Sonuç olarak bu araçlar ekonomi maksatlı şehir içi araçları.Yüksek hız beklemek ve bu noktada performans almaya çalışmak ne derece doğrudur tartışılır.Can güvenliği söz konusu olduğunda,kabul edilmiş değerler içinde kalmak taraftarıyım.
Printable View
Sonuç olarak bu araçlar ekonomi maksatlı şehir içi araçları.Yüksek hız beklemek ve bu noktada performans almaya çalışmak ne derece doğrudur tartışılır.Can güvenliği söz konusu olduğunda,kabul edilmiş değerler içinde kalmak taraftarıyım.
can güvenliği konusuna eyvallahda ben 190 ' ara sıra gösteriyorum.... Çokda rahat basıyorum. En ufak güvensizlik titreme vs. yok. Pamuk gibi gidiyo.
Hatta bi gün hanımla beraber çevre yolunda giderken araçta eşim soru çözüyodu ve ben 195 i gördüm araçta tabi yol boştu yaz günü 5 şeritli yoldan bahsediyorum. Eşime sordum '' biz şuan kaçla gidiyoruz. dedim'' Bilmem dedi 90-100 heralde dedi. Varın siz anlayın. Kesinlikle sizin araçta bakım eksiklikleri vardır... Kesinlikle finisher balansa girmiş ve sağlam yapılmış bi balanstan sonra araç sallama yapmıyor....
Arabayi ilk aldigimda deneme yapmistim ve Bursa otobanda 195 km civari ayagimi gazdan cektim.basmaya devam etsem 210 kmyi her turlu goreceginden adim gibide eminim.diyeceksiniz neden ayaginizi cektiniz gazdan ?
Cevabi Sasilacak olay!!! on kaputtaki sag cam fiskeyisinin bulundugu siyah plastik parca uctu gitti :D bende korktum hem digeride ucacak hemde kazaya sebebiyet veririm diye.neden koptuguna gelince benden onceki sahibi arabayi satarken kopan siyah parcanin beyazladigini siyahlatmak icin baya ugrastigini soylemisti bana.sagolsun parcayi siyahlatmak icin soktugunde tirnaklardan bir tanesini kirmis.asiri hizli gidincede ruzgarin etkisiyle uctu gitti :D neyseki kopan parca arkadan gelen birinin kaza yapmasina sebep olmadi.sonuc olarak 105 tl ye gidip yeni parca almak zorunda kaldim ve bidahada 160 km hizi asmadim:D:D:D
GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
Öncelikle kendi tecrübelerim den bahsedeyim. Aracınızla hız yapıcaksanız, ha diyince 180 yapamazsınız. Aracı en az 2. vitesden itibaren zorlamanız gerekir. 2. vites de son gaz 3. vitesde son gaz son devir. diye giderek aracınızı hızlandırırsanız 170 km rahat yaparsınız. 5. viteste 100 ile giderken dur son gaz basıyım derseniz istediğiniz sonuca kolay ulaşamazsınız.
eco mod olayını bilmiyorum ama benimde başıma böyle bir durum gelmişti.normalde 140 km rahat bir şekilde ulaşıyor ve 140 dan sonra uzun sürede 170 e ulaşıyordu aracım,sonra açık hava filtresi taktırdım ve 140 km ye yine rahat bir şekilde ulaşıyordu ancak 140 da sanki motor fren yapıyor gibi hiç yükselmiyordu, hava filtresini söküp orjianal hava filtresine döndüm düzeldi,açık hava filtresi vs taktırdıysanız ondan olabilir yada normal hava filtrenizde de bi sıkıntı olabilir
Benim araçta da tam tersi 110 -120 km hızdan sonra 6 vites istiyor sanki ve araba bu hızlardan sonra 6 vites varmış gibi ivmeleniyor. Bazen gizli bir vites daha var mı diyorum.
Bu arada aşırı hıza karşıyım ama yolun uygun olduğu anlarda bir kaç kez dip gaz denemesi yaptım.
Dostum benim bea, cidden çok özledim gp mi , bazen diyorum dasalak kafa neden sattıysam dursaydı garajında :( bende birtürlü forumdaki bazı şahıslara inandıramıyorum çok ama çok rahat 150 ve üzeri hızlara çıkıyordu ama ben çok çok nadir çıktım ama aracın motor ve şanzuman uyumu benim araçta Muhteşemdi çok güzel kullandığıma ve bakımını yaptığımdan dolayı bu performansı da aracımın bana verdiğine inanıyorum.
Şu derslerini bir bitir benimkiler başlamadan kafa kafaya bir mangal keyfi yapalım nasıl olsa Alpın ve Goodyear larımız var :D