O yarım metre ölüm ile yaşam arasında ki mesafe olabilir birde bu açıdan bakmak lazım.
Öte yandan İstanbul trafiğinde yarım metre erken durmak belki de 10.000TL lik hasardan koruyacak sizi.
Printable View
Ülke kazansın diye PETLAS alınır mı?
Guzel bır dusunce ama artık bır anlamı yok eskıden yerlı malı haftası vardı basımızdakıler onuda kaldırdı sayelerınde tırnagımzıdan basımıza kadar dısa bagımlı olduk ,artık Türk fırmaları ya satılıyor yada yabancı ortaklıga gıdılıyor.%100 Turk fırması az kaldı.
Kalıtesı,malzemesı ıyı ıse ve kullananlarda memnun ve fıyatı da makul ıse alınabılır.
''Ülke kazansın '' uzun zamandır duymadıgım ,okumadıgım kelımeler vaybee halen bu duyarlılıgı tasıyan yurttasların varlıgını bılmek guzel
50.000 KM de lastikler değiştirilmesi gerekli ise ben tam 11 yıl sonra değiştiririm:) Peki km dışında lastiklerin ortalama yaş ömrü nedir?
4 yıl..4 yılın sonunda kesinlikle değiştirilmeli...bende kışlık lastik alıcam ekim ayında.. michelin düşünüyordum ama şimdi petlas da yazılanlardan sonra yattı aklıma.. türkiye koşullarına göre(yolların durumu) kışın petlas kullanmak daha uygun sanırım.. siz ne dersiniz. petlas mı michelin mi?
Valla bende jantları değiştirmek istiyordum, o nedenle lastiklerde bakıyorum. Bir sıradır petlas bakıyordum. Burda yazılanlarda bana cesaret verdi.Şu lastiği alacağım. 195/50/16
2500 km'dir kullanıyorum. Önceki lastiklerim Turanzaydı.
Ben Turanzaya göre bir eksi yanını görmedim, ses, fren, yol tutuşu gayet başarılı. Benim kullandığım en üst serisi V-Lox Sport v desenli. Kesinlikle tavsiye ediyorum. 4 Takımı 700TL ye taktırdım. Hiç bir şikayetim yok. Yol tutuşu gerçekten çok iyileşti...
Petlas Avrupa da STARMAX markası ile satılıyor ve Avrupada yılın lastiği seçildi
Bende starmaxx tolero aldim 4x125 ten gayet memnunum 5000 km kadar oldu hic bi sikintisi olmadi daha.
bence çok yanlış düşünüyorsun bir firmanın başka firmanın malını önermesi veya kullanması o malın çok da kaliteli olduğu anlamına gelmez bence sadece rant meselesi. örneğin fıat orijinal yağ olarak selenia yağlarını önerir neden bir castrol öner miyor ; oysaki hiç şüphesiz selenia denen dandirik mal castrol'ün yanından bile geçemez. fıatın böyle bir yağ önermesi ya da kullanması bu yağın castroldan iyi olduğu anlamına kessinllikle gelmez bu iş reklamla ve çıkar ilişkisi + ülkeler arası politik meseleler doğrultusunda olan bir şey. bunlar hepsi birer oyun bak sistem gereği seni de böyle düşündürmeye sevk etmişler zaten sistemin amacı bu. inşallah analatabilmişimdir. bunun gibi onlarca örneğini sayabilirim sana
Bence siz yanlış düşünüyorsunuz çünkü lastik konusu yağ konusu lastik gibi değil Bahsettiğiniz gibi firmalar yağ seçiminde tek bir marka üzerinde yoğunlaşıyorlar Bunda bahsettiğiniz rant veya başka durumlar oluşabilir ama lastik böyle değil Örnek vereyim ister fiat ister başka bir marka aynı anda gönderdiği iki araca farklı marka lastikler takabiliyor Hatta bu aralar vw ile ilgilendiğimden dolayı örnek vereyim Vw forumlarında aracınız teslim alanlara bakın aynı model aynı donanım aynı yakıt türü gibi ortak özellikleri olmasına rağmen bridgestone, goodyear, hankook, michelin, pirelli modelleri geliyor Ben fiattan araç alırkende diğer arkadaşlarla farklı marka lastikler gelmişti Beni kimse bir şeye sevk etmedi sistemden de farklı durumlardan da en az sizin kadar haberim var Karşınızdaki çok tanımadan ona karşı yazdıklarınızda kendiniz daha fazla şeyler biliyormuş gibi davranmayın Ben bir konu hakkında yazarken kendi düşüncelerimden ziyade farklı forum sitelerinde bu işi bilen kişilerden ve kendi kullandıklarımdan da yola çıkarak bir fikir ediniyorum Sistem bu fikirlerin önüne geçemez
Ayrıca yağ işini yapan ve yağ işinden anlayanlara sorun size en iyi yağ markasının castrol olduğunu söyleyecektir Sistem ne yapmaya çalışırsa çalışsın kalite kalitedir
benlik ve bilgelik allaha mahsustur benim haddime değildir böyle tavırlar takınmak. yanlış anlaşılmasın seni eleştirip yere vurmak değil amacım eğer sözlerimden bunu çıkardıysan ve yanlış anlaşılmaya mahal verdiysem özür diliyorum. ben sadece nacizane fikrimi söyledim . siz böyle düşünüyorsanız sonuna kadar saygı duyarım ;)
burdaki amaç kaonuları masaya yatırıp hepimiz için en iyiyi ve doğruyu bulmak
kar lastiğini kullanıyorum banamısın diyen kaliteli lastikten iyi.
snow master alıcaz sanırım...
ben iki adet çıkma petlas lastik aldım iyi durum da şimdi de iki adet aynısının sıfırını almak istiyorum ankara da bildiğiniz kampanyalı fiyat verecek bir yer var mı yaz başında kampanya ile fiyatlar uygundu....hatta forum üyelerine özel indirimli bir fiyat alınabilir..... ankara da bu aralar lastik almayı düşünen başkaları da varsa tabi....:)
donanım haber üyelerinden biri olarak oradan önerilen bir yere gitmeyi düşünüyorum tam yirmi beş kişi gitmiş oraya ordan......