+100000
Printable View
Burada yazılanları okuyunca bir benmi Fiat araç almış olmaktan pişmanım diye düşündüm.Yanlış anlaşılmasın puntomu seviyorum,ama Fiat ile yaşadığım sıkıntılardan sonra biliyorum ki ikinci aracım Fiat olmayacak.Piyasadaki önyargıları marka olarak oldukça hakediyor. Sizin sıkıntılarınız inşallah kısa sürede sona erer.Ama Fiatın bu imajı,bu politikalarla uzun süre devam edeceğe benzer.İyi akşamlar.
Doğru söylüyorsunuz da ben de aracımı satmaya çalışanlardan biriyim forumda ilanım var daha hiçbiriniz "hayırlı satışlar" bile demediniz bir tane bile yorum yok zoruma gidiyor :) Araç güzel fiyat da uygun ama arayanlarda para yok hepsi Takas soruyor...
https://forum.grandepuntotr.com/sati...-77500-km.html
bir el atın şu konuya da birbirimize destek olalım dimi :)
Valla doğru söylüyorsunuz.Ne kadar objektif gerçekleri ortaya koyarak anlatsak da alman araçlarına ve fıata karşı bakış açısı değişecek gibi durmuyor.Bizim okulda bir arkadaş geçen gün 5 parça boyalı 220000 deki poloya 11.800 tl saydı.Fıat düşünmezmisin dedim ben fıat asla almam dedi.Şimdi artık ne zaman sanayiyeye gitmeye başlar bilmiyorum artık.
yeni bir fiat kullanicisiyim yaklasik 3 aylik sabirdan sonra nihayet aracimi buldum.bende arastirma yaparken dogal olarak konfor ve yakit tuketimini goz onune aldim.onume corsa fiesta polo ve evo yu koydum.donanim saglamlik konfor ve yakit tuketimi.... bunlari onume koydum ve polo ile evo arasinda kaldim.dedimki daha fazla donanim daha cok ekonomi olarak daha dusuk model polo (direksiyonunda kumandasi bile olmayan ful dedikleri comfortline) alacagima daha az kullanilmis daha yeni bir evo.ve cok sukur hic de sikintisi yok ve polodan daha konforlu...gecmisten gelen olumsuz marka imaji dusuncesi bende de vardi ama devir degisti artik kotu araba yok.kesinlikle fiat...
Trafiğe çıkmasamda 17 yaşımdan beri arabam var, 2011 Temmuz 'da 4 kapı sıfır araç almak istedim ve incelemelerden sonra skydome ön planda olduğu için Evo 1.4 Multiair Dynamic aldım. O paraya aranabilecek her özellik vardı, fazlasıda vardı bence kesinlikle. Sonra Polo ile kıyasladım ve o paraları verip nasıl bomboş alıp bindiklerine güldüm. Taki ikinci el fiyatlarının nasıl rezalet derecede düşük olduğunu anlayana kadar.. Açıkça söylüyorum, birdaha Fiat arabasımı asla tercik etmem. Bu söylediğimde sakın yanlış anlaşılmasın, fiyat ve donanım olarak harika ancak satış politikaları ve servis anlayışları rezalet.
Fiat 'la aramdaki tek bağ bu forumdur, bana yararı olan tek konu burasıdır.. Bunu samimiyetle söylüyorum.
Valla bizde 8 ay 1.6 ies aradık 3 tane araca bakmaya gittik birinin tavanı güneş yanığı,birinin motoru bitmiş,birinin ses gelmeyen yeri yoktu.Pazar günü yine oto pazarındayız her zamanki gibi yine beyendik bir ies adam 99 model 168 bindeki arabaya 18 bin çekti orada benim sigortalar attı içi boş arabaya bu paraları çekiyorlar o anda soğudum bedava verseniz almam dedim bu civicleri sonra ford fiesta baktık onunda içi hoşuma gitmedi sonra puntaya gözüm kaydı detaylı bir araştıma sonucu birde allahın sevgili kuluymuşuz 8 ay boşuna gezdirmemiş bizi grande punto sahibi olduk İLK BAŞLARDA BENİM DE TEREDÜTTÜM VARDI FİAT DEDİLERMİ ÇEKİLYORDUM Bİ ADIM ama alınca gördümkü konforlu araç binen arkadaşlarımın dibi düşüyor iç geniş konforu iyi diye...
