bence bu hikayede eksik bişeyler var.Servis yağı biten aracı yağ ekleyip göndermez
Printable View
bence bu hikayede eksik bişeyler var.Servis yağı biten aracı yağ ekleyip göndermez
Acil çağrıyı arayarak gelsinler her hangi yağ koyorsanız ınanmazlar ve motor sorunu çıkarsa kullanıcı hatası derler masrafı alırlar gelsinler tutanak tuttur ve sorunu telefonda yağ sorunu anlatırsanız yağ getirirler . Sonra her motor sorunu çıktığı zaman tutanağı gösterer para talep edemezler.
Beyler o kadar unutkanım ki hem benzini hemde yağı farkemedık işin aslı orda yatıyor allahtan önceden benzin bitti zor kurtardık motoru
arkadaslar benzınden durdu yağ lambası yandı ve yağ cubugunu cekınce yağ hiç yokturdu 2 litre yag ekledım 2 litre benzın ekledım calıstı direk servise gittim serviste herşey normal oldugunu soyledıler pis yagı bosaltıp yenı yag koydular hepsi bu kadar.
geçmiş olsun. aracımı aldığım gün heyecandan yağına bakmamışım ertesi gün evin önünde bi kontrol edeyim dediğimde yağ, yağ çubuğunun ucuna değiyordu ve zivit gibi olmuş. sonra 2 litre kadar 10-40 ilave etmiştim ve 1 hafta sonra da bakıma soktum aracımı hiç de sorunda yaşamadım. aracımı üsküdardan tekirdağa bilmeyerek de olsa o halde getirdim.
bu araba nasıl yağ eksiltiyor ya onun bi cevabı yokmu ya da siz cevabını aramadınızmı? garantiniz varsa baksınlar neden yağ eksilttiğine biz puntolarda yağ eksiltme sorunuyla pek karşılaşmadık bu arabada anormallik var ya da karterin hafif delindi ordanda sızdırıyor olabilir dicem ama servis yağını değişmiş eşşek değiller ya illa farkederlerdi anlamadım cevaplarsanız hem merakımı giderir hemde daha yardımcı olmaya çalışırız.
servis herşeyin normal oldugunu söyledi bir nevi aracım bakıma girmiş oldu herseyı baktılar karteline yag yakmasına hıc bı sorn yok dedıler yagı komple degısıp verdikler aracı suan kullanıyorum arac biraz hafiflemiş cekişi filan güzel olmus. galiba benzinin bitmesi olayı karıstırdı herhafta yagına bakarım artık.
Bazen araca eksik miktarda sıvı koyabiliyorlar ya da araç eksiltebiliyor. O normal o yüzden 5000km de sıvı kontrolü vardır. Anlaşılan arkadaşın direksiyon ve debriyaj hidroliğinide tamamlamışlar debriyajla direksiyon yumuşadığına göre. Belli ki o aracında sıvı eskiği varmış tamamlanmış. Öküz altında buzağı aramanın manası yok. Güle güle bin kardeşim. Dikkat li ol yeter. Aklına geldikçe kontrol et. Aracı fazla sıkıştırıp üst devirlerde kullanırsan araç bir miktar yağ yakabilir. Belki bununla alakalıdır. Sonuçta multiair insan biraz basmak ister ;)
aykut hangi servise götürdün aracını topcuoğluna mı özel servise mi? bildiğim kadarıyla son bakımı özel serviste yapılmış diyordun sende özele gittin sanırım. bence yağ eksiltme nedenini araştır sonradan başına sıkıntı yaratmasın
yok ali abey topcuogluna goturdum adamlar araçta bi problem olmadıgıını soyledıler hatta bugun aradılar bı sıkıntı varmı dedıler yok dedım heralde benım benzınin bitmesi motoru kurtardı tüm bakımlarını yaptırdım saolsunlar fatih bey var topcuoglunda cok iyi birisi yardımcı olyor baya bu hafta yıne götürebılırım sınyal lambaları için içine su kactı yenısını takıcaklar galiba... herhafta bakıcam eger eksıltme varsa gotururum servıse ıns bı skıntı cıkmaz abı.
Aracın motor garantisi iptal olmuştur şayet bir önceki bakım özel serviste yapıldıysa, elektronik, mekanik ve kaporta olarak garantiler ayrılıyor.
bence alakası yok beyler zaten bakımı 20bindeydı 23500de goturdum ayrıca ılk aldıgım haftada kapı menteşelerini değiştirdim garantisi devam ediyor.
hatta bugun görüştüm sinyal lambaları için getirinb bakalım bizden kaynaklıysa değiştirelim dediler :)
10bin deki aracin yag eksiltmesini ilk defa duyuyorum..
hocam yazılanları tek tek okudum gerçekten aracınızı zor kurtarmışsınız öncelikle geçmiş olsun..yağ ışığının yanma sebebi birkaçtane olabilir..yağ filtresi tıkandığında da yakar bana sorarsan yağ filtresi tıkanmış gibi geldi bana..yağ azalttığında ve tehlikeli seviyeye geldiğinde de yağ ışığı yanar aslında bizler yağ ışığının yanmasından çok korkarız ama o ışık yandığında yine içinde bir miktar yağ mutlaka bulunur ve hemen motor gitmez pamuk helva değil ki bu mükemmel oranlarla ve inanılmaz basınçlar çalışan makine..
yağ ışığı puntolarda son saniyede yanıyorsa ve yağ çubuğunu çektiğinde yağ görünmüyorsa bu araştırılması gereken ciddi bir sorundur ve herkes tehlikededir.....son saniyede yanan yağ ışığı hiç bir arabada işe yaramaz,işlevi yoktur ve araca az veya çok zarar verir.
kesinikle katılıyorum araç nasıl olsa garanti altında durumunu anlat bakalım..ama benim içime kurt düşüren olay şu oldu..yağ yaksa yada yağ eksiltse diyeyim ya motordan sızma olur yada duman atar bu ikisi de yoksa arabaya bakım sırasında ya eksik yağ kondu yada tıpadan falan kaçırdı..başka bir açıklaması yok..