"i20'ye binmektense otobuse binerim daha iyi." En yakın arkadasımın i20 konusundaki şahsi fikri.Kendisi i20 sahibi 2012 model ve benim arabaya hasta.
Printable View
"i20'ye binmektense otobuse binerim daha iyi." En yakın arkadasımın i20 konusundaki şahsi fikri.Kendisi i20 sahibi 2012 model ve benim arabaya hasta.
Burda bir i20 kullanıcısı olarak sorunsuz kelimesi ağzımdan çıkmadı öyle bir iddada yok... Ancak Punto lar gibi kronikleşen sorunları da olmadığı aşikar... Forumda puntoyu küçümseyen olmadığı gibi i20 kelimesi duyulur duyulmaz aksine öyle nefret dolu sözcükler çıkıyor ki bazı arkadaşların ağzından... Hayatında hyundai kullanmamışlar dahi kulaktan dolma sözlerle konuşuyorlar... Ben i20 yi alana kadar hyundai ön yargı ile bakarken şimdi aldım kullandım ve yanıldığımı farkettiğimi açık yüreklilikle itiraf ediyorum... Evet hyundai belki teneke... punto sanki zırhlı çelik mi...
Fiat grubu toplumda sağ aynasını dahi para ile satan, kuş serisi ile milletin cebini sömüren, yeni çıkardığı araçlarda motordan başka bir özelliği olmayan, viraj tanımayan, frene bastınmı arkasının nereye gideceği belli olmayan araçtır şeklinde konuşulur... Bir kamyoncu ve taksici arkadaşımdan duyduğum aynen bunlardı...
Eraların süspansiyon sorunu olduğunu bilmeyen yoktur heralde değil mi... Eranın rakibi albea ise çok mu iyi ? Al birini vur ötekisine...
Hyundai şu anda kalitesini tasarımını iyileştirme arayışında ve şu anda başarılı... Toplumdaki önyargıları aşmak için uğraş verirken Fiat ne yapıyor acaba? Halen yalıtım düzeyi "0" olan araçlar üretmiyor mu ? 2010 Linea ya bindim... Resmen araba gitmiyor... basınca da motorun ZINK lama sesi içerde...kusra bakmayında o sesle yollar bitmez...
Herneyse punto kötü araç değil... Tasarım güzel... İç tasarım güzel ama donanımda geride kaldı... Artırması lazım... Full diye aldığın en yüksek donanıma halen opsiyonel bişeyler ekliyorlar... Bu satış politikasını bırakması lazım... Fiyat etiketini de düşürmesi...Tampon değiştirerek yeni bir şey olmuyor...
Selim söylediklerine katılıyorum.Hyundai son yıllarda kendini geliştiren bir marka.Tüm standart araç üreten -Fiat Dahil- markaların hepsinin ciddi rakibidir şuanda.Aşağıdaki paragrafa da katılıyorum:
''Fiat grubu toplumda sağ aynasını dahi para ile satan, kuş serisi ile milletin cebini sömüren, yeni çıkardığı araçlarda motordan başka bir özelliği olmayan, viraj tanımayan, frene bastınmı arkasının nereye gideceği belli olmayan araçtır şeklinde konuşulur... Bir kamyoncu ve taksici arkadaşımdan duyduğum aynen bunlardı...''
Ama burada suçlu Fiat değil de tamamen ''Tofaştır'' İtalyada teknolojisi, tasarımı biten otomobilleri getiren ya da lisansla üreten Tofaştı.Ancak insanlara daha çok Fiat olarak lanse edildiği için tüm olumsuz görüşlerden etkilenen Fiat oldu Türkiyede :(
Eyvallah abi sağolasın ama herkes senin gibi düşünmüyor ki... Sanki babasının fabrikasıymış gibi kendi aracına övgü karşı araca hakaret... Bunu anlamadım gitti...
Fiat ticari olarak tofaştan ayrılma durumuna gitmeli... Tabi giderse sonuçları tüketiciye nasıl yansır bu da ayrı bir mevzu... Ama artık Tofaş-Fiat da değişim şart... Otomobil üreticilerinin kendi aralarında rakip olmaları demek tüketicinin daha fazla özellik, kalite, esneklik sahibi araçlara sahip olması demek...
Son olarak tekrar söylüyorum hyundai çok iyi değil ama eksik yönlerini gördü ve düzeltiyor... Peki Tofaş-Fiat ne yapıyor bunu sorgulamak gerek...
İyi akşamlar...
Fiat ürün gamını yenilemek konusunda çok geride kaldı.en prestijli araç Fiat 500 ve onun türevleri, bravo çok eskidi, punto tampon makyajlariyla gidiyor, yeni gelecek modellerde chrysler lara lancia logosu takıp, dodge lara Fiat logosu takıp piyasaya sürecekler(dodge dart=fait viaggio vs.)..automobile news EU daki habere göre wolksvagen Alfa romeo ya talip olmuş satılık değil demiş Allahtan marcionni efendi.
Son 5-6 yılı düşündüğümüzde Opel,Wv,Hyundai ve kia, PSA,renault ürünlerini yenilediler, Toyota Honda yakın zamanda yeni modellerle çıkacaklar .Fiat gercekten zor durumda suanda Fiat 500 ve giullietta dısında prestijli çok satan araçları yok avrupada( ferrari, maserati filan ayrı )
Fiat Punto Evo - Hyundai i20 Karşılaştırması // ototest.tv - YouTube
Punto evo ile İ20 karşılaştırması yeniden konu açmak istemedim.
İ20'nin arka koltuğuna oturunca Punto daha iyi diyorum :)
şu başlığı her gördüğümde 2 numaralı korkulu rüyam karizmatik boy geliyor aklıma