Bunların bi nesli tükenmedi gerçekten :) Fiat da araba mı, onun yerine 80 model bmw alırım, 1.2 tsi bu jettayı çekmez 1.6 olması lazımmış :) insanoğlu işte yanılgıdalar :)
fiat reklamı bile beceremio arkadaş reklam filmi çekiosun balon uçuran çocuklu falan ne alakaysa bi arabadan bahset şu özellik var de ne biliim arabayı anlat işte kısacası beceremiyolar ww. servisi tanıdık diye arabamı oraya götürdüm normal bakımları için orda çalışan bana golf ü öve öve bitiremiyo anahtarsız çalıştırma var arabanın yanına yaklaşınca kapılar açılıyo falan diye bu özellik 2004 stiloda vardı dedim sustu kaldı cam tavan stilodan çaldı herkes öncesinde komple cam tavan araba ben bilmiyorum varsada ama işte bunu tanıtabilmek önemli olan .renault clio nun 15 çeşidini üretip marka haline getirdi fiatda 1999 yılında çıkma palio yeni üretimden kalktı bunlar normal yani
arkadaşlar aslında herkes kendi çapında haklı bu olaylarda(tüm başlıkları okudum)...35'e aldığın araç 2 ay sonra 31'e düşüyor...2. eli çok rahat gitmesi gereken bir marka diye düşünüyorsun araç aylarca web sayfalarında çürüyor :)....sıfır araç satılırken %20 değer kaybı yapar diyorlar 2000 - 2002 model araçlar uçmuş gitmiş...aldığın sıfır araca komik rakamlar teklif ediyorlar...ama FİAT markası şapkayı önüne koymalı artık...doblo türü araçları çok satıyor diye(multijetten dolayı) çok rahatlar...biraz daha ayrıntıları önemseseler daha farklı olacaklar...çünkü; fark ayrıntılarda saklıdır.
bugün birisi dışarıdan arabayı kesiyor Indim bi sigara yaktım Yanıma geldi araba 2012 mi ddi yok 11 dedim Temiz duruyor Ne bunun markası dedi fiat punto dedim 25 bin varmi bunlar dedi yok 34 35 civarı dedim fiata o kadar para mi verilir dedi. Arabayı tanısan 40 ta verirsin dedim güldü onu alacağıma fiesta alırım dedi Iyi git al o zaman dedim Içine bakayım bi dedi içini görünce içi gitti adamIn ama belli etmiyor.özellikleri söyleyince daha bi heyecanlandı tavanı görünce zaten aklı gitti fiatIn böyle arabası varmiymis yav ddi Satıyon mu arabayı dedi yok dedim satarsan haberim olsun dedi numaramı vereyim mi dedi yok kalsın dedim bindim Geldim:)
fiata d sınıfı, kalite marka imajını yaratacak, insignia gibi bir araç lazım.
Alfa'da D segmentte temsilci bırakmadı 159 bitti.
Kaldıki ülkem insanına onu anlatamazsın D olacak arma Fıat olacak.Kalite Mondeodan iyi fiyat daha az olacak belki düzelir kötü imaj.
bende her yazdığınıza katılıyorum .Düşüncelerim ise Fiat Dünyadaki en büyük otomobil üreticilerinden biri aklınıza gelen bir çok markanın da sahibi malesef politikaları fiat en ucuz alfa romeo genc ve spor ,lancia elit kaliteli sınıf, maserati ve ferrari ise en üst segment bunun yanında iveco , new holland traktör vs vs bunlara değinmiyorum bile fiatı girdiği ülkelerde ucuza ve dandik araç yapıp satıyor örnek brezilya saçma sapan uydurma modeller var inanın bu konu brezilya forumundada böyle tartışılır bence :)
neyse adamlar doymuş anlayacağız ucuza araç yaparız satarız diyolar albealar çok mu iyi sizce bence hataları şu punto , bravo , stilio gerçek italyan modeller fiat değil de alfa romeo veya lancia markaları altında çıkmalı fiyatları yine bu seviyede olmalı fiat marka araçlar ise tamam ucuz olsun yerli üretim vs vs olsun. renault niye daica markası altında o araçları üretiyor markasının değerini korumak için veya opel neden chevrolet getiriyor bence bu sebepten.
bizim araçlar gerçekten çok kaliteli fiyat donanım olarak bakarsak 1.3 multijet motoru zaten çok çok başarılı bi motor bende grande punto var euro ncap 5 yıldız
eniştemde 2006 honda civic var ve daha öncede 2003 vardı geçen yıl opel astra bakmaya gitmiş heyecanlı telefon açtı bana araç çok güzel çift bölgeli klima var diyor dedim enişte benim 2009 arabamda var :)
kuzenimde şirket jettası var o kadar boş ki teybi bile 2 kanal düşünün klimayı vs geçtim
ama bizim tofaş sürekli donanımlarla oynuyor sahibinden.com a girin kaçtane isim çıkıyor emotion donanımı hatırlayan var mı aranızda sürekli oynuyolar o gidiyor başkası geliyor açııkcası 1- italyanlar yüzünden 2- tofaş politikaları yüzünden bizim araçlar değer kazanmıyor 2.elde para etmiyor hemen satılmıyor bence böyle...