hayırlı olsun yukarıda söylemişler zaten yeni kanuna göre o sene bitene kadar satın alınan bütün modeller o yıla ait olduğu için 2012 gözüküyor
Printable View
hayırlı olsun yukarıda söylemişler zaten yeni kanuna göre o sene bitene kadar satın alınan bütün modeller o yıla ait olduğu için 2012 gözüküyor
aracınız hayırlı olsun.Bende mayıs 25 çıkışlı aracımı alırken etrafımdakiler 3 ay bekle 2013 al dediler ne alakası var dedim yeni olacak diye 3 ay beklemem dedim ve aldım. Bana göre trafiğe çıkış tarihi daha önemli. Bence sizde bunlara takılmayın.aracınızın tadını çıkarın.kazasız belasız.
Bu uygulama sanırım 2012 başından beri var. Diper arkadaşların dediği gibi; nasıl olsa ruhsatta yazıyor trafik çıkış tarihi o şekilde belirtirsin hiç sorun olmaz.
otomotiv sektöründe çalışan biri olarak şöyle bir açıklık getiriyim.. araç nezaman üretildiyse ozamanın tarihi ile çıkış yapacaktır..
yani artık aracın üretildiği tarihtir önemli olan..
Ben 8. aydan sonra model yılı bir üst yıla geçiyor diye biliyorum, emin olmamakla beraber. Ben ekim 2010 da aldım Aracımı 2011 model ama.
hayırlı olsun ama byle seylere takılmayn derim sonucta arabnn trafiğe cıkısı belli :)
aslında hiç bişey fark etmez. gerçek modelini öğrenmek isteyen trafiğe çıkış tarihine değil şase no dan model tarihi öğrenir. sen istediğin kadar 2013 de.. şase noda 2010 ise senin aracın 2010 modeldir. zaten sizin aracınıza 2013 yazsaydı bile ruhsatta ocak 2013 yazacağı için ha aralık 2012 ha ocak 2013 diye düşünürdüm.
hem ayrıca yeni yıl zamlarından da kurtarmışlar sizi..
hocam birkaç ay kullan üzüntülerin artacaktır emin ol (tecrübeyle sabit)...
Değerli arkadaşlar paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim kazasız belasız hayırlı günler dilerim.