu konudaki davalara bakıyor. Fatura bedeli iadesi araç değiştirme tarzı sonuçlara cok rastlandığını fakat airbagle ilgili herhangi bi sonuca ulaşılamadığını sölemişti. Pelt olmus bi opel vectrada açılmadığını da kendi gözlerimle gördüm. Yani söleyebileceğim airbaglarine cok da fazla güvenme...
madem öyle düşünüyorsunuz 5 yıllık uzatılmış garanti var 500 ytl civarında 2yillik garanti bitmeden başvurursanız 3 yıl daha uzatıyorlar die biliyom
*****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
***MATT MAGNESIO GRIGIO***
*****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****
hoş geldin komutanım gelmedin mi hala ankaraya bak ekip dağıldı boş versen airbag lari![]()
3 yıl garanti yok. o sadece fiat finanstan kredi kullananlar için.
Multijet Active 1.3 75 Hp Beyaz
hondanın 6yıl garanti vermesi arabasına güvendiğinin göstergesidir.hyundai da 5yıl garanti veriyor.Türkiyeye yeni gelen dandik bir iran markası bile arabasına 3yıl garanti verirken fiatın sadece 2yıl garanti vermesi anlaşılmaz bir durum zannediyorsam 2yıldan daha az garanti verende yok.
700 ytl verince 4 yıla çıkıyor garanti
takmamak eldemi dit dit ötüyor![]()
Hava yastıkları, bunların sensörlerine darbe gelmedikçe açılmaz.Araç garanti kapsamında olsa da olmasa da pert olmuş bir araçta bile hava yastığı sensörleri darbeyi almadığı zaman açılmaz.Bu durum uzmanlarca incelenir ve bu noktalar darbe aldığı halde hava yastığı açılmamışsa üretici cezalandırılabilir periyodik bakım durumuna ya da garanti süresine bakılmaksızın...
evet soruların çok mantıklı ama 1.si airbag nedir ve nasıl çalışır öncelikle bunun araştırılması lazım çünkü airbag lerin çalışma stratejileri vardır.Burada amaç kaza anında sürücü veya yolcuların kesinlikle ölmeyecek vaya yaralanmayacak diye bir karara kimse imzasını koyamaz 2.side kaza anında airbag lerin açılmasını gerektirecek koşulların oluşması gerekli bunlarıda kazayerindeki oluşumlar ortaya çıkarır yani airbaglerin amacı kazanın oluşumundaki insan yaralanma ve ölümlerinin azaltılmasıdır
Airbaglerin açılmaları için sürat (hız),çarpışma açısı,ve bunungibi bi takım koşulların oluşması gerekmektedir.
PASİF GÜVENLİK SİSTEMİ
Araçta önden veya yandan bir darbe alındığında özel koruyucu tertibatların devreye girmesi için kumanda veren bir elektronik kontrol sistemi bulunmaktadır :
Ön koruyucu sistem şunlardan oluşmaktadır:
- Çift kademeli olarak devreye giren sürücü ve yolcu ön hava yastıkları ;
- Tek kademeli sürücü dizi koruma hava yastığı , tek kademeli yolcu dizi koruma hava yastığı (opsiyon);
- Kilitli gerdiricili ve kemerin verdiği yükü dereceli olarak azaltıp limitleyen ön emniyet kemerleri
- Darbeleri algılamak için merkezden kaçık olarak takılmış olan ön ek sensör ;
Yan darbe koruyucu sistemi şunlardan oluşmaktadır:
- Ön koltukların üzerinde ve görünür konumda olan iki adet yan hava yastığı ;
- Tavan alt şaselerine yerleştirilmiş olan iki adet perde tipi hava yastığı ;
- Orta direğe konumlandırılmış olan iki adet darbe algılama sensörü.
Ön koruyucu sistem , darbenin şiddetine göre aktif olma parametrelerinin otomatikman devreye sokan yeni "Air-Bag Smart 2", mantığını kullanmaktadır.
Nitekim sürücü ve yolcu hava yastıkları çift kademeli olarak devreye giren tiptendir ;
- Alınan darbe orta şiddette ise elektronik ünite hava yastıklarının birinci kademede devreye girmesi için kumanda vermekte ve bunu takibende yüksek bir sıcaklık artışından sonra koltukta oturan kişinin üzerine boşalan enerjinin yaralayıcı etkisinin olmamasını sağlamak için ikinci kademenin devreye girmesi kumandasını vermektedir.
- Çok şiddetli darbelerde , ünite küçük bir sıcaklık artışından sonra koltukta oturan kişinin direksiyona veya ön göğüse temas etmeden önce kinetik enerjisini sönümlemek için derhal ikinci kademenin devreye girmesi kumandasını vermektedir.
Ayrıca , ön traversin üzerinde motor kaput kilidinin yanında bulunan ek sensör ECS "Early Crash Sensor", elektronik üniteye , koltuktaki kişinin direksiyona veya ön göğüse doğru hareket etmeye başlamasından önce eski sistemlerden farklı olarak devreye girme safhasının tamamlanmasının sağlanması için yardımcı olmaktadır
aynı zamanda tabikide tutp sanayide işlemler yaptırırsan hiç bir hakkın olmayabilir
kendine iyi bak iyi G.Punto kullanmalar
660 ytl ile garanti 2+2 oluyor 4 yıla çıkıyor
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri