Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız binmek nasip etsin.
Printable View
Hayırlı olsun. Allah kazasız belasız binmek nasip etsin.
dualogıc biraz can yakar. benim aracımda dualogıc fakat hiç memnun değilim. renault edc veya vw dsg çok çok daha üstün dualogıc den. bikere P ye alamıyorsunuz kışın karda kışta el freni çekemeyebiliriz. veya çok dik yokuşlarda el freni yetersiz olabilir yıl olmuş 2012 takozmu koyacaz ? manuel olsa at viteste kalsın ama bizimkiler a/m bölümünde bile el freni inikken biri itiyormuş gibi kayıyor. Bence dualogıc 10 üzerinden 5. Bu arada hayırlısı olsun yeni aracınız.
Dualogic Manuel'den farkı yok park edince viteste bıraktığınızda (1de veya geride ) öyle durur.boşta bırakırsanız uyarı verir sesli ve görsel olarak, tabiki çift kavramalı viteslerin kullanımı daha konforlu vites geçişleri daha seri olabilir, ancak garantisi bitince Dsg nin arıza masraflarını forumlardan takip edebilirsiniz, EDC, TCT, powershift nispeten daha yeni ve şimdilik çok şikayet yok umarım olmazda.
Neticede dualogic diğer tek kavramalı robotize şanzımanlarla benzer özellikleri taşımakta(auto6r,easytronic,mmt vs..) ancak park edince viteste bırakıldığında normal Manuel araç gibi durur yanlış bilgilendirme yapmayalım.
Viteste iken aracin kayiyor ise, manuel versiyonunun da kayiyordur ;)
yani dualogic olmasiyla ilgili bir durum degil bu bahsettgn.
Çınarcıkta kamp yapıyorduk bunu denemiştim. geriye aldım vitese aldım gene kaydı taş koymuştuk arabada uyudum dedim elim el frenine gelir vs yanlışlıkla diye bi yanlışınızvar aracım dualogıc kontak kapalıyken aracı asla tutmuyor rampalarda ileri veya geri kayıyor.
DUALOGIC sistemi ile hiç bir alakası yok olayın.
**Sizin araç yokuşta kaçırıyor ise, aynı yokuşta aynı şartlardaki motora sahip "manuel vites" 1.4 Fire araç da kaçıracaktır.
Motor sekmanlarınızla ilgili bir sorun başladıysa eğer, kompresyonu yeterli gelmeyip motor harekete başlıyor olabilir.
Ama sekmanlarda ve pistonlarda herhangi bir problem yoksa. Çok dik olmayan yokuşlarda, motor kendini bırakmaz. El frensiz bile durur. Belki de aracınıza özel bir durum oluşmuş olabilir.
Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin.
2009 1.4 Duologic aracımın şu anda 40.000 km civarlarında. Duologic parasının hakkını (satın alırken 800 tl civarı bir fark ödedik alt üstü) veren gayet başarılı bir sistemdir. Çift kavramalı ve CVT şanzımanlara göre eski teknoloji bir şanzımandır evet ama o dediğim gibi fiyat / performans oranı yüksektir. Ayrıca, klasik tork konvertörlü şanzımanlar gibi tüketimi arttırmaması da gayet iyidir.
Son 4.500 km için (yaklaşık 2.500 km si. şehir dışı) şehir içi & dışı karışık yol bilg. ortalaması 6,8 km / 100 km. Şehir içi İstanbul trafiği, şehir dışı ise tam yüklü iken hızlı otoban trafiği.
Özetle, bizim arabalar çok yakmıyor, benzin çok pahalı olduğu için çok ödüyoruz. :)
Kardeşim stop ettikten sonra bahsediyoruz :) yokuş kalkış destekli araç manuel gibi geri mi kaçırır diyorsunuz ? ben bundan şikayetçi değilim çalışırken tutuyor stop ediyorum el freni çekiliyken tutuyor fakat el freni indiğinde viteste veya gerideyken boş taymış gibi kayıyor. Çünkü bizim otomatiklerde P olayı yok ama arkadaş kendininkinin kaymadığını idda ediyor akşam denedim arabanın frenler sertleşmiş yokuş aşağı gidiyordu valla ya benim evo da sorun var yada o arkadaşınki değişik şanzıman..
5k easy 1.4 fıre 77 hp dualogıc s&s fiat punto 2012 model benzinli aracı aldım ama elime ulaşılmadı bugün verilecek.nasıl bir araba yakıt ve suspasıyon nasıl.yardımcı olurmusunuz.start&stop özelliği varmı acaba.otomatik vites
Yeni aracın hayırlı olsun. Yeni Punto ile ilgili merak ettiğim tek bir şey var, yol sesi durumu nasıl?İçeriye hala çok ses giriyor mu yoksa yalıtımı iyileştirmişler mi acaba?
bende aynı araç ile 6-7 arası yakıyorum 7 yi geçmiyor 120 130 lada gittiğim oluyor şehir içi hatta dahada fazla yakıtından çok memnunum, hayırlı olsun
Hayırlı olsun....
Dualogic vites candır kim ne derse desin. Şikayet konusuna gelince girin opele forda herkes bu tarz tiptronik vitesten illallah demiş...
DSG filan daha iyidir mutlaka ama bu fiyata dualogic vites candır. Ben alırken de çok olumsuz yorum okumuştum ama kullandıkça gördüm ki gayet güzel. Tek olumsuzluk hızlanmalar o da vitesten çok motor kaynaklı, 3'e çekmeden araç gitmiyor manuel müdahale ya da dip gaz gerekiyor. ..
13.200 km'de aracım...duologic benzinli... ortalamam 7.2....genelde şehir içi kullanırım...otobanda sabit 90 km hızla 5-5.5 civarında...benzinli için gayet iyi değerler bence...
Allah c.c. kazszı belasız kullanmak nasip etsin.bende de 2011 (aralık 2010 teslimi) evo 1,4 77 hp dynamic dualogic var.skydomlu.aracımıza severek biniyor ve kullanıyoruz ailece.varsın geç hızlansın neticede aile aracı ve çoluk çocuk biniyoruz.kurallar dahilind ekullanılınca oldukçe keyifli dayanıklı tam bir fiyat perfomans makinası.muadili araçlar için 35-40.00 Tl arası fiyat veriyorladı sunroof veya panaromik tavan ile. ben o zaman 31.750 tlye kasko maliyeti içinde aldım.daha ne isteyeyim.
hayırlı olsun güle güle kullanın
Hayırlı olsun. Ben de taze dualogic kullanıcısıyım. Test aracı haricinde hiç dualogic kullanmamıştım ama alırken neyle karşılaşacağımı biliyordum. Şimdilik çok memnunum.
Bu aracı almak isteyen olursa nacizane ben de görüşlerimi yazayım istedim;
eski aracım dizel Citroen C1'den sonra uçak gibi geldi, çok sessiz, çok yumuşak, konforlu. 100'ün üstündeki hızlarda motor sesi epeyce geliyor, yol sesi bana makul geldi (Continental 185/65/15 lastiklerle). Ama tabii performans aracı olmadığını akıldan çıkarmamak lazım. C1'ime nazaran torkun düşük olduğu hissediliyor ama "gitmiyor" diyemem. 1'den 2'ye atarken doğal olarak biraz sarsmakla birlikte sonraki viteslerin geçişleri gayet yumuşak. Vites düşürmeler daha da yumuşak. Vites geçişleri çok hızlı değil ama araç devirlenmeye istekli olduğundan ihtiyaç halinde dip gaz yapıldığında "paçayı yırtacak kadar" çabuk hızlanıyor.
Az trafik, bol otoban, nerdeyse dümdüz bir güzergahta 5.8 litre ortalamayla işe gidip geliyorum. Otobanda hız sabitleyiciyi 90 km/s'nin çok az altına ayarlıyorum, en ekonomik hız olarak bunu tecrübe ettim. Şehir içinde de mümkün olan her yerde 50-70 km/s aralığında hızı sabitliyorum. 50'yle giderken 3-4 litre anlık tüketim gösteriyor.
Almayı düşünenlere tavsiye ederim.
hayırlı olsun, güle güle kullanın