Arkadaşlar olaya biraz farklı açıdanda bakmak lazım. Bugün daha kaliteli araçlar bile farklı donanımlara sahip. Bazı şeyler bir modelde opsiyonelken, diğer bir modelde hepsi standart olabiliyor.
Yanlış anlamayın hepinize katılıyorum.
Fakat bir örnek vermek isterim: Benim aracım TJet Sport. Bu saydıklarınızın hepsi benim aracımda mevcut. Artı çoğu Punto'da olmayan bir dünya özelikte mevcut.
Anlatmak istediğime gelince; mesela bundan önceki aracım FireDynamic'ti. Onda sis farları, tavan tutamaçları, bagaj lambası, arkada hi-fi, dijital klima vs vardı. Ama ESP, Hillholder vs yoktu araç dualogic olmasına rağmen.
Bazı donanımlar alım gücüne göre konumlandırılıyor araç modellerinde. Bu yüzden de adamlar 30bin TL'ye sıfır araç satabiliyor. Bu bahsettiğim tüm özellikleri bütün modellerde uygulasalar o zaman fiyatlar hemen hemen aynı olur. Bu seferde çok pahalı diye isyan eder müşteri.
O yüzden alternatif ve donanım farklılıkları normal bana kalırsa. Eğer bagaj lambası ve tavanda tutamaç ise Dynamic versiyon tercih edilebilir mesela. Bu şekilde dijital klima ve hi-fi sistemine de sahip olmuş olursunuz atıyorum.
Mesela aracını satan adam ne diyor: İşte boş active modellerle karıştırmayın veya benim aracım sport dynamicle karıştırmayın o yüzden bu kadar para istiyorum gibi. :